معضلات شرکت‌های نوپا و چگونگی چيره ‌شدن بر آن‌ها
5 چالش پيش روی استارت‌آپ‌های فناوری
اين ‌گونه که پيدا است، نخستين گزينه بسياری از صاحبان کسب ‌و کار، تجارت در حيطه فناوری است؛ حيطه‌ای گسترده و به‌سرعت
رو به‌ رشد که سرمايه‌گذاران عادی و خطرپذير را جلب می‌کند و اگر در کار خود موفق شويد، به سود کلانی دست خواهيد يافت. شايد آگاهی از اصول تأسيس استارت‌آپ سخت و دشوار نباشد، اما برخی کارآفرينان ريسک‌های خاص جهان رقابتی فناوری را در نظر نمی‌گيرند. در ادامه، درباره پنج چالشی که ممکن است با آن‌ها روبه‌رو شويد و نيز چگونگی چيره شدن بر آن‌ها سخن گفته خواهد شد.

این مطلب یکی از مقالات پرونده ویژه «پندنامه استارت‌آپی» است. برای دانلود کل پرونده ویژه اینجا کلیک کنید. 

دگرگونی‌ سريع
در حيطه فناوری، تغييرها سريع‌تر از ديگر حيطه‌های صنعتی روی می‌دهند و همين دگرگونی‌های سريع می‌توانند يک استارت‌آپ را واقعاً سرنگون کنند. خود کارآفرينان فناوری نيز می‌دانند که در اين حيطه، همه می‌کوشند تا سريع‌تر گام بردارند و در رقابت‌ها پيروز شوند. به‌ گفته اندرو ون‌نوی، مديرعامل Warp 9، از شرکت‌های فعال در زمینه تجارت ‌الکترونيک، اگر يک شرکت به ‌اندازه کافی چابک نباشد، ممکن است پيش از آن‌که بتواند کالا يا سرويس خود را به بازار عرضه کند، زمان و موقعيت‌ را از دست بدهد. اگر حس می‌کنيد برای مشکل يا نياز مردم پاسخی داريد که ديگران هنوز آن ‌را در بازار ارائه نکرده‌اند، بدانيد که زمان زيادی نداريد و چندان طول نخواهد کشيد که يک نفر ديگر همان ايده شما را به‌مرحله اجرا درآورد. 
ون‌نوی به ‌اين موضوع اشاره می‌کند که اول بودن در بازار هميشه به ‌اين معنا نيست که برنده خواهيد شد. وقتی می‌خواهيد کالا يا سرويسی را عرضه کنيد که تا پيش از اين نظير آن در بازار وجود نداشته ‌است، پيش‌گام آن حيطه به‌شمار می‌رويد و از اين ‌رو بايد هزينه زيادی بپردازيد، تا جایی که شايد در جذب سرمايه برای ايده خود شکست بخوريد. اما شخصی که پس از شما وارد آن حيطه می‌شود، اغلب ساده‌تر از شما می‌تواند سرمايه‌گذار جذب کند (شايد به‌ علت این‌که شما پيش‌تر زمينه را برای اين‌ کار فراهم کرده‌ايد.) به ‌توصيه ون‌نوی، برای اين‌که استارت‌آپ‌های فناوری بهتر برآورد کنند کجا ايستاد‌ه‌اند، بايد در پی بازخورد ايده‌های خود، اهداف و چگونگی دستيابی‌ به موفقيت‌ باشند. شايد شما ايده‌ای عالی داشته ‌باشيد، اما بايد واقع‌گرا باشيد. از دوستان و خويشاوندان بخواهيد تا ديدگاه‌ خود را درباره ايده‌تان ابراز کنند و انتقاد آن‌ها را جدی بگيريد. درباره زمان، هزينه و انرژی‌ مورد نياز برای نتيجه دادن ايده خود واقعيت‌ها را در نظر بگيريد. با مؤسسان و مديران ديگر نيز گفت‌وگو کنيد و ببينيد انجام چنين کاری توسط آن‌ها چقدر زمان برده و تا چه ‌اندازه سخت و هزينه‌بر بوده‌ است. چيزی بدتر از اين نيست که کارآفرينان به‌ علت ساده پنداشتن اجرای ايده‌های خود شکست بخورند. 

شکست در دستيابی به هدف اوليه
از آن‌جا که تغييرها در حيطه فناوری به‌سرعت روی می‌دهد، چه‌بسا نتوانيد اهداف اوليه‌ استارت‌آپ خود را کامل کنيد. بسياری از مؤسسان استارت‌آپ‌ به‌جای پذيرفتن شکست يا تغيير جهت‌گيری‌ خود، کارشان را متوقف می‌کنند. به‌ گفته شاون ليورمور، مؤسس و مدير عامل پلتفرم برون‌سپاری Ziptask، شمار بسيار زيادی از استارت‌آپ‌ها وضعيتی زامبی‌گونه دارند. مؤسسان اين استارت‌آپ‌ها نمی‌خواهند شکست را بپذيرند و از آن شرم دارند. از اين ‌رو، همچنان در پی محقق کردن آرزوی خويش هستند، اما هرگز واقعاً کاری را کامل نمی‌کنند که در اصل قرار بود انجام دهند. شرکت‌های بزرگ از اين‌که يکی از پروژه‌های‌ آن‌ها هرگز کامل نشود چندان نگران نمی‌شوند؛ زيرا موقعيت‌های ديگری را پيش رو دارند. اما در يک استارت‌آپ کامل نشدن کار از شکست بدتر است. ليورمور می‌گويد: «اگر شکست خورديد دوباره تلاش کنيد، اما دفعه بعد سريع‌تر عمل کنيد.» و می‌افزايد: «زيپ‌تسک کار خود را آغاز کرد، شکست خورد، چرخيد، دوباره آغاز کرد، شکست خورد، چرخيد، دوباره آغاز کرد، سرمايه جذب کرد، موفق شد و اينک رو به‌ رشد است.» به ‌گفته او برای اين‌که زيپ‌تسک به درآمدزایی برسد، گروه بسيار مصمم اين استارت‌آپ سه بار چنين تلاشی را صورت داد. 

تصميم‌ برای شراکت
شراکت با يک شرکت ديگر در حيطه‌ای مرتبط ممکن است به رشد کسب ‌و کارهای جديد کمک کند. اما بايد توجه داشت که نرخ سود مشارکت در استارت‌آپ‌های فناوری بسيار بيش‌تر و علتش اين است که وقوع دگرگونی‌های سريع در اين حيطه می‌تواند استارت‌آپ‌های نوپا را به‌سادگی از بازار حذف کند. به ‌گفته کريس مايلز، مدير عامل شرکت نرم‌افزاری مايلز تکنولوجيس، فناوری‌هایی که اکنون رايج و مد روز به‌شمار می‌آيند، ممکن است در چند سال آتی از صحنه کنار بروند. او می‌گويد شرکت‌های بسياری را ديده ‌است که کل محصول و سرويس‌های خود را بر اساس فناوری‌های روز يا رايج توسعه می‌دهند. اما وقتی همان روندها به‌نفع جريان‌های جديد کنار می‌روند، همه‌ چيز از هم می‌گسلد. او می‌گويد: «در چنين مواقعی بايد منطقی و هوشمندانه تصميم بگيريد.» اگر در خصوص شراکت سياست‌های روشنی را تدوين کرده ‌باشيد، شريک تجاری خود را بهتر می‌توانيد انتخاب کنيد. برای مثال، مايلز تنها شرکت‌های بزرگ‌تر و جاافتاده را برای همکاری برمی‌گزيند؛ زيرا به‌زعم آن‌ها شرکت‌های بزرگ برای ماندگاری و موفقيت شانس بيش‌تری دارند. او توضيح می‌دهد که وقتی کسب‌ و کاری را راه می‌اندازید، مهم است روی سياست‌هایی تمرکز کنيد که ريسک را تخفيف می‌دهند. يک کارآفرين هميشه با ريسک روبه‌رو است. اما برخورداری از سياست‌های کمکی در امر تصميم‌گيری اجازه نمی‌دهد نسنجيده عمل ‌کنيد.

استخدام
فرآيند استخدام کارمند برای هر استارت‌آپی ممکن است کار کلافه‌کننده‌ای باشد. استارت‌آپ‌های فناوری اغلب پيش از آن‌که واقعاً کار خود را آغاز کرده ‌باشند، افراد بسيار زيادی را استخدام می‌کنند. حتی اگر سرمايه‌گذارانی داريد که از حيث مالی از شما پشتيبانی‌ می‌کنند، در صورت نبود مديريت هزينه‌ها به‌سرعت با چالش روبه‌رو خواهيد شد. ويليام شو، مدير عامل شرکت آموزش فناوری Vetica می‌گويد: «استارت‌آپ‌های فناوری به‌سرعت رشد و سرمايه‌های هنگفتی را جذب خود می‌کنند، اما مديريت درست چنين رشدی نيز سخت است.» او می‌افزايد که معروف است استارت‌آپ‌های فناوری بيش از اندازه گسترش می‌يابند. گزارش ژنوم استارت‌آپ سال 2011 نشان می‌دهد، علت شکست  74 درصد استارت‌آپ‌های پررشد اينترنتی اين است که پيش از پخته شدن گسترش می‌يابند. شايد مشکل ديگر کسب ‌و کار‌های جديد حيطه فناوری در ارتباط با استخدام کارکنان، ناتوانی آن‌ها در جذب استعدادهای برتر باشد.
به‌ گفته مت پيترسون، مؤسس شرکت Shiny Things، توسعه‌دهنده برنامه‌های موبايل، جريان نقدی يکی از بزرگ‌ترين چالش‌هایی است که هر استارت‌آپی با آن روبه‌رو می‌شود. شرکت‌های بزرگ‌تر فناوری در دره سيليکون می‌توانند در مقايسه با استارت‌آپ‌های محلی دستمزدهای بسيار بيش‌تری بپردازند. همين موضوع می‌تواند اشخاص را به‌ کار در چنان شرکت‌هایی ترغيب کند. اگر به کارکنان اجازه دهيد تا در ارتباط با پروژه‌هایی که به ‌آن‌ها سپرده‌ايد آزاد و نوآور باشند، آن‌ها بسيار خشنود خواهند شد و کم‌تر پيش می‌آيد شرکت شما را ترک کنند و به شرکت‌های بزرگ‌تر بروند.

تهديدهای سايبری
با اين‌که تقريباً همه کسب‌ و کارها کم‌ و بيش به وب وابسته هستند، اما فروشگاه‌های فيزيکی کم‌تر از استارت‌آپ‌های آنلاين با تهديدهای سايبری روبه‌رو می‌شوند. اين ‌گونه استارت‌آپ‌ها بيش‌تر مواقع در بازار‌های B2B به‌کار می‌پردازند. محصول و سرويسی که در اين حيطه به بازار عرضه می‌شود، به شرکت‌های ديگر کمک می‌کند تا ساز و کارهای‌ آن‌ها را به‌درستی انجام دهند.  اونيس ليم، مدير فروش شرکت بيمه Travelers می‌گويد، از آن‌جا که کسب ‌و کارهای فناوری محصول يا سرويسی ارائه می‌دهند که ديگر صاحبان ‌مشاغل با کمک آن محصول يا سرويس به تجارت می‌پردازند، ممکن است در معرض پيشامدهای گوناگونی واقع شوند که حذف داده‌های مشتريان يا وقوع ايراد در آن‌ها از آن جمله ‌است. برای پيش‌گيری از هر گونه آسيب احتمالی نخست بايد مطمئن شويد چنين مواردی را می‌دانيد. داشتن فايروال و ضدويروس کارآمد در برابر بسياری از تهديدهای سايبری پاسخ‌گو است، اما کافی نيست. ليم پيشنهاد می‌دهد کارمندان را به‌درستی آموزش دهيد تا بتوانند کارهای مربوط به مشتريان مهم و اطلاعات کارت‌های اعتباری را انجام دهند و هميشه تضمين شود دسترسی به داده‌های شرکت فقط به وسيله اتصال اينترنتی امن و اختصاصی صورت می‌پذيرد. همچنين، با افزودن سياست‌های بيمه‌ سايبری به بيمه خود می‌توانيد در صورت وقوع حمله از آن سود ببريد. هرچند استارت‌آپ‌های فناوری ممکن است نسبت به استارت‌آپ‌های صنايع ديگر با رقابت‌های شديدتر و نيز چالش‌های منحصر به‌ فردی روبه‌رو باشند، اما میزان توجه شما به کسب ‌و کار جديدتان سرانجام در موفقيت شما نقش دارد. به‌ گفته جرمی کولس، مؤسس پلتفرم انبوه‌سپاری ونچرکراود، اين‌ کار به تجربه، پايداری و کمی زمان و شانس نياز دارد.

 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟