اگر نگران شنود اطلاعات‌تان هستید ...
بهترین تلفن‌های همراه مناسب حفظ حریم شخصی
این روزها درباره جاسوسی از اسمارت‌فون‌ها صحبت‌های زیادی شنیده می‌شود. به ویژه پس از اف6شاگری های ادوارد اسنودن، خیلی‌ها معتقد هستند گوشی‌های هوشمندی که روزانه ازشان استفاده می‌کنیم امن نیستند و از انواع ترفندها برای شنود مکالمات، شنود اطلاعات و ردگیری فعالیت‌های کاربران توسط سازمان‌های امنیتی کشورهایی مانند امریکا و نیز برخی شرکت های تجاری استفاده می شود. با توجه به نگرانی برخی از کاربران در خصوص حفظ حریم شخصی خود در این مقاله به بررسی تلفن‌های همراهی می‌پردازیم که می‌توانند در این خصوص به کاربران کمک زیادی کنند.

BlackPhone 2

اگر می‌خواهید  از امکانات یک اسمارتفون به تمام معنا استفاده کنید و در عین حال از امنیت بیشتری برخوردار باشید و از سوی دیگر نگران از دست دادن اطلاعات مهم خود نباشید، حتماً به یک Blackphone نیاز خواهید داشت. در حالی که سایر برندهای موجود در بازار سعی دارند تا با بالا بردن کیفیت عکس‌های سلفی یا منحنی کردن صفحات‌نمایش به فروش بیشتری دست پیدا کنند، این برند به دنبال حل مشکل محوری‌تری به نام امنیت کاربران است.

BlackPhone 2 یک اسمارت‌فون 5 اینچی با صفحه‌نمایش Full HDاست که توسط شیشه Gorilla Glass 3 از آن حفاظت می‌شود. این اسمارت‌فون دارای پردازنده هشت هسته‌ای 64 بیتی 64-bit Qualcomm است که به 3 گیگابایت حافظه رم نیز مجهز است. از سوی دیگر باتری قابل تعویض  3060 میلی‌آمپر ساعتی این گوشی توان ذخیره‌سازی انرژی دارد که به فناوری شارژ سریع Quick Charge 2.0 مجهز است.

BlackPhone 2 دارای درگاه کارت حافظه microSDXC که می‌توانید برای ارتقا حافظه از آن استفاده کنید. اما مهم‌ترین و جالب‌ترین بخش این اسمارت‌فون سیستم‌عامل و نرم‌افزار آن است. برنامه‌ای که بر بستر حافظه 3 گیگابایتی اجرا می‌شود و اگرچه همچنان آندروید سیستمعامل اصلی این اسمارت‌فون است اما این گوشی به نرم‌افزار PrivateOS 1.1 شرکت Silent Circle نیز مجهز است، نرم‌افزاری که لایه امنیتی فوق‌العاده ای را روی آندروید ایجاد کرده است.

این پلتفرم به کاربر رابط بصری Spaces را پیشنهاد می‌دهد که فضایی متفاوت و رمزنگاری شده و امن را برای کاربر فراهم می‌کند. این فضا اساساً یک سیستم مجازی است که به Blackphone 2 اجازه می‌دهد تا به عنوان یک دستگاه کاملاً مجزا در اسمارتفون عمل کند. می‌توانید فضاهای مختلفی را برای خود و بسته به نیازهای خود تعریف کنید. به عنوان مثال می‌توانید فضایی به عنوان Enterprise Space ایجاد کنید که از آن برای نگه‌داری اسناد و ارتباطات کاری خود استفاده کنید یا اینکه فضایی به عنوان Personal Space تعریف کنید که از آن برای ایمیل‌های شخصی و سایر اطلاعات حیاتی خود استفاده کنید. حتی می‌توانید از فضای Silent Space استفاده کنید که در واقع نسخه موبایلی ویژگی Incognito Mode مرورگر کروم است.

هر یک از این فضاها توسط اپلیکیشن Silent Suite قابل مدیریت هستند که می‌توان از ویژگی‌هایی چون Silent Text, Silent Contacts و همچنین Silent Phone در آن‌ها استفاده کرد که این ویژگی‌ها تمامی ارتباط‌های شما را از بستری رمزنگاری شده و ایزوله از سایرین منتقل می‌کند. می‌توانید این اسمارت‌فون را از فروشگاه Silent Store که نخستین فروشگاه فروش این چنین استمارتفونهایی است، خریداری کنید.

Nokia 3310

می توان گفت که این گوشی نهایت امنیت را برای شما به ارمغان خواهد آورد. در واقع، اگر نگران این هستید که افرادی بتوانند اطلاعاتی که از طریق گوشی خود ارسال می‌کنید را در میانه راه به سرقت ببرند پس بهتر است که اصولاً اطلاعاتی ارسال نکنید. تنها مسئله‌ای که در خصوص این گوشی کلاسیک و خاطره‌برانگیز گفت این است که شاید پیدا کردن یک عدد از این گوشی‌ها در حال حاضر کار چندان آسانی نباشد. شاید بتوانید با مراجعه به سایت eBay یک گوشی دست دوم تمیز پیدا کنید.

تلفن‌های عمومی

اگر واقعاً فکر می‌کنید که تماس‌های بسیار مهمی دارید پس اسمارت‌فون یا تلفن همراه چاره کار شما نیست؛ حتماً از تلفن‌های عمومی استفاده کنید.

Apple iPhone/Microsoft Lumia 930/Google Nexus 5

اما به طور کلی باید به یک نکته اشاره کرد و آن این است که تولید کنندگان بزرگی چون اپل، مایکروسافت و گوگل آن‌قدر هم که فکر می‌کنید ناامن نیستند. درواقع باید گفت که آن‌ها به صورت خطرناکی ناامن نیستند. هر سه گوشی که به آن‌ها اشاره شد دارای برنامه‌ای جهت حفظ اطلاعات کاربران و شنودهای غیرمجاز هستند. اما مشکل آن است که این گوشی‌ها البته اطلاعاتی را در خصوص کاربر جمع‌آوری و به شرکت مادر ارسال می‌کنند که آن‌ها از تحلیل این اطلاعات برای ارائه خدمات بهتر به کاربران بهره می‌برند. اما اگر حتی ارسال این اطلاعات نیز برای شما نگرانی ایجاد می‌کند، حتماً باید از نرم‌افزارهای امنیتی استفاده کنید.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟