گوگل در حال آزمایش یک روش جدید است که در آن کاربران برای ورود به سرویسها دیگر نیازی به وارد کردن گذرواژهها نداشته باشند، بلکه تنها با چند بار لمس تلفن خود به سرویسهای موردنظرشان دسترسی پیدا کنند. روش جدید به ویژه زمانی مفید و کاربردی به شمار میرود که در نظر دارید از یک مکان جدید همچون کامپیوتر دوستتان به سرویسی وارد شوید که از یک گذرواژه طولانی و پیچیده ساخته شده است، یا زمانیکه گذرواژه خود را فراموش کردهاید. در این روش بدون آنکه نیازی به پشت سر گذاشتن مکانیزمهای زجرآور گذرواژه و احراز هویت دو عاملی باشد، کاربر به سرویس مورد نظرش وارد میشود.
مطلب پیشنهادی: بهترین ابزارهای مدیریت گذرواژهها ویژه کامپیوترهای شخصی، دستگاههای موبایل و کامپیوترهای مک
یکمرتبه که این مکانیزم پیکربندی شود، زمانی که قصد ورود به گوگل را با استفاده از کامپیوترها یا دستگاههای دیگر دارید، تنها کافی است آدرس پست الکترونیک خود ( اگر فرض کنیم آنرا به خاطر میآورید) را وارد کنید و از او بخواهید که به شما اجازه ورود بدهد. یک اعلان روی اسمارتفون شما ظاهر شده و از شما درخواست میکند که اگر همان شخصی هستید که ادعا میکنید، این موضوع را تأیید کنید. البته لازم به توضیح است در این مکانیزم همچنان توانایی استفاده از گذرواژه خود را خواهید داشت. به عبارت دیگر کاربران در انتخاب هر یک از این گزینهها اختیار عمل دارند.
این روش اولین بار توسط روهیت پائول مورد آزمایش قرار گرفت و او جزییات مربوط به این روش را اختیار بخش اطلاعرسانی آندروید قرار داد. گوگل گزارش مربوط به این آزمایش را به صورتی که در ادامه مشاهده خواهید کرد، در اختیار بخش اخبار NBC قرار داده است. «ما از گروه کوچکی از کاربران درخواست کردیم، روش ابداعی ما را برای ورود به حسابهای کاربری گوگل مورد آزمایش قرار دهند. روشی که در آن نیازی به استفاده از گذرواژهها نیست. روشی که در آن دیگر خبری از کلماتی همچون password، Pizza، 123456، تاریخ تولد و..... نیست.»
این روش کمی متفاوت از مکانیزم احراز هویت دو عاملی کار میکند که در آن کاربران باید گذرواژه و پیام تأیید را از طریق اسمارتفون یا تبلت خود ارسال کنند. امروزه بسیاری از کاربران یا از گذرواژههای ضعیف استفاده کرده یا یک گذرواژه را مابین سایتهای مختلف به اشتراک قرار میدهند، اما روش ابداعی گوگل این چنین مشکلاتی را از پیش روی بر خواهد داشت، بهطوری که در برابر کلاهبرداریهای فیشینگ از کاربران و هویت آنها محافظت به عمل میآورد. لازم به توضیح است که در این روش اسمارتفون کاربران باید یکسری پیشنیازهای امنیتی را در اختیار داشته باشد. اما به نظر میرسد گوشی Nexus 6P مورد استفاده روهیت این شاخصها را در اختیار داشته است. هر چند به نظر میرسد وجود صفحه قفل اجباری نیست اما بهطور جدی توصیه شده است برای پیشگیری از سوء استفاده افراد غیر مجاز، که توانایی دسترسی فیزیکی به اسمارتفون کاربران را دارند از صفحه قفل استفاده شود.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟