TP-Link Archer C3200؛ سلام تی‌پی‌لینک به دنیای روترهای سه بانده‌
شرکت تی‌پی‌لینک تقریباً در تمامی رده‌های روترهای AC چندین محصول شاخص معرفی کرده است که معروف‌ترین آن‌ها Archer C7 AC1750 با بهترین کارایی است؛ اما این شرکت همین چند ماه پیش روتر پرچم‌دار خود به نام C3200 را معرفی کرد که به نظر می‌رسد یک جهش بزرگ در محصولات این شرکت باشد. چون اولین محصول سه بانده این شرکت است و قیمت بسیار بالای 260 دلاری دارد.

این مطلب در پرونده ویژه «راهنمای خرید روترهای پر سرعت سال 2015» منتشر شده است. برای دانلود کل این پرونده ویژه می‌توانید به اینجا مراجعه کنید. 

ویژگی‌ها
همانند دیگر روترهای رده AC3200 یک روتر تازه‌وارد تی‌پی‌لینک نیز از یک فرکانس 4/2 گیگاهرتز با سرعت 600 مگابیت و دو فرکانس 5 گیگاهرتز شبیه‌سازی شده با سرعت 1300 مگابیت استفاده می‌کند. پردازنده این روتر همان پردازنده BCM4709A برودکام است که روی غالب روترهای این رده دیده می‌شود. انتظار داشتیم با توجه به تازه معرفی شدن این دستگاه، از چیپ‌ست‌های بهتری استفاده شده باشد؛ اما به نظر می‌رسد شرکت سازنده نخواسته زیاد سر و صدا به پا کند. پردازنده‌های وای‌فای این روتر نیز روی
MIMO 3×3 فعال می‌شوند. مقدار حافظه رم 256 مگابایت و حافظه فلش 128 مگابایت است.

با این مشخصات سخت‌افزاری، فناوری‌های MIMO، Beamforming، Broadcom Xstream و Smart Connect  روی این روتر فعال و قابل استفاده هستند. تمامی این فناوری‌ها کمک می‌کنند هر کلاینت پهنای‌باند رادیویی خلوت‌تر و بیشتری برای ارتباط با روتر داشته باشد و در برخی مواقع بتواند از پهنای‌باند و سرعت تضمین شده‌ای برای استریم بازی و ویدیو بهره ببرد. اندازه این محصول نه زیاد بزرگ و نه زیاد کوچک است و به نوعی اندازه متوسط محسوب می‌شود. طراحی آن با دیگر روترهایی که از تی‌پی‌لینک دیدیم متفاوت است و به روتر R8000 نت‌گیر بسیار شبیه شده است. شش آنتن خارجی دارد که به طور قرینه در دو سوی دستگاه چیده شده‌اند. آنتن‌ها دو بانده بوده و غیرقابل جدا شدن هستند. درگاه‌های ارتباطی این روتر نیز چهار درگاه شبکه اترنت یک گیگابیت، یک درگاه WAN یک گیگابیت، یک درگاه USB 3.0، یک درگاه USB 2.0 و کلیدهای وای‌فای، پاور، روشن/خاموش LED، WPS و ریست هستند که همگی در پشت دستگاه چیده شده‌اند. 

نصب و ارزیابی
رابط کاربری مدیریتی این روتر تمیز و ساده طراحی شده است و برای هر گزینه و تنظیم توضیحات کاملی در اختیار کاربر می‌گذارد. در تنظیمات پایه‌ای وضعیت شبکه و تعداد کلاینت‌های بی‌سیم و کابلی متصل به شبکه به همراه دستگاه‌های ذخیره‌سازی دیده می‌شوند؛ همین‌طور، می‌توان وضعیت هر باند فرکانسی و اینترنت را مشاهده کرد. اگر روی هر باند فرکانسی کلیک کنید، اطلاعات کاملی از آن شبکه مشاهده می‌شود. بعد می‌شود هر شبکه بی‌سیم را ویرایش کرد و نام شبکه یا همان SSID، رمز عبور، کانال فرکانس، تنظیمات امنیتی و غیره را تغییر داد. در این پنل ابزارهایی برای مدیریت USB نیز دیده می‌شود. می‌توان پوشه‌هایی را برای اشتراک‌گذاری اطلاعات فعال/غیرفعال کرد یا اینکه دستگاه‌هایی مانند NAS و چاپگر را روی شبکه سریع به اشتراک گذاشت. 
این روتر روی فرکانس 5 گیگاهرتز عملکرد خوبی دارد و شاهد سرعت 293 مگابیت در فاصله دو متری هستیم. این سرعت از برخی روترهای سه بانده بازار بیشتر است و نشان می‌دهد آنتن‌های این روتر قدرتمندتر هستند؛ اما وقتی از روتر دور شویم و به فاصله‌های بالاتر از ده متر برسیم یک اتفاق ناگهانی می‌افتد و سرعت افت شدیدی تا حد 73 مگابیت دارد. این وضعیت یک امتیاز منفی بزرگ برای این محصول است و شاید دلیل اینکه نامش را در رده‌های بالاتر فهرست بهترین روترهای سال 2015 نمی‌بینیم، همین ضعف بزرگ باشد. سرعت روترهای سه بانده در فاصله ده متری حدود 170 تا 250 مگابیت است. همین وضعیت را روی فرکانس 2.4 گیگاهرتز داریم و میانگین سرعت در فاصله دو متری 47.8 مگابیت است. همین سرعت در فاصله ده متری به مرز 24.2 مگابیت می‌رسد. این سرعت‌ها از یک روتر سه بانده حتا روی استاندارد 802.11n پایین محسوب می‌شود و انتظارها بیشتر از این بود. اگر خواهان سرعت کپی اطلاعات روی درگاه USB 3.0 هستید، با سرعت نوشتن 31.3 مگابایت و سرعت خواندن 64 مگابایت روبرو هستیم. این سرعت‌ها کمی اوضاع را به نفع این روتر برمی‌گرداند؛ چون سرعت‌های بالایی محسوب می‌شوند. 

حرف آخر
اگر می‌خواهید یک روتر سه بانده پر سرعت برای شبکه بی‌سیم خود خریداری کنید، C3200 می‌تواند یک انتخاب باشد. روی فرکانس 5 گیگاهرتز عملکرد خوبی از خود نشان می‌دهد؛ البته در فاصله‌های نزدیک. سرعت خواندن/نوشتن روی دستگاه‌های ذخیره‌سازی متصل به USB 3.0 نیز مناسب است و می‌تواند برای شبکه‌هایی که مجهز به چندین NAS هستند یک خبر خوش باشد. قیمت این محصول 260 دلار است که کمی زیاد به نظر می‌رسد. ویژگی‌ها و امکانات پنل مدیریتی این روتر نیز برای مدیریت شبکه‌های بی‌سیم چند کلاینتی کفایت می‌کنند. 

===========================

شاید به این مطالب هم علاقمند باشید:

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟