سیاست‌های مایکروسافت و آی‌بی‌ام در قبال هوش مصنوعی در مجمع جهانی اقتصاد
نباید هوش مصنوعی جایگزین نیروی کار شود!
در نشست امسال مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، ساتیا نادلا مدیرعامل مایکروسافت و جینی رومتی مدیرعامل آ‌ی‌بی‌ام برای اولین بار اعلام کردند ما نباید به دنبال آن باشیم تا هوش مصنوعی را جایگزین نیروی کار کنیم. بلکه هدف باید این باشد که توامندی‌های نیروی کار را به واسطه هوش مصنوعی افزایش دهیم.

نشست مجمع جهانی اقتصاد هر ساله چشم‌اندازها و معضلاتی که پیرامون فرصت‌های شغلی در سراسر جهان وجود دارد را مورد بررسی قرار داده، وضعیت صنایع مختلف را ارزیابی کرده، مشاغلی که در آینده از میان خواهند رفت، مشاغلی که در آینده به وجود خواهند آمد، بازارهایی که به لحاظ اقتصادی ارزش خوبی برای سرمایه‌گذاری دارند را به دقت مورد تحلیل قرار داده و در نهایت گزارش سالانه خود را منتشر می‌کند. در نشست امسال مدیران‌عامل دو شرکت آی‌بی‌ام و مایکروسافت بر لزوم توجه بیشتر به محاسبات شناختی و آموزش‌ این محاسبات به مردم و همچنین ورود این محاسبات به زندگی مردم نقطه نظرات خود را ارائه کردند. این دو شرکت بر این باور هستند که مردم برای آن‌که بتوانند با چنین سامانه‌هایی کار کنند ابتدا باید آموزش‌های لازم را دریافت کنند.

با توجه به گزارش‌ها و بعضا نقطه‌نظراتی که از سوی کارشناسان مطرح شده است؛ این دو شرکت به این جمع‌بندی رسیده‌اند که نباید هوش مصنوعی را جایگزین نیروی کار کرد، به واسطه آن‌که در درازمدت تبعات منفی زیادی را ممکن است به همراه داشته باشد. در نتیجه بهترین راهکار این است که عامل ماشینی به عنوان یک دستیار کمکی در اختیار نیروی کار قرار بگیرد.

در این اجلاس آی‌بی‌ام یکبار دیگر به سه اصلی اشاره کرد که از سوی ایزاک آسیموف عنوان شده است. آی‌بی‌ام به دنبال آن است تا این اصول را به صورت عملی مورد توجه قرار دهد. یکی از این اصول مهم می‌گوید روبات‌ها نباید به انسان‌ها آسیب وارد کنند. آی‌بی‌ام به دنبال به حداقل رساندن این آسیب است. مدیرعامل آی‌بی‌ام در این نشست گفت: «برای آی‌بی‌ام عبارت " ماشین یا انسان کدامیک" یک پرسش نیست. به دلیل این‌که هدف اصلی آ‌ی‌بی‌ام این است که از این سرویس‌ها به منظور تقویت توانمندی‌های عامل انسانی استفاده کند. اصل مهم دیگری که ما به آن توجه داریم شفاف‌سازی است. هر شخصی که از یک سامانه استفاده می‌کند باید از این موضوع اطلاع داشته باشد که طرف مقابل او یک انسان است یا یک ماشین است. کاربرانی که از سامانه‌های هوش مصنوعی استفاده می‌کنند این حق را دارند که بدانند این سیستم چگونه آموزش دیده است و این آموزش بر مبنای چه داده‌هایی بوده است. انسان‌ها همواره باید بر سامانه‌های هوش مصنوعی کنترل داشته باشند.»

مشاغل آینده به مهارت‌های جدیدی نیاز خواهند داشت

اصل مهم دیگری که آی‌بی‌ام به آن اشاره کرده است به لزوم آموزش‌های جدید اشاره دارد. رومتی می‌گوید: «برای آن‌که بتوانید در آینده با فناوری‌هایی همچون سامانه‌های شناختی و هوش مصنوعی کار کنید به آموزش‌های جدیدی نیاز خواهید داشت. بیشتر مشاغل آینده تعامل بسیار نزدیک و بعضا مستقیمی با سامانه‌های هوشمند خواهند داشت، تنها تعدادی از آن‌ها جایگزین مشاغل قدیمی خواهند شد.»

آی‌بی‌ام بر این باور است که سامانه‌های شناختی باید به صورت جایگذاری شده در محصولات و سرویس‌ها مورد استفاده قرار گیرند نه این‌که به طور مستقل مورد استفاده قرار گیرند. در همین ارتباط ساتیا نادلا که پس از جینی رومتی به روی صحنه رفت، دیدگاه‌های مشابهی در این ارتباط داشت. نادلا بر این باور است که این آموزش‌ها باید از مقاطع تحصیلی پایین انجام شود. او نیز بر این باور است که شفاف‌سازی در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟