با قابلیت‌های جدید اندروید O آشنا شوید
06/01/1396 - 11:10
نگاهی به ویژگی‌های جدید اندروید O
همانطور که می‌دانید، گوگل به صورت رسمی از نسخه جدید سیستم عامل اندروید با لقب اختصاصی "Android O" رونمایی کرد. هم اکنون نسخه پیش نمایش اندروید O منتشر شده و افراد علاقمندان و به ویژه توسعه دهندگان قادر به نصب و تجربه استفاده از آن هستند. ما در این مقاله قصد داریم که مروری بر ویژگی‌های جدید اندروید O داشته باشیم که هم اکنون از طریق نسخه پیش نمایش (Developer Preview) آن قابل مشاهده هستند. با سایت شبکه همراه شوید.

1606683296_1_0.gif

مقدمه

گوگل چند روز پیش به صورت رسمی نسخه جدید سیستم عامل اندروید را با لقب اختصاصی "اندروید O" معرفی کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این موضوع می‌توانید به مطالعه مقاله "اندروید O به طور رسمی معرفی شد!" بپردازید. گوگل هنوز اشاره نکرده که حرف "O" در نام نسخه جدید اندروید مخفف چه واژه‌ای است، اما پیش‌بینی می‌کنیم که این حرف مخفف واژه "Orio" باشد که نوعی بیسکوییت کرم‌دار است.

نسخه پیش نمایش اندروید O یا همان نسخه "Developer Preview" هم اکنون منتشر شده و افراد علاقمند و توسعه دهندگان قادر به دانلود و استفاده از آن هستند. این روند هر سال توسط گوگل طی می‌شود و به این صورت گوگل با نقاط قوت و ضعف نسخه جدید اندروید بیشتر آشنایی پیدا می‌کند و از بازخورد توسعه دهندگان به منظور بهبود عملکرد نسخه جدید سیستم عامل اندروید خود استفاده می‌کند.

اما اندروید O چه ویژگی‌های جدیدی دارد؟ ما در این مقاله قصد داریم که به ویژگی‌های جدید و جالب اندروید O اشاره کنیم. لازم به ذکر است که بی‌شک برخی از قابلیت‌های اندروید O در آینده و ضمن عرضه نسخه اصلی یا نهایی آن تغییراتی را شامل خواهند شد، بنابراین ویژگی‌هایی که در این مقاله به آن‌ها اشاره می‌کنیم فقط مربوط به نسخه پیش نمایش اندروید O هستند و نمی‌توان مدعی شد که قطعا به صورت مشابه در نسخه اصلی اندروید O هم ارائه می‌شوند. با سایت شبکه همراه باشید.

اسنوز مستقیم اعلان‌ها از نوار نوتیفیکیشن

اندروید O این امکان را در اختیار کاربران قرار می‌دهد تا به طور مستقیم از طریق نوار نوتیفیکیشن‌ها ارائه اعلان از سوی اپلیکیشن‌های خاصی را به حالت اسنوز یا اصطلاحا "چرت زدن" منتقل کنند. این امر سبب می‌شود تا اپلیکیشن مذکور برای مدت زمان انتخاب شده هیچ اعلانی را در نوار نوتیفیکیشن‌های دستگاه ارائه نکند. دقت داشته باشید که استفاده از این روش تنها سبب می‌شود تا اپلیکیشن مد نظرتان به حالت اسنوز منتقل شود، پس خللی در ارائه اعلان از سوی سایر اپلیکیشن‌ها ایجاد نخواهد شد.

به منظور انجام این عمل کافی است که پس از نمایان شدن اعلان یک اپلیکیشن در نوار نوتیفیکیشن‌ها، انگشت خود را بر روی آن قرار داده و به سمت چپ بکشید. سپس آیکون "ساعت" را لمس و مدت زمان مد نظرتان برای باقی ماندن اعلان‌های اپلیکیشن انتخابی در حالت اسنوز را تعیین کنید.

تغییرات نوار نوتیفیکیشن‌ها و تنظیمات سریع

در اندروید O با یک بار پایین کشیدن نوار نوتیفیکیشن‌ها می‌توانید به بخشی از آیکون‌های منوی تنظیمات سریع (Quick Settings) هم دسترسی پیدا کنید. سپس اگر بار دیگر انگشت خود را به سمت پایین بکشید، نوار تعیین روشنایی صفحه نمایش و سایر آیکون‌های میانبر بخش تنظیمات سریع نمایان می‌شوند. ضمنا آیکون‌هایی همچون وضعیت اتصال وای‌فای، باتری، سیم‌کارت و غیره که در بخش استاتوس بار (Status Bar) صفحه نمایش داده می‌شوند، ضمن پایین کشیدن نوار نوتیفیکیشن‌ها همچنان قابل مشاهده خواهند بود.

امکان اضافه کردن آیکون میانبر اپلیکیشن‌های خاص به لاک اسکرین

یکی دیگر از قابلیت‌های جالب اندروید O مربوط به امکان اضافه کردن آیکون میانبر اپلیکیشن‌های مد نظرتان به لاک اسکرین دستگاه می‌شود. شما می‌توانید آیکون هر یک از اپلیکیشن‌ها یا حتی منوهای مد نظرتان را به عنوان آیکون گوشه سمت راست یا چپ لاک اسکرین که اغلب به صورت پیش‌فرض با آیکون میانبر اپلیکیشن دوربین و گوگل ناو پر شده، جایگزین کنید. بدین صورت بدون نیاز به ورود به منوی اپلیکیشن دراور (App Drawer) یا اسکرین‌ها قادر به اجرای اپلیکیشن‌ها مد نظرتان از طریق لاک اسکرین خواهید بود.

شخصی‌سازی دکمه‌های تعامل با دستگاه

در اندروید O این قابلیت در اختیار کاربران قرار داده می‌شود تا دکمه‌های نویگیشن (Navigation) یا اصطلاحا ناوبری دستگاه را بنا به سلیقه شخصی خود تنظیم کنند. این قابلیت پیش از این در رابط کاربری اختصاصی شرکت ال‌جی ارائه شده بود، اما گوگل در اندروید O آن را به طور کامل‌تری ارائه می‌کند. این ویژگی هم یکی از قابلیت‌های جالب اندروید O محسوب می‌شود. در اندروید O شما حتی قادر به تغییر فاصله مابین دکمه‌های تعاملی مذکور خواهید بود.

منوی تنظیمات (Settings) متفاوت و دسته‌بندی شده

همانطور که در عکس فوق مشاهده می‌کنید، منوی تنظیمات یا همان "Settings" در اندروید O دست‌خوش تغییرات اساسی شده و به شیوه مرتب‌تر و متفاوتی گزینه‌های مختلف را ارائه می‌کند. این موضوع از تغییرات اصلی اندروید O نسبت به سایر نسخه‌های پیشین سیستم عامل موبایلی محبوب گوگل به شمار می‌رود. نکته مثبت این نوع دسته‌بندی مربوط به ارائه نام زیرشاخه‌های هر بخش در زیر گزنه‌های موجود می‌شود.

امکان فعال و غیرفعال کردن اعلان روی آیکون اپلیکیشن‌ها

حتما می‌دانید که برخی از اپلیکیشن‌ها از امکان نمایش اعلان بر روی آیکون میانبر خود پشتیبانی می‌کنند. به عنوان مثال برنامه واتساپ را در نظر بگیرید. در برخی از شرایط زمانی که یک پیام جدید از طریق این اپلیکیشن دریافت شود، آیکون میانبر آن یک نشان کوچک قرمز رنگ را در گوشه خود نمایش خواهد داد که اصطلاحا به آن "Badges" گفته می‌شود. در اندروید O کاربران می‌توانند بنا به سلیقه شخصی خود قابلیت نمایش این نشان‌ها یا اعلان روی آیکون اپلیکیشن‌ها را فعال یا غیر فعال کنند.

انتخاب دقیق اعلان‌هایی که تمایل به نمایش دارید

گوگل در اندروید O این قابلیت را در اختیار کاربران قرار می‌دهد تا بتوانند به طور دقیق‌تر نمایش اعلان‌ها را کنترل کنند. به عنوان مثال هم اکنون شما می‌توانید نمایش اعلان یا نوتیفیکیشن پس از ضبط اسکرین‌شات از نمایشگر گوشی را غیر فعال کنید. در منوی تنظیمات System UI اندروید O دسته‌بندی‌های مختلف اعلان‌ها برای دستگاه ارائه می‌شود و کاربر قادر به غیر فعال سازی موارد مد نظرش خواهد بود.

قابلیت نمایش تصویر در تصویر

حتما با قابلیت نمایش تصویر در تصویر تلویزیون‌ها آشنایی دارید. حال این قابلیت در اندروید O ارائه شده است. هم اکنون این قابلیت فقط در اپلیکیشن پیش‌فرض یوتیوب اندروید O قابل پشتیبانی است، اما بدون تردید در آینده و با توسعه اپلیکیشن‌های مختلف از سوی برنامه‌نویسان سوم شخص، شاهد فراگیرتر شدن آن می‌شویم. به موجب وجود قابلیت تصویر در تصویر در اندروید O و اپلیکیشن یوتیوب این امکان در اختیار کاربران قرار می‌گیرد تا ضمن تماشای یک ویدئو نسبت به تعامل با سایر بخش‌های اپلیکیشن مذکور اقدام کنند.

محدودیت‌های مصرف باتری

در اندروید O به مصرف شارژ یا انرژی باتری توجه ویژه‌ای شده است. به عنوان مثال گوگل در اندروید O به اپلیکیشن‌هایی که با سرویس GPS و تشخیص موقعیت مکانی کاربر در ارتباط هستند، طی بازه‌های زمانی مشخص و نسبتا طولانی اجازه آپدیت اطلاعات را می‌دهد. مواردی دیگری هم در اندروید O تنظیم شده‌اند که در بهینه‌سازی مصرف انرژی باتری دستگاه موثر خواهند بود.

جمع‌بندی

موارد فوق تقریبا اصلی‌ترین ویژگی‌های جدید اندروید O محسوب می‌شوند که در نسخه پیش نمایش آن ارائه شده‌اند. کاملا مشخص است که اندروید چندان از نظر عملکرد و سایر جنبه‌ها تغییرات اساسی را در اندروید O نسبت به اندروید N ایجاد نکرده است. نظر شما در رابطه با ویژگی‌های جدید اندروید O چگونه است؟

 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟