01/12/1400 - 20:38
مزایا و معایب طراحی سایت با PHP
زبان برنامه نویسیPHP به عنوان زبانی سرور ساید (سمت سرور) بیش از 25 سال قدمت دارد! بیش از 80 درصد از سایت‌های دارای زبان سرور سایت از جمله برخی از پلتفرم‌های اصلی مانند وردپرس و فیسبوک از این زبان استفاده می‌کنند. PHP مخفف عبارت پیش پردازنده فرامتن (Hypertext Preprocessor) و زبان اسکریپت اوپن سورس و پرکاربرد است که بر روی سرور اجرا می‌شود.

 از زبان PHP برای طراحی وب سایت‌های پویا و تعاملی استفاده ‌می‌شود. این یک زبان برنامه نویسی بسیار محبوب از اولین زبان‌های سرور سایت قابل اجرا در HTML است. یعنی بدون نیاز به پیوست کردن فایل‌های داده خارجی و با استفاده از برنامه PHP می‌توانیم وب‌سایت‌هایی کارآمد بسازیم؛ پس می‌توان آن را «زبان وب‌سایت‌ها» نامید. PHP توسط Rasmus Lerdorf در سال 1994 ایجاد شد و تاکنون نسخه های مختلفی هم از آن منتشر شده است.

کاربردهای زبان PHP

 زبان سرور ساید یعنی برنامه‌های نوشته شده روی آن بر روی سرورهای وب اجرا ‌می‌شوند و به مرورگر وب وابسته نیستند. با این حال، در طول سال‌ها، حوزه کاربردی زبانPHP  تغییر کرده و به دلیل مزایای فراوانش، در بین بهترین و محبوب ترین ابزارهای برنامه نویسی برای طراحی سایت قرار گرفته است. این فناوری بسیار کارآمد با کمک ابزارهای جانبی، فرآیند طراحی سایت را  راحت می‌کند. در واقع، بر اساس شاخص محبوبیت زبان برنامه نویسی(PYPL)، زبان PHP پنجمین زبان برنامه نویسی محبوب در جهان است.

اگرچه این زبان در ابتدا برای ایجاد صفحات وب پویا استفاده می‌شد، ولی توسعه دهندگان و طراحان وب از این زبان برنامه نویسی برای ساخت وب اپلیکیشن‌های سرور ساید هم استفاده می‌کنند. با این حال، PHP در اصل یک زبان همه کاره است، بنابراین در صورت نیاز کاربردهای دیگری هم دارد. به عنوان مثال، امکان ساخت اپلیکیشن‌های دسکتاپی را دارد. بعلاوه، PHP  از نسخه 5، از برنامه نویسی شی‌گرا هم پشتیبانی ‌می‌کند که مجموعه جدیدی از قابلیت‌ها را ارائه ‌می‌دهد.

تنوع کاربردی این زبان برنامه نویسی به دلیل توانایی عالی ترکیب آن با سایر زبان‌های برنامه نویسی است. به عنوان مثال، توسعه‌دهندگان می‌توانند با استفاده از زبان C، اکستنشن‌هایی را برای PHP بنویسند، که کارایی آن را افزایش می‌دهد. بعلاوه ، PHP دارای لایبرری‎ها و فریم ورک‌های زیادی است که قابلیت‌های آن را افزایش ‌می‌دهد. محبوب‌ترین این فریم ورک‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • لاراول(Laravel)
  • سیمفونی (Symfony)
  • فالکون (Phalcon)
  • زد فریم ورک (Zend Framework)
  • یی(Yii)

دو نمونه از معروف ترین نرم افزارهای نوشته شده بر روی PHP شامل فیسبوک و وردپرس هستند. وردپرس محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا در اینترنت است. در بین تمام وب سایت‌هایی که از چنین سیستم‌هایی استفاده ‌می‌کنند، بالای 40% شان درصدشان از وردپرس استفاده می‌کنند. می‌توانید از آن برای تهیه وبلاگ، گالری عکس، فروشگاه آنلاین، پورتال خبری و بسیاری از سایر انواع وب سایت‌ها استفاده کنید.

فیسبوک هم یکی شبکه‌های اجتماعی پیچیده با طیف متنوعی از عملکردها، از جمله پیام‌رسانی فوری، تبلیغات، پست نویسی، ارائه اخبار، پخش ویدئو و غیره است. این پلتفرم هم مبتنی بر کد PHP و در ارتباط با سایر فناوری‌های وب است.

مزایای PHP

محبوبیت PHP به خاطر مزایای متعدد آن است که همگی این زبان را به یک ابزار توسعه و طراحی وب قدرتمند و مؤثر تبدیل می‌کنند. در ادامه فهرست کوتاهی از مزایای PHP و توضیح هر کدام را ارائه خواهیم داد.

9 دلیل برای استفاده از  زبانPHP:

  • متخصصان زیادی مسلط به این زبان هستند؛
  • پایگاه بزرگی از منابع و مطالب آموزشی دارد؛
  • سرعت بارگذاری وب سایت‌ها را بهبود می‌دهد؛
  • گزینه‌های بیشتر برای اتصال به پایگاه داده دارد؛
  • مجموعه بزرگی از افزونه‌های منبع باز دارد؛
  • وب هاستینگ ارزانی دارد؛
  • قابلیت ترکیب عالی با HTML دارد؛
  • انعطاف پذیری و ترکیب پذیری عالی دارد و
  • مزایای مختلفی به خاطر راه حل‌‌های ابری دارد.

حالا مزایای فوق را با دقت بیشتری بررسی می‌کنیم تا ببینید که چگونه ‌می‌توانید از آنها در عمل برای بهبود کیفیت، عملکرد و سودآوری وب سایت خودتان استفاده کنید.

1. متخصصان زیادی مسلط به این زبان هستند

محبوبیت PHP باعث ایجاد جمعیت بی‌شماری از توسعه‌دهندگان و طراحان وب شده که گزینه خوبی برای استخدام دورکاری و فریلنسری هستند. وجود تعداد زیاد متخصصان، منجر به رقابت بالا و تقاضای دستمزدهای کمتر می‌شود که برای کاهش هزینه‌های پروژه طراحی سایت مفید است. بعلاوه، یادگیری و اجرای این زبان نسبتاً آسان است، بنابراین حتی توسعه‌دهندگان تازه کار هم از عهده پروژه‌های برنامه نویسی PHP بر می‌آیند.

2.پایگاه بزرگی از منابع و مطالب آموزشی دارد

بسیاری از آموزش‌ها، راهنماها و سایر منابع در دسترس هستند که فرایند طراحی سایت را تسهیل می‌کنند. این مطالب برای برنامه نویسان مبتدی نیز ارزشمند است که فرآیند یادگیری را آسان تر می‌کند. یادگیری PHP نسبتاً آسان است، که بر محبوبیت آن افزوده، ولی به آسانی یادگیری پایتون نیست.

3. بهبود سرعت بارگذاری وب سایت

استفاده از PHP باعث می‌شود تا صفحات وب سایت در مقایسه با سایر فناوری‌های توسعه وب، سریعتر بارگذاری شوند. به عنوان مثال، در حال حاضر، PHP در اکثر موارد تقریباً سه برابر سریعتر از پایتون است. زمان بارگذاری کمتر به نوبه خود، یک عامل مهم در رتبه بندی سئو است که مزیت‌‌های رقابتی را به همراه داشته و باعث ارتقای بیشتر وب سایت می‌شود. سرعت بالاتر، مشتریان را راضی نگه ‌می‌دارد و در ترکیب با مزایای دیگر، به ایجاد و حفظ پایگاه مشتری کمک می‌کند.

4. گزینه‌های بیشتر برای اتصال به پایگاه داده دارد

PHP تقریباً امکان اتصال به هر نوع پایگاه داده‌ای را دارد. رایج ترین گزینه، MySQL است، چون رایگان، کارآمد و محبوب در بین طراحان وب است. سایر گزینه‌‌های قوی سیستم‌های مدیریت پایگاه داده سازگار با PHP عبارت از MySQL، MS-SQL، SQLite، PostgreSQL، و غیره هستند. به این ترتیب، طراحان محدود به استفاده از یک پایگاه داده خاص نمی‌شوند و شاید با در نظر گرفتن همه عوامل مرتبط، بهینه ترین مورد را انتخاب کنند.

5.نرم افزار منبع باز ارزان

PHP یک فناوری رایگان است. همچنین، اکثر ابزارهایی که در ترکیب با PHP مورد استفاده قرار می‌گیرند، نرم‌افزارهای متن‌باز هستند و می‌توان از آنها رایگان استفاده کرد. بنابراین هزینه پروژه طراحی سایت را کاهش می‌دهند. بعلاوه وجود فریم ورک‎های متعددی مانند Laravel و CodeIgniter و CMS‌‌های مختلف مانند وردپرس و دروپال هم عملکرد PHP را گسترش داده و فرآیند توسعه را آسان تر و موثرتر می‌کنند.

6.خدمات‌‌ هاست ارزان‌تر

رایج ترین سناریوی عملیاتی برای وب سایت PHP ، استکLAMP  است. یعنی وب سایت روی یک وب سرور Apache HTTP مستقر در یک سیستم لینوکس اجرا می‌شود و از MySQL به عنوان پایگاه داده استفاده می‌کند. همه این مؤلفه‌‌ها رایگان هستند و استک به خوبی آزمایش شده که به معنی کاهش زمان و بودجه مورد نیاز برای طراحی سایت است.

7. قابلیت ترکیب عالی با HTML

PHP برنامه نویسی تعبیه شده در HTML را ارائه ‌می‌دهد که به خاطر قابلیت ترکیب باورنکردنی بین این دو فناوری است. در بیشتر موارد، یک اسکریپت PHP با کد HTML یک صفحه وب، تداخلی ایجاد نمی‌کند، اما در عوض آن را تکمیل می‌کند. در مقابل، اگر یک صفحه کامل روی PHP ساخته‌اید، ‌می‌توانید آن را با یک اسکریپت در کد HTML ادغام کنید.

8.انعطاف پذیری خوب

PHP می‌تواند به طور کارآمد با بسیاری از زبان‌های برنامه نویسی دیگر ترکیب شود تا محصول نرم افزاری بتواند از موثرترین فناوری استفاده کند. بعلاوه، PHP یک زبان چند پلتفرمی است، یعنی طراحان می‌توانند از هر سیستم عاملی( ویندوز، لینوکس، macOS ) برای انجام کدنویسی استفاده کنند.

9.سازگاری با خدمات ابری

امروزه، بسیاری از محصولات مدرن از رایانش ابری مانند خدمات وب آمازون بهره می‌برند. برنامه‌‌هایی که به زبان PHP نوشته شده‌اند توسط سرویس‌‌های ابری مختلف مانند AWS Lambda پشتیبانی ‌می‌شوند. بنابراین، برنامه PHP را ‌می‌توان روی سرور ابری مستقر کرد و به توسعه پذیری عالی و سایر اثرات مفید دست یافت.

معایب زبان PHP

اگرچه PHP برای طراحی سایت مفید است، اما معایبی هم دارد. سه نقص اصلی آن به شرح زیر هستند:

  • کاهش محبوبیت
  • کمبود لایبرری‌های تخصصی
  • مشکلات امنیتی

1. کاهش محبوبیت

زبان‌‌های برنامه نویسی آسان تری هم برای طراحی وب وجود دارد. به همین دلیل، توسعه دهندگان مبتدی، یادگیری پایتون را ترجیح ‌می‌دهند و به ندرت به فکر اضافه کردن PHP به مجموعه مهارت‌‌های خودشان هستند. در حال حاضر، PHP بر بخش توسعه وب مسلط است، اما به احتمال زیاد این شرایط در آینده تغییر خواهد کرد. در نهایت تعداد متخصصان کاهش خواهد یافت، بنابراین هزینه‌‌های محصولات ساخته شده بر روی PHP هم افزایش خواهد یافت.

2.کمبود لایبرری‌های تخصصی

اگر چهPHP  مجموعه‌ای از لایبرری‌های خودش را دارد، ولی در زمینه طراحی اپلیکیشن‌ و توانمند شده با یادگیری ماشینی، قادر به رقابت با پایتون نیست. در حال حاضر، PHP جایگزین‌ مناسبی برای TensorFlow، Scikit-learn، Theano و Keras پایتون ندارد. به این ترتیب، اگر اپلیکیشن شما به عملکرد ML نیاز دارد یا در آینده با توسعه کسب و کارتان به آن نیاز خواهد داشت، پس PHP بهترین انتخاب نیست.

3. نقص امنیتی

منبع باز بودن PHP به معنای آسیب‌پذیری‌ کدهای آن است. بعلاوهPHP ، محدودیت کمی برای ورود برنامه نویسان تازه کار دارد. در نتیجه، تعداد زیادی از وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها توسط کدنویس‌ها، کارآموزان یا حتی علاقه‌مندان بی‌تجربه طراحی می‌شوند. نتایج ضعیف کار آنها به شایعات و نواقص امنیتی و عملکرد بد PHP دامن می‌زند. با این حال، اگر به شرکت طراحی سایت حرفه‌ای یا فریلنسری با تجربه مراجعه کنید، نباید نگران امنیت سایت خودتان شوید.

ایسوس

نظر شما چیست؟