ادغام فضای مجازی با انسان
تا سال 2030، گجت‌‌ها به افراد وصل خواهند شد
روز گذشته اجلاس توسعه‌دهندگان وب فارسی در مرکز همایش‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. مرتضی موسویان، رئیس مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد یکی از سخنرانان این اجلاس بود و در بخشی از سخنانش، به اتصال 23 گجت به انسان تا سال 2030 و کم‌رنگ شدن معنای «حریم خصوصی» اشاره کرد.

موسویان با اشاره به اینکه وب ۱ از سال ۱۹۹۱ تا سال ۲۰۰۰ توسعه یافت، گفت: «در این پلت‌فرم سرویس‌های یک‌طرفه‌ای مانند ایمیل رایج شد و کاربران از طریق متن و در اتاق‌های گفت‌وگو (چت‌روم‌ها) اطلاعات را تبادل می‌کردند، اما با روی کار آمدن وب ۲ ارسال حجم قابل توجهی از اطلاعات به صورت تعاملی برای کاربران ممکن شد؛ به نحوی که در سال ۲۰۰۶ بیش از یک میلیارد کاربر جذب دنیای وب شدند. اما در سال ۲۰۱۰ این رقم به ۵۰ درصد رسید و در این فاصله شمار کاربران در فضای اینترنت افزایش یافت و بسیاری از سایت های معروف ایجاد شدند.»

مطلب پیشنهادی

عملیات سایبری جدید امریکا بر علیه ایران با نام رمز «نیتروزئوس»

وی با بیان اینکه در دنیای وب ۲ نرم‌افزارهای مبتنی بر وب به کاربران ارائه شد و تسهیل دسترسی به حجم انبوهی از اطلاعات برای کاربران به وجود آمد، خاطرنشان کرد: «آنچه در دهه آینده به عنوان بزرگترین کسب‌وکار وب رخ می‌دهد، مربوط به بیگ دیتا است و در وب ۳ که از سال ۲۰۱۰ در برخی کشورها شروع شده کاربران به صورت 100درصد درگیر فضای وب می‌شوند.»

موسویان با بیان اینکه وب ۳ با مزیت‌هایی چون قدرت یادگیری اشیا و هوش‌مصنوعی تا سال ۲۰۲۰ کاربران را غرق خود می‌کنند، ادامه داد: «حریم خصوصی در وب ۳ و ۴ به معنای امروزی مطرح نخواهد بود و تا سال ۲۰۲۳ شاهدیم که هر کاربر چندین وسیله همراه متصل به اینترنت داشته باشد. تا سال ۲۰۲۷ بالغ بر ۲۳ ابزار همراه (گجت) به انسان متصل می‌شود و حریم خصوصی معنای امروزی را نخواهد داشت. پس از این مرحله، در وب ۴ فضای مجازی به فضای واقعی نزدیک می‌شود و با ایجاد بانک اطلاعاتی تمامی زندگی هر فردی متصل به اینترنت خواهد شد. در نهایت در وب ۵ تمامی عرصه‌های زندگی بشر از طریق وب و اینترنت، راهبری و مدیریت می‌شود.»

اجلاس توسعه‌دهندگان وب فارسی روز گذشته در مرکز همایش‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با حمایت این وزارتخانه، سازمان پدافند غیرعامل و پلیس فتا توسط کانون توسعه‌دهندگان وب فارسی برگزار شد.

 

 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟