قاسم قاضی، دکترای روانشناسی و عضو هیات علمی دانشگاه تهران در این خصوص میگوید: «موبایل با وجود فواید بسیار اما زمانی که در اختیار کودک باشد و دسترسی دائمی به اینترنت برای او ایجاد کند، منجر به منحرف شدن کودک در سایتهای غیر مجاز میشود. داشتن این وسیله را نمیتوان صرفاً دلیلی برای به روز بودن کودک محسوب کرد؛ چراکه بیتوجهی به این مساله میتواند آسیبهای جبرانناپذیری را برای کودک بههمراه داشته باشد. باور به اینکه کودک از طریق تلفن همراه بهآسانی با دنیای بیرون ارتباط برقرار کرده را نمیتوان معیار درستی برای اجتماعی شدن کودک تلقی کرد؛ زیرا با قرار گرفتن او در دنیای مجازی، از دنیای واقعی خارج شده و دچار انحراف میشود.»
به گزارش باشگاه خبرنگاران، قاضی با بیان اینکه سن کودک شاخصه مهمی برای داشتن گوشی است، افزود: «اگر کودک شما در دوره دبستان و راهنمایی است، حقیقتا نیازی به داشتن تلفن همراه نبوده، جز این که در وضعیت خاصی مثل برخی بیماریها قرار گرفته باشد. واقعیت این است که در اختیار قراردادن تلفن همراه تا قبل از سن یازده سالگی کار عاقلانهای نیست؛ زیرا ممکن است بهراحتی وارد شبکههای مجازی شده و با دوستان نامناسب ارتباطهای مخفیانه داشته باشند. درخواست تلفن همراه از والدین چالشی است که با آن روبرو هستیم و بیشتر کودکان در دوران مدرسه از والدین خود آن را طلب میکنند، بنابراین والدین و مسئولان مدرسه باید از آوردن انواع گوشیها در کلاسهای درس جلوگیری کرده که البته در همه این موارد باید بچهها را برای این محدودیتها با ارائه توضیحاتی متقاعد کنند.»
وی ادامه داد: «بهترین سن خرید گوش برای فرزندان، سن 12 سالگی به بعد است؛ زیرا در این زمان کودک میتواند تا حدی خوب را از بد تشخیص دهد که البته نیاز است تا پدر و مادر با ارائه مشورتهای دقیق به فرزندشان او را همراهی کنند. همچنین خانوادهها میتوانند میزان ساعات استفاده از گوشی را محدود کنند تا تاثیر بهسزایی در کاهش آثار زیانبار تکنولوژی داشته باشد.»
گفتنی است در برخی کشورها قوانین و مقررات بسیار سختگیرانهای برای استفاده کودکان از گوشیهای تلفن همراه وضع کردند و ممنوعیتها و جرایم بسیار سنگینی برای به همراه داشتن موبایل در دبستانها وضع شده است. همینطور برخی شرکتهای سازنده گوشی اقدام به ساخت گوشیهای موبایلی کردند که تمام ویژگیها و قابلیتهای آن توسط والدین قابل فعال/غیرفعال شدن است. مثلا والدین تصمیم میگیرند این گوشی به اینترنت وصل شود یا نه و وایفای داشته باشد یا خیر.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟