مقدمه
سری تبلتهای ویندوزی سرفیس مایکروسافت محصولاتی کاملا شناخته شده هستند. جدیدترین تبلت معرفی شده در این خانواده، تبلت سرفیس پرو 4 مایکروسافت است. این تبلت فوقالعاده شیک و زیبا مبتنی بر سیستم عامل ویندوز بوده و در قبال یک تبلت هیبریدی، کیفیت و قدرت فوقالعادهای را ارائه میکند. بدون شک نسخه برتر سرفیس پرو 4 مایکروسافت هم اکنون قدرتمندترین تبلت هیبریدی و ویندوزی موجود در بازار است.
اما اگر خبرهای نمایشگاه CES 2017 را دنبال کرده باشید، میدانید که سامسونگ در جریان این نمایشگاه از دو کرومبوک بسیار زیبا، شیک و جالب رونمایی کرد. این دو کرومبوک که تنها تفاوت اصلی آنها مربوط به پردازنده مرکزیشان میشود، کرومبوک پلاس و کرومبوک پرو نام دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دو محصول میتوانید به مطالعه مقاله "سامسونگ از کرومبوک پرو و کرومبوک پلاس رونمایی کرد" بپردازید.
اما هدف ما در این مقاله چیست؟ ما در این مقاله اختصاصی قصد داریم که به مقایسه تصویری دو تبلت هیبریدی یا دوکاره سرفیس پرو 4 مایکروسافت با کرومبوک پرو و پلاس سامسونگ بپردازیم. بدون تردید این مقایسه تصویری منجر به خستگی شما نمیشود و در عین حال دید مقایسهای جالبی از دو محصول نامبرده شده را در اختیارتان قرار میدهد. بنابراین توصیه میکنیم که حتما با سایت شبکه همراه باشید.
سبک یا شیوه تبدیل
سبک طراحی و شیوه تبدیل در سرفیس پرو 4 مایکروسافت با کرومبوک پرو و پلاس سامسونگ متفاوت است. کیبورد سرفیس پرو 4 قابلیت جداسازی از دستگاه را دارد و با انجام این عمل، سرفیس پرو 4 به یک تبلت ویندوزی تبدیل میشود. اما در سمت مقابل کیبورد کرومبوک پلاس و پرو سامسونگ قابل جداسازی نیست، بلکه امکان چرخش 360 درجهای را ارائه میکند و به این صورت کرومبوک پلاس و پرو سامسونگ به یک تبلت لمسی تبدیل میشوند.
ابعاد و اندازه
همانطور که در عکس فوق مشاهده میکنید، عرض کرومبوک پلاس و پرو سامسونگ چیزی در حدود 21 میلیمتر از عرض سرفیس پرو 4 مایکروسافت بیشتر است. در سمت مقابل طول سرفیس پرو 4 در حدود 11 میلیمتر از کرومبوک پرو و پلاس اپل بیشتر خواهد بود. ضمنا سرفیس پرو 4 مایکروسافت به مراتب از کرومبوکهای سامسونگ باریکتر ظریفتر طراحی شده است و این موضوع از نقاط قوت سرفیس پرو 4 مایکروسافت نسبت به کرومبوک پرو و پلاس سامسونگ محسوب میشود.
وزن
سرفیس پرو 4 مایکروسافت از نظر وزن کاملا برتری محسوسی نسبت به کرومبوک پلاس و پرو سامسونگ دارد. کرومبوک پلاس و پرو سامسونگ وزنی در حدود 1.08 کیلوگرم را ارائه میکنند، اما نسخههای Core M و Core i5/i7 سرفیس پرو مایکروسافت به ترتیب وزنی در حدود 0.77 و 0.79 کیلوگرم دارند و بسیار سبک هستند!
اندازه صفحه نمایش
هر دو محصول مورد نظر یعنی سرفیس پرو 4 مایکروسافت و کرومبوک پرو و پلاس سامسونگ به صفحه نمایشی 12.3 اینچی مجهز هستند.
وضوح تصویر و تراکم پیکسلی صفحه نمایش
وضوح تصویر سرفیس پرو 4 مایکروسافت 1824 در 2736 پیکسل است، بنابراین تراکم پیکسلی آن به 267 پیکسل در هر اینچ میرسد. در سمت مقابل کرومبوک پرو و پلاس سامسونگ از صفحه نمایشی با وضوح تصویر 1600 در 2400 پیکسل بهرهمند است که تراکم پیکسلی آن به 235 پیکسل در هر اینچ خواهد رسید. بنابراین از نظر وضوح تصویر و تراکم پیکسلی نمایشگر، برنده رقابت سرفیس پرو 4 مایکروسافت است.
قلم نوری
هر دو محصول مورد نظر یعنی سرفیس پرو 4 مایکروسافت و کرومبوک پرو و پلاس سامسونگ از قلم نوری اختصاصی و باکیفیتی بهرهمند هستند.
پردازنده مرکزی
تفاوت اصلی کرومبوک پرو و کرومبوک پلاس سامسونگ در این بخش مشخص میشوند. کرومبوک پلاس سامسونگ به پردازنده مرکزی شش هستهای ARM OP1 مجهز است و نسخه پرو این کرومبوک از پردازنده مرکزی Intel Core m3 بهره میبرد. اما در سمت مقابل سرفیس پرو 4 مایکروسافت از نظر پردازنده مرکزی شامل سه نسخه مختلف با پردازندههای Core i3، Core i5 و Core i7 شرکت اینتل میشود. بنابراین از نظر پردازنده هم سرفیس پرو 4 مایکروسافت نسبت به کرومبوکهای سامسونگ برتری دارد.
حافظه رم
رم هر دو کرومبوک پلاس و پرو سامسونگ ظرفیت 4 گیگابایتی را ارائه میکنند، اما در سمت مقابل سرفیس پرو 4 مایکروسافت از نظر ظرفیت رم شامل 3 نسخه مختلف با ظرفیتهای 4، 8 و 16 گیگابایتی میشود.
حافظه داخلی
سامسونگ کرومبوک پلاس و پرو را از نظر حافظه داخلی با ظرفیت 32 گیگابایت روانه بازار میکند، اما سرفیس پرو 4 مایکروسافت از این نظر شامل 4 نسخه مختلف با ظرفیتهای 128، 256، 512 گیگابایتی و 1 ترابایتی میشود.
باتری
باتری کرومبوک پلاس و پرو سامسونگ توان 39 وات ساعتی دارد، اما باتری سرفیس پرو مایکروسافت توان 38.2 وات ساعتی را ارائه میکند. با این حال در بررسیها به طور متوسط باتری سرفیس پرو 4 مایکروسافت چیزی در حدود 7 ساعت دوام بیشتری در مقایسه با باتری کرومبوکهای سامسونگ داشته است.
پورت اتصال
سامسونگ، کرومبوک پرو و پلاس خود را به دو پورت اتصال USB 2.0 مجهز کرده و این دستگاه به شیار میکرو اسدی (Micro SD) هم مجهز است. در سمت مقابل سرفیس پرو 4 مایکروسافت از یک پورت USB 3.0 و یک پورت مینی دیسپلی بهره میبرد و شیار رم میکرو اسدی را هم به همراه دارد.
لاگین بیومتریک
متاسفانه کرومبوک پرو و پلاس سامسونگ از ویژگیهای لاگین بیومتریک پشتیبانی نمیکنند، اما سرفیس پرو 4 مایکروسافت به قابلیتهایی همچون شناسایی چهره و اسکن اثر انگشت کاربر مجهز است.
سیستمعامل
یکی دیگر از تفاوتهای اصلی سرفیس پرو 4 مایکروسافت با کرومبوک پرو و پلاس سامسونگ مربوط به سیستمعامل آنها میشود. کرومبوکهای سامسونگ مبتنی بر سیستمعامل کروم اواس (Chrome OS) هستند اما سرفیس پرو 4 مایکروسافت از سیستمعامل ویندوز بهره میبرد. ضمنا کرومبوک پرو و پلاس سامسونگ تعامل مستقیم با گوگل پلی استور (Google Play Store) را ارائه میکنند و اپلیکیشنهای اندرویدی به طور مستقیم در آنها قابل نصب و استفاده است.
قیمت پایه
قیمت نسخه پایهای سرفیس پرو 4 مایکروسافت برابر با 1،029 دلار است، اما در سمت مقابل قسمت نسخه پایهای یا کرومبوک پلاس سامسونگ برابر با 449 دلار خواهد بود! بنابراین با هزینهای که باید برای خرید نسخه پایهای سرفیس پرو 4 مایکروسافت پرداخت کنید، میتوانید دو کرومبوک پلاس بخرید و بخشی از پول خود را هم ذخیره نمایید!
جمعبندی
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به مقایسه تصویری سرفیس پرو 4 مایکروسافت یا کرومبوک پرو و پلاس سامسونگ پرداختیم. امیدوار هستیم که از این مقایسه لذت برده باشید و توانسته باشیم تا کمکی به شما در راستای انتخاب بهترین محصول کرده باشیم. از همراهی شما سپاسگزاریم.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟