IFA 2015
Mate S هواوی؛ فبلتی زیبا در پاسخ به آی‌فون 6 پلاس
به Huawei Mate S اولین تلفن هوشمند دنیا با فناوری Force Touch سلام کنید. یک جورهایی البته. حتما دارید می‌پرسید Force Touch مگر برای اپل نیست؟ خب چرا. این یک فناوری مجلل نمایشگر است که فقط روی ساعت اپل و ترک‌پد مک‌بوک پیدا می‌شود، اما بله، هواوی هم آن را روی یک تلفن هوشمند قرار داده است.

در پیشگفتار گفتیم "یک جورهایی"، چون ممکن است در تصاحب آن به مشکلاتی بر بخورید. Mate S در سه مدل به بازار می‌آید. 32 گیگابایت، 64 گیگابایت، و 128 گیگابایت. فقط در مدل آخر، یعنی مدل 128 گیگابایت است که می‌توانید Force Touch را پیدا کنید. دو مدل دیگر از فناوری Force Touch استفاده نمی‌کنند و درحالی که هواوی برای آن دو مدل تاریخ عرضه تعیین کرده است اما هنوز خبری از قیمت و زمان در دسترس بودن مدل 128 گیگابایتی منتشر نشده است.

مدل‌های 32 گیگابایت و 64 گیگابایت به ترتیب 730 دلار و 785 دلار قیمت دارند. هر دو همین ماه در بعضی از کشورها از جمله انگلستان و استرالیا به شکل پیش‌فروش در فروشگاه‌های آنلاین هواوی عرضه خواهند شد. 

طراحی

Mate S با یک قاب باریک 7.2 میلی‌متری تمام فلزی، از نظر طراحی بر پایه پیشینیان خود ساخته شده است. پشت کمی خمیده آن سبب می‌شود تا به خوبی در دست قرار بگیرد. با آن‌که اندازه نمایشگر یکسانی با آیفون 6 پلاس دارد اما Mate S حاشیه‌های صفحه را به حداقل رسانده و این بدین معناست که این گوشی کوتاه‌تر و باریک‌تر است. با 156 گرم وزن، Mate S به شکل تعجب‌آوری سبک به حساب می‌آید. وقتی آن را در دست می‌گیرید؛ احساس راحتی می‌کنید و وقتی آن را درون جیب‌تان می‌گذارید به سختی متوجه‌اش می‌شوید.

دکمه‌های حجم صدا و خاموش روشن/قفل در سمت چپ و کمی متمایل به بالا قرار گرفته اند و فشردن آن‌ها آسان است. البته ممکن است محل قرارگیری آن‌ها برای افرادی که دست کوچک‌تری دارند مشکل‌ساز باشد. تکمیل قرارگیری این دکمه‌های بالقوه بدجا و اندازه کلی Mate S را می‌توانید در پشت این گوشی پیدا کنید. در زیر سنسور 13 مگاپیکسلی دوربین یک اسکنر اثر انگشت قرار دارد.

مطلب پیشنهادی: تلفن‌های هوشمند آینده مجهز به این 6 فناوری هستند!

هواوی نرم‌افزار استفاده شده در Mate S را با Fingerprint Sense 2.0 ارتقا داده که حساسیت بیشتر و تشخیص بهتر را به ارمغان می‌آورد. این حس‌گر قطعا عکس‌العمل خوبی دارد و با اولین تماس انگشت با سنسور، قفل Mate S در یک چشم بهم زدن باز می‌شود. عملکرد این سنسور مطمئنا با Touch ID اپل و سنسور سامسونگ که روی گلکسی اس 6 قرار داده در یک رده است.

البته کار اسکنر اثر انگشت به همین یک مورد محدود نمی‌شود. شما می‌توانید از آن برای عکس گرفتن، بالا و پایین رفتن در گالری عکس، پاسخ دادن به تماس‌ها، پایین کشیدن پانل اعلان‌ و خاموش کردن زنگ اخطار استفاده کنید. پایین کشیدن اسکنر برای نمایش پانل اعلان به مقداری دقت نیاز دارد اما وقتی به آن عادت کنید خیلی کاربردی خواهد بود و دیگر هربار نیاز نیست انگشتتان را تا بالای نمایشگر کش دهید.

نمایشگر و Force Touch

شایعاتی بود که Huawei Mate S از یک نمایشگر QHD استفاده کند اما حیف که هواوی صلاح دیده تا به همان تفکیک‌پذیری Full HD بسنده کند. البته صفحه نمایش این گوشی از Mate 7 کوچک‌تر است و 401 پیکسل در اینچ را در اختیارتان می‌گذارد. این میزان هم در اندازه و هم در تفکیک‌پذیری تصویر با آیفون 6 پلاس و OnePlus 2 یکسان است. Richard Yu مدیرعامل هواوی هم در هنگام معرفی آن اشاره‌ای داشت به این‌که این تفکیک‌پذیری بیشتر از آن است که چشم انسان قادر به تشخیص باشد.

نمایشگر این گوشی همچنین از فناوری AMOLED بهره می‌برد که آن را شفاف و روشن کرده است و حتی در زیر نور خورشید هم قابل استفاده است.

اما مسئله مهم در این‌جا Force Touch است. قبلا گفتیم که این فناوری در دو مدل دیگر که از همین ماه عرضه می‌شوند گنجانده نشده است، اما برای شماهایی که می‌خواهید صبر کنید (و پول بیشتری خرج کید) یک سری حقه‌هایی وجود دارد که می‌توانید به دوستانتان نشان دهید. فناوری Force Touch به نمایشگر Mate S امکان می‌دهد تا میزان فشار وارد شده از انگشت شما را اندازه‌گیری کند و سپس بسته به سطح نیرو عملکرد متفاوتی ارائه کند.

وقتی دارید یک عکس تماشا می‌کنید، می‌توانید انگشت‌تان را روی یک ناحیه نگه دارید تا بزرگ شده‌ آن را در یک حباب ببینید. هرچه بیشتر فشار بیاورید بزرگ‌نمایی بیشتر می‌شود. یا مثلا درون گالری می‌توانید روی یک عکس فشار بیاورید و پیش‌نمایش بندانگشتی بزرگ‌تری را مشاهده کنید.

حتی می‌توانید نوار ناوبری پایین صفحه را حذف کنید تا فضای بیشتری در اختیار داشته باشید و سپس جایی که دکمه قرار داشته را فشار دهید تا همان فرمان اعمال شود. این قطعا یک قابلیت سرگرم کننده است و هواوی آن را به چند شیوه مختلف در رابط کاربری گنجانده است. اما این فناوری هنوز در روزهای اغازین خود قرار دارد. وقتی توسعه‌دهندگان اپ‌ها و بازی‌ها سراغ این فناوری بیایند، می‌توانیم موارد استفاده فوق‌العاده‌ای را از آن شاهد باشیم. مشکل این‌ جاست که Mate S تنها تلفنی است که درحال حاضر از این فناوری پشتیبانی می‌کند و برای آن مصارف جالب باید زمان زیادی را منتظر ماند.

رابط کاربری

Mate S آندروید 5.1 آبنبات چوپی را اجرا می‌کند اما مثل تمام دیگر دستگاه‌های تولید این شرکت چینی این نسخه هم با Emotion UI پوشش داده شده است. اگر بخواهیم دقیق بگوییم نسخه 3.1 از Emotion UI. Emotion UI قطعا در حال پیشرفت است. هواوی در چند نسخه اخیر منوی‌های تنظیمات و پانل‌های اعلان را جمع و جور کرده است ، اما برای بعضی‌ها ممکن است هنوز هم شلوغ به نظر برسد.

در این رابط سینی اپی در کار نیست، به این معنا که تمام اپلیکیشن‌های شما درست مثل iOS روی آیفون و آی‌پد، روی صفحه نخست جا خوش می‌کنند. این یک مشکل خیلی بزرگ نیست اما ظاهر رابط کاربری شاید کمی ناهنجار باشد. Mate S یک سخت‌افزار سطح بالاست اما با نرم‌افزاری که کمی بچه‌گانه به نظر می‌رسد. یک تم ساز وجود دارد که به شما امکان می‌دهد تا آیکون‌ها و ترکیب رنگ‌ها را تغییر دهید اما هیچ‌کدام از آن‌ها به تر و تمیزی، سادگی و حرفه‌ای بودن خود آندروید خام نمی‌رسند.

خبر خوش این‌که پردازشگر هشت هسته‌ای و رم 3 گیگابایتی کارشان را بخوبی انجام می‌دهند و همه چیز خیلی روان اجرا می‌شود. Mate S باید از پس هر چیزی که به جان‌اش بیندازید بر‌آید اما آزمایش آن باشد برای یک بررسی کامل.

دوربین

دوربین پشتی 13 مگاپیکسلی و دوربین جلویی 8 مگاپیکسلی  Mate S، حداقل روی کاغذ، از دوربین‌های متوسط و رو به بالا در تلفن‌های هوشمند به حساب می‌آیند. اما زیاد غصه نخورید، هواوی اپ دوربین را پر از قابلیت‌های مختلف کرده است. امکاناتی از جمله 'Pro mode' کاملا دستی که به شما امکان می‌دهد تا ISO، سرعت شاتر، سطح روشنایی و خیلی چیزهای دیگر را تنظیم کنید.

قابلیت‌های آشناتری مثل HDR، تایم لپس، حالت زیبایی (beauty mode) و نقاشی نور هم وجود دارد تا یک طیف کامل از امکانات عکاسی را در اختیارتان بگذارد. سرعت شاتر در کل خیلی سریع است اما در مدت زمان کوتاه آزمایش Mate S، فوکوس خودکار هر از چندگاهی کند و کسالت‌آور می‌شد.

عمر باتری

هواوی از طراحی باتری به کار رفته در Mate S خیلی تبلیغ می‌کند و گفته می‌شود این طراحی سبب می‌شود تا باتری ظرفیت بیشتری داشته باشد. البته وقتی دیدیم Mate S به یک باتری 3000 میلی‌آمپرساعت غیر قابل جدا شدن تجهیز شده است کمی ناامید شدیم. این حجم حتی از باتری 3300 میلی‌آمپری OnePlus 2 که اندازه یکسانی با Mate S دارد کمتر است، البته با باتری LG G4 برابری می‌کند. با نمایشگر Full HD باتری گوشی دیرتر خالی می‌شود. هواوی هم قول بیش از یک روز استفاده با یک‌یار شارژ را داده است.

برای اثبات ادعای باید تا زمان بررسی کامل صبر کنید اما این را بدانید که ییی مجهز به فناوری شارژ سریع است. گفته می‌شود که 10 دقیقه شارژ می‌تواند 2 ساعت مکالمه به شما بدهد.

قضاوت اولیه

Mate S تلفن خوش‌آیندی است. خوشحالیم که هواوی اندازه صفحه را کاهش داده چون دست گرفتن آن ساده‌تر شده است. بدنه تمام فلزی آن هم حس و ظاهر یک گوشی درجه یک را به آدم می‌دهد. اسکنر اثر انگشت خیلی تاثیرگذار است، دوربین پر شده از قابلیت‌های مختلف و قیمت آن هم از پرچم‌دارهای بازار کمتر است. البته کاملا بی‌نقص هم نیست. فناوری Force Touch فقط بر روی یکی از مدل‌ها در دسترس است و هنوز هم خبری از زمان عرضه و قیمت آن نیست. Emotion UI هم اشکالاتی دارد.

با این تفاسیر. نشانه‌های اولیه برای Huawei Mate S مثبت است و قطعا باید یک نگاهی به آن بیندازید. 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟