مدتهاست که مسئله توان شارژدهی باتری اسمارتفونها به معضلی تبدیل شده است. متاسفانه برخلاف پیشرفتی که در سایر زمینههای سخت افزاری گوشیهای هوشمند ناظر آن بودیم، باتری این محصولات پیشرفت چندانی نداشته و تنها تکنولوژیهای شارژ سریع بودهاند که تا حتی توانستند معضل کمبود توان شارژدهی باتری گوشیهای هوشمند را از بین ببرند. حال به نظر میرسد که تکنولوژی جدیدی توسط محققین دانشگاه تگزاس توسعه داده شده که میتوانید انقلابی در ساختار باتریهای لیتیوم یونی ایجاد کند!
محققین دانشگاه تگزاس به رهبری آقای جان گودیناف (John Goodenough) نود و چهار ساله توانستند به تکنولوژی جدیدی دست پیدا کنند که بنا به گفته آنها میتواند در حجم یکسان با باتریهای لیتیوم یونی فعلی، سه برابر ظرفیت بیشتر ارائه کند و در عین حال ضد احتراق بوده و سرعت شارژ مجدد بالاتری داشته باشد! تیم توسعه دهنده این باتری آن را با لقب "All Solid State Lithium ion Battery" معرفی میکند که میتوان این نام را به شکل " باتری لیتیوم یونی حالت جامد" ترجمه کرد.
در این تکنولوژی جدید از یک محلول الکترولیت شیشهای و جدید استفاده میشود که منجر به از بین رفتن ویسکرهای فلزی میشود. به این صورت مابین شکاف صفحات مثبت و منفی پلی زده شده و باتری با سرعت بیشتری شارژ میشود. جالب است بدانید که در اغلب موارد این ویسکرهای فلزی منجر به احتراق باتری میشوند، بنابراین با جایگزینی این ویسکرهای فلزی در تکنولوژی جدید مورد نظر و استفاده از محلول الکترولیت شیشهای به باتریهای غیر قابل احتراقی دست پیدا میکنیم.
علاوه بر سرعت شارژ بیشتر، تیم توسعهدهنده این نوع باتریها اشاره دارد که در مقایسه با باتریهای لیتیوم یونی شاهد ارائه سه برابر ظرفیت بیشتر خواهیم بود. این موضوع به آن معنا است که یک باتری All Solid State در مقایسه با یک باتری لیتیوم یونی با اندازه و ابعاد مشابه سه برابر ظرفیت بیشتری ارائه میکند. در نهایت باید اشاره داشته باشیم که این تکنولوژی جدید هنوز در مراحل بررسی و پیشرفت قرار دارد، اما به نظر میرسد که نتایج جالبی را به ثبت رسانده و میتواند در آینده انقلابی در باتریهای لیتیوم یونی اسمارتفونها ایجاد کند.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟