حسگر زمان پرواز برای آیفون
برخی گزارش‌ها حکایت از آن دارند که شرکت اپل، تصمیم گرفته است آیفون را به نوعی حسگر سه‌بعدی موسوم به «حسگر زمان پرواز» مجهز کند. چنین حسگری آیفون را قادر می‌سازد درک بهتری از محیط اطراف خود داشته باشد و با سنجش‌ سه‌بعدی محیط، اجرای نرم‌افزارهایی نظیر نرم‌افزارهای واقعیت افزوده را بهبود بخشد. شاید هم یک نگرانی امنیتی دیگر به فهرست نگرانی‌های این روزهای کاربران اضافه کند.

اپل بر روی سامانه حسگر سه‌بعدی کار می‌کند که گفته می‌شود از آن در نسخه ۲۰۱۹ آیفون خود استفاده خواهد کرد. این سامانه که در پشت گوشی قرار می‌گیرد قابلیت‌ واقعیت افزوده ( AR) را به این گوشی اضافه خواهد کرد. این فناوری با فناوری مورد استفاده در سامانه TrueDepth گوشی آیفون‌۱۰ که در جلوی گوشی نصب شده است تفاوت دارد. سامانه TrueDepth با تاباندن الگویی متشکل از ۳۰هزار نقطه نورانی بر چهره کاربر، هندسه چهره را شناسایی می‌کند. اما حسگر جدید، بر اساس روشی موسوم به « زمان پرواز» کار می‌کند. در این روش با محاسبه زمان رفت و برگشت نور لیزر، درکی سه بعدی از محیط اطراف بدست می‌آید. بر طبق گزارش‌‌ها، شرکت اپل در گوشی آینده از هر دو سامانه استفاده خواهد کرد و آنطور که پیداست، مذاکراتی را با شرکت‌های سازنده چنین حسگری نظیر Infineon، سونی و پاناسونیک آغاز کرده است.

اپل در آیفون‌۱۰، مجموعه‌ای از حسگرها را برای شناسایی سه‌بعدی چهره به خدمت گرفت که البته بی‌نقص نبود.

افزوده شدن چنین حسگری به آیفون، امکان استفاده از نرم‌افزارهای AR بیشتری را فراهم خواهد کرد و AR همان فناوری است که تیم کوک، مدیرعامل اپل آنرا یک فناوری انقلابی همپای فناوری اسمارت‌فون می‌داند. او معتقد است: « AR روش استفاده ما از فناوری را برای همیشه تغییر خواهد داد».

اپل امسال ابزاری بنام ARKit را معرفی کرد که کار ساخت نرم‌افزارهای مبتنی بر AR برای آیفون را ساده‌تر می‌کند. این ابزار در شناسایی سطوح افقی و افزودن اشیاء مجازی به صحنه بسیار موفق است اما در سطوح عمودی نظیر دیوارها، درها و پنجره‌ها با مشکلاتی مواجه می‌شود و توانایی تخمین‌زدن دقیق عمق را نیز ندارد.

گفته می‌شود بروز مشکلاتی در تولید و جایگذاری دقیق حسگرهای مربوط به FaceID در آیفون۱۰و بیم عقب افتادن اپل از برنامه زمان‌بندی شده‌ای که برای عرضه این گوشی درنظر گرفته بود، این شرکت را مجبور کرد تا با فدا کردن دقت، فرآیند تولید گوشی را سرعت ببخشد. لازم به ذکر است که شرکت گوگل با همکاری شرکت Infineon در پروژه‌ای موسوم به تانگو (Project Tango) مشغول کار در حوزه AR است.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟