اسطوره‌ای زنده در دنیای فناوری
بیل گیتس 60 ساله شد؛ 5 روشی که او می‌خواهد جهان را تغییر دهد!
بیل گیتس، نامی آشنا برای عاشقان دنیای فناوری است. حتا افرادی که به‌طور مستقیم با دنیای فناوری ارتباطی ندارند به خوبی با او آشنا هستند. ثروتمندترین مرد جهان و شاید یکی از مشهورترین افراد دنیای فناوری امروز به شصت سالگی سلام گفت. نابغه عصر ما بیل گیتس و استیو جابز را می‌توان از تأثیرگذارترین افراد دنیای فناوری دانست. تلاش‌ها و دستاوردهای این دو نه تنها باعث رونق کسب و کار شرکت‌های مطبوع‌شان شد، بلکه توانست تأثیرات عمیقی بر جهان بگذارد. شاید افرادی که در ایالات متحده زندگی می‌کنند، به خوبی این دستاوردها را لمس کرده باشند، اما واقعیت این است که حتا در جامعه ما محصولات مایکروسافت و اپل توسط بسیاری از مردم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

والدین بیل گیتس آرزو داشتند فرزندانشان وکیل مجربی شود، اما تصور کنید دنیا بدون حضور مایکروسافت چگونه می‌توانست باشد. اگر مقاله اینترنت بدون لینوکس را مطالعه کرده باشید به خوبی می‌دانید لینوکس چه نقش تأثیرگذاری برای رسیدن اینترنت به خانه‌های ما ایفا کرده است. بیل گیتس و مایکروسافت نقش مشابهی را در دنیای فناوری و به ویژه نرم‌افزار ایفا کردنده‌اند. شاید مایکروسافت و بیل گیتس منتقدان زیادی داشته باشد و بسیاری مایکروسافت را انحصارطلب بنامند، اما واقعیت این است که این کارآفرین و مخترع بزرگ نرم‌افزارها باعث شد تا بازار کامپیوترهای خانگی به زندگی مردم عادی راه پیدا کند. کامپیوترهای خانگی همراه با سیستم‌عامل مایکروسافت توانستند انحصار دسترسی به دنیای فناوری که در اختیار کسب و کارها، کارشناسان حرفه‌ای و دانشگاه‌ها قرار داشت را بشکنند و به مردم عادی اجازه دهند دنیای فناوری را از نزدیک لمس کنند.

هر فردی در جهان به اینترنت دسترسی داشته باشد

هر چند دسترسی عموم مردم به اینترنت موضوعی فنی و محاسباتی باشد، اما بیل گیتس دوست دارد همه افراد به یک اندازه از اینترنت استفاده کنند و حتا انسان‌هایی که در دور افتاده‌ترین نقاط کره خاکی زندگی می‌کنند به اینترنت دسترسی داشته باشند. گیتس، بونو و مارک زاکربرگ از چهره‌های با نفوذی در این زمینه به شمار می‌روند. این سه نفر در بیانه‌ای بر لزوم دسترسی هر فردی در قرن بیست و یک به اینترنت ابزار حمایت کرده‌اند. بیانیه منتشر شده از سوی این افراد به شرح زیر است:

«اینترنت به معنای مبارزه با بی عدالتی، به اشتراک‌گذاری ایده‌های جدید و کمک به کارآفرینان برای ایجاد مشاغل بیشتر بوده و در این راه توانسته است نقش برجسته‌ای را ایفا کند. اما در حال حاضر، نیمی از مردم این کره خاکی به اینترنت دسترسی ندارند و از این تعداد سهم زنان و دختران بیش از مردان است.»

حل مشکل گرمایش زمین: پیشنهاد وضع قانون مالیات بر کربن و توسعه راکتورهای هستهای 

گیتس همراه با چین در حال کار روی تأسیس یک راکتور هسته‌ای در این زمینه است. TWR (سرنام Travelling Wave Reactor) اولین راکتور در نوع خودش به شمار رفته که با استفاده از سوخت هسته‌ای ارزان قیمت و تولید زباله‌هایی با سطح رادیواکتیویته کمتر، گام مهم و جدیدی را در زمینه طراحی این مدل از نیروگاه‌ها برداشته‌اند. شرکت Terra Power که در پشت داستان قرار دارد می‌گوید: «طراحی TWR به گونه‌ای است که ضمن رعایت مسائل ایمنی و سازگاری با محیط زیست، از هزینه‌های جانبی کمتری در مقایسه با نیروگاه‌های هسته‌ای امروزی برخوردار باشد.» لی مک اینتایر، مدیر اجرایی Terra Power در کنفرانس جهانی نقد و بررسی ساخت و ساز در این‌باره گفت: « همکاریTerraPower-CNNC  در ارتباط با فناوری پیشرفته هسته‌ای، با هدف جایگزین کردن گزینه‌ها و کاربردهای جدیدی از انرژی هسته‌ای در مصارف غیر نظامی به گونه‌ای است که ضمن کاهش نگرانی از بابت مسائل امنیتی، به مسئله سازگاری با محیط زیست توجه داشته و هزینه‌های جانبی کمتری را به دولت‌ها تحمیل کند.»

گیتس همچنین از جمله افرادی است که از طرح مالیات بر مصرف کربن حمایت می‌کند. او می‌گوید: «بدون وجود قانون مالیات بر مصرف کربن، هیچ انگیزه‌ای برای ایجاد نوآوری یا برنامه‌ای برای خرید و جایگزین کردن انرژی‌های تجدیدپذیر به وجود نخواهد آمد.»

حمایت از زنان در محیط‌های کاری و فناوری

موضوع زنان، زایمان و مرخصی همواره باعث به وجود آمدن بحث و مناظره‌های بزرگی شده است. بسیاری از شرکت‌ها در نظر دارند به این مناظره‌ها پایان داده و نقش برجسته زنان در مراقبت از بنیان خانواده و نان‌آور بودن آن‌ها را همراه با پشتیبانی از حقوق طبیعی آن‌ها به ویژه در زمان زایمان و مرخصی مربوط به آن به رسمیت بشناسند. بیل گیتس در توئیت خود در این زمینه نوشته است: «Malala الهام بخش واقعی من در این زمینه بوده است.» بنیاد بیل و ملیندا گیتس، که تاکنون 1382 نفر را استخدام کرده‌اند، 52 هفته مرخصی با حقوق را به مادران و پدرانی که در این بنیاد مشغول به کار بوده‌اند پرداخت کرده‌اند. بیل گیتس بر این باور است که شاید بعضی از شرکت‌ها با مشاهده این الگوی کاری متقاعد شوند، چنین الگویی را در سیاست‌های خود اتخاذ کنند.

تغییر سبک غذا خوردن

گیتس شرکت Impossible Foods را به منظور تولید محصولاتی همچون گوشت و پنیر و سرمایه‌گذاری برای تولید همبرگر بدون آن‌که از هیچ محصول حیوانی استفاده شود خریداری کرد. بیل گیتس در این‌باره گفته است: «فناوری دیجیتال یک ابزار قدرتمند به شمار رفته که می‌تواند به آفریقا در جهت رشد و تأمین غذایش کمک کند.»

Impossible Foods توسط پاتریک براون، کسی که 25 سال از زندگی خود را به عنوان استاد بیوشیمی در دانشگاه استفورد گذرانده است تأسیس شد. او این شرکت را با هدف تولید محصولاتی که تقریبا غیر قابل تشخیص از گوشت و پنیر باشند تأسیس کرد. محصولاتی که از دوام بیشتری برخوردار بوده و از کلسترول، هورمون‌ها به دور باشد. اگر این شرکت موفق به تولید چنین محصولاتی شود، در سه حوزه تأثیرگذار خواهد بود؛ غلبه بر کمبود مواد غذایی در سراسر جهان، پیش‌گیری از گرم شدن زمین و افزایش سطح بهداشت عمومی.

مقابله با بیماری‌های عفونی

گیتس در زمینه تولید اولین واکسنی که برای مقابله با بیماری مالاریا در جهان تولید شده است همکاری داشته است. این واکسن توانسته است چراغ سبزی را به دست آورد تا روی نوزادانی که در کشورهای جنوب صحرای آفریقا زندگی می‌کنند مورد آزمایش قرار گیرد. او در توییت خود در این زمینه نوشته است: «این برای من افتخار بزرگی است که در جهت پایان دادن به بیماری فلج اطفال مشارکت داشته باشم.»

بر خلاف واکسن‌های دیگری که برای مقابله با ویروس‌ها و باکتری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، Mosquirix برای جلوگیری از بیماری‌هایی که از سوی یک انگل منتقل می‌شوند طراحی شده است. این شیوه مبارزه باعث می‌شود، رشد انگل مالاریا در تالاب‌ها متوقف شده و همچنین زمانی که به خون بیمار انتقال می‌یابد باعث تشدید بیماری نشود. گیتس همچنین به تازگی کمک‌های مالی قابل توجهی را در زمینه مبارزه با بیماری فلج اطفال در کشورهای در حال توسعه اختصاص داده است.

در نهایت

شاید دور از انصاف باشد هر زمان درباره شخصیت‌های بزرگی در سطح جهانی و به ویژه افرادی که نقش مثبتی بر زندگی میلیاردها نفر ایفا کرده‌اند، صحبت کنیم، مستقیما به سراغ میزان سطح درآمد آن‌ها برویم. هر چند اطلاع داشتن از میزان درآمد این افراد ممکن است موضوع جالب توجهی باشد، اما فراموش نکنیم آن‌ها با هدف جذب ثروت یا به دست آوردن لقب ثروتمندترین فرد جهان کار خود را آغاز نکردند. ثروت اصلی این افراد نبوغ فکری آن‌ها است که توانسته است بشریت را به آینده روشنی هدایت کند. پس بیایید به جای آن‌که همواره در صدد تخمین ثروت افراد باشیم و از عباراتی همچون "در هر ثانیه چند دلار به ثروت فردی افزوده می‌شود، یا هر فرد در هر دقیقه یا روز چند دلار به دست می‌آورد و...." استفاده کنیم به گام‌هایی که این افراد در طول زندگی خود برداشته‌اند نگاهی داشته باشیم و همواره سعی کنیم ما نیز ردپایی را بر جای گذاریم تا نسل‌های بعد از ما از این ردپاها برای پیشرفت و راحتی جامعه خود استفاده کنند. 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟