دستیار شخصی در زمین غیر مایکروسافتی
نسخه نهایی کورتانا ویژه آندروید و iOS منتشر شد
هر چه به پایان سال جاری میلادی نزدیک می‌شویم، شرکت‌های بزرگ فناوری با سرعت بیشتری دستاوردهای خود را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. کورتانا دستیار شخصی عرضه شده از سوی مایکروسافت بعد از سپری کردن دوره آزمایشی به‌طور رسمی به دنیای آندروید و اپل وارد شد. مایکروسافت اکنون نسخه نهایی کورتانا را در اختیار کاربران پلتفرم‌های مذکور قرار داده است.

اگر تجربه کار با کورتانا را ندارید، باید بدانید دستیار شخصی مایکروسافت شباهت بسیاری به سیری اپل و Google Now دارد. اگر سؤال‌هایی را از کورتانا بپرسید، کورتانا ضمن پاسخ‌گویی به آن‌ها در بعضی موارد حس شوخ‌طبعی خاصی از خود نشان می‌دهد. ارائه اطلاعاتی در ارتباط با نتایج مسابقات، تنظیم یادآوری و انجام کارهای روزانه از جمله ویژگی‌های کورتانا به شمار می‌روند.

مایکروسافت در ماه می اعلام کرد، کورتانا اولین دستیار دیجیتالی شخصی است که به شما در انجام وظایف‌تان در دستگاه‌های مختلف همچون کامپیوتر شخصی به اسمارت‌فون و برعکس کمک می‌کند. به عبارت دیگر کورتانا تعامل دو طرفه‌ای روی دستگا‌ه‌های مختلف برقرار می‌کند. مایکروسافت در زمان مناسبی نسخه نهایی کورتانا را در اختیار کاربران پلتفرم‌های دیگر قرار داد. در شرایطی که به پایان سال جاری میلادی نزدیک می‌شویم، کاربران پلتفرم‌های آندروید و مک این توانایی را دارند تا از کورتانا برای دنبال کردن اطلاعات پروازی، و بسته‌های مسافرتی که از سوی آژانس‌ها ارائه می‌شود استفاده کنند.

از دست ندادن هیچ‌گونه تماسی یکی دیگر از قابلیت‌های کورتانا به شمار می‌رود. اگر در جلسه‌ای قرار دارید و توانایی پاسخ‌گویی به تماسی را ندارید، برنامه کورتانا هشداری مبنی بر یک تماس از دست رفته را روی کامپیوتر شخصی مجهز به ویندوز 10 نشان داده و پیغامی را در ارتباط با تماس از دست رفته برای شما ارسال می‌کند.

در حالی‌که Google Now متعلق به گوگل کمی ماشینی رفتار می‌کند، اما در مقابل مایکروسافت سعی کرده است کورتانا را به گونه‌ای طراحی کند که تا حدود زیادی شبیه به سیری اپل به نظر برسد. کورتانا بر اساس کاراکتر سری بازی‌های Halo طراحی شده است. در مدت زمانی که کورتانا به‌طور رسمی در پلتفرم ویندوز وارد شده، توانسته است روی این پلتفرم تأثیرگذار باشد. اما واقعیت این است که مایکروسافت نسبت به گوگل و اپل خیلی دیر به زمین دستیاران شخصی وارد شد. ورود دیر هنگام کورتانا باعث شده است این دستیار شخصی در مقایسه با رقبای خود در بعضی زمینه‌ها عقب بماند. نسخه آندرویدی آن‌چنان که انتظار می‌رفت، نسبت به همتای iOS خود از یکپارچه‌سازی بهتری برخوردار بوده است. شما این توانایی را دارید تا سؤالات و درخواست‌های خود را با استفاده از فرمان Hey Cortana وارد کنید، در این حالت برنامه کورتانا روی صفحه آندروید ظاهر می‌شود. اما در مقابل در آی‌فون، آی‌پاد و آی‌پاد لمسی کاربران این قابلیت در اختیار کاربران قرار ندارد. کاربران پلتفرم اپل تنها در صورتی به این قابلیت دسترسی خواهند داشت که اپل تصمیم بگیرد عرصه را برای توسعه‌دهندگان بازتر کرده تا توسعه‌دهندگان توانایی پیاده‌سازی چنین قابلیتی را داشته باشند. در هر دو حالت، نیازی به گفتن این جمله نیست، برنامه‌هایی که اخیرا منتشر شده‌اند همگی یک صدا و یک شکل تداعی کننده ویندوز هستند. طبیعت منبع باز بودن آندروید باعث شده است کورتانا درخشش قابل توجهی در این پلتفرم داشته باشد، اما تجربه شخصی کاربران در ارتباط با کورتانا به پلتفرمی که از آن استفاده می‌کنند. بستگی دارد. جدای از عرضه دستیاران شخصی، مایکروسافت برنامه‌های بزرگی برای ویژگی مجازی خود دارد. مایکروسافت در نظر دارد کورتانا را به صورت یکپارچه با سیستم‌عامل سیانوژن در آورد. به‌طوری که کاربران این پلتفرم تعامل خوبی با آن برقرار کنند. این همکاری نزدیک باعث می‌شود، کاربران سیانوژن با فرمان Hey Cortana به این دستیار شخصی دسترسی داشته باشند.

در حال حاضر نسخه نهایی کورتانا در اختیار کاربران کشورهای چین و ایالات متحده که از iOS8 و آندروید 4.1.2 به بعد استفاده می‌کنند قرار دارد. همچنین کاربران سیانوژن گروه بعدی کاربرانی هستند که به کورتانا دسترسی خواهند داشت. اما در آینده‌ای نزدیک این دستیار شخصی در اختیار کاربران سراسر جهان قرار خواهد گرفت. 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟