واعظی گفته بود به دنبال اجرای طرحی هستند که تا پیش از فرارسیدن پایان عمر دولت یازدهم مدل قیمتگذاری اینترنت ثابت را تغییر دهند و مبنای آن را اینترنت نامحدود قرار دهند و نه حجمی. اما پست واعظی با تفسیر اشتباه بسیاری از کاربران مواجه شد و بسیاری تصور کردند عمر بستههای اینترنتی اپراتورهای موبایل هم به سر آمده است. تفسیری که محمدرضا فرنقیزاد، سخنگوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آن را رد کرد و گفت تنها قرار است مدل قیمتگذاری اینترنت ثابت و نه تلفن همراه تغییر کند.
تغییر مدل قیمتگذاری اینترنت ثابت
محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در صفحه اینستاگرامی خود از پایان فروش اینترنت حجمی خبر داد و نوشت دولت درحال تدوین مصوبهای است که به فروش اینترنت حجمی در بازار اینترنت ثابت ADSL پایان دهد و به فروش سرویسهای نامحدود در این بخش روی آورد. گویا این برنامه قرار است تا پایان دولت یازدهم برای تصویب به دست کمیسیون تنظیم مقررات برسد.
واعظی این رخداد را گامی برای احیای حقوق مصرفکننده و حمایت از تولیدکنندگان داخلی دانسته است.
توضیح یک تفسیر اشتباه!
البته محمدرضا فرنقیزاد، سخنگوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پاسخ شفافتری برای این ابهامات دارد و در اینباره توضیح میدهد: پست اینستاگرامی آقای واعظی حاوی دو نکته مهم است که نباید با هم اشتباه گرفته شود. موضوع اول، موضوع اپراتورها و موضوع دوم مربوط به شرکتهای ارایهدهنده ADSL است. در موضوع مربوط به اپراتورها بنا شده است که بستههای جدید اینترنتی توسط آنها ارایه شود و امکانات تازهای در اختیار مشترکان قرار گیرد.
او ادامه میدهد: در مورد شرکتهای ارایهدهنده ADSL، توقف فروش حجمی اینترنت توسط این شرکتها در دستور کار قرار گرفته است، بنابراین بنا شده است که تا پایان دولت یازدهم، شرایط بازار و شرکتها بررسی و سپس تصمیم مناسبی گرفته شود. به گفته او، هنوز این اتفاق در حد پیشنهاد است و در کمیسیون مربوطه مطرح نشده است.
این موضوع در شرایطی رخ میدهد که پایان فروش اینترنت حجمی پیش از این هم مطرح شده بود.
اینترنت حجمی، مدل منسوخ جهانی
براساس اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حجم غالب اینترنت مصرفی ایرانیها برای بارگذاری محتوای تصویری و ویدیویی هزینه میشود و بر همین اساس تولید محتوای تصویری و ویدیویی در کشور میتواند یکی از راههای مهم درآمدزایی و ایجاد اشتغال باشد. این درحالی است که نحوه محاسبه تعرفههای اینترنتی یکی از موانع بزرگ اشتغالزایی در این بخش به شمار میآید. زیرا براساس مدل فعلی، بارگذاری ویدیوهای حجیمتر برای مشترکان اینترنتی هزینه سنگینتری داشته و درنهایت اقبال مصرفکننده به آنها کمتر خواهد شد. به نظر میرسد این همان موضوعی است که وزیر ارتباطات بهعنوان دغدغه خود برای حمایت از تولید داخلی مطرح کرده و تغییر مدل قیمتگذاری اینترنت را در آن راستا دانسته است. البته عباسی شاهکوه، معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هم معتقد است: «محتوا با حجم بیشتر باید راحتتر به دست مردم برسد و محدودیتهای حجم حذف شود، زیرا الگوی مصرف اینترنت ایرانیها نشان میدهد مشترکان فعلی بیشتر سرویسهای حجیم ویدیویی و داخلی را مورد استفاده قرار میدهند.»
به گفته معاون رگولاتوری، باید منتظر حذف سرویسهای حجمی بود زیرا حذف اینترنت حجمی در ایران میتواند یکی از مهمترین اتفاقات چند سال اخیر فناوری اطلاعات کشور باشد و رضایت کاربران را فراهم کند
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟