نمایش اطلاعات روی بازوی کاربران
آیا این پوشیدنی آینده ساعت‌های هوشمند است؟
سامسونگ همیشه بعد از معرفی یک محصول به دنبال چیزی می‌گردد که همه چشم‌ها را خیره کند. با این‌که عادت کرده‌ایم تا این محصول یک اسمارت‌فون بزرگ‌تر و بهتر باشد؛ اما شرکت کره‌ای این روزها به هر چیزی که بتواند چنگ می‌اندازد. لوازم خانگی؛ واقعیت مجازی؛ سیستم‌های پرداخت موبایل و حتی دوچرخه‌های هوشمند. اما احتمالا بمب خبری بعدی سامسونگ در زمینه ساعت هوشمند و به‌طور کل پوشیدنی‌ها است.

در حالی‌که تولیدکنندگان و سازندگان قبول دارند که پوشیدنی‌ها هنوز راه زیادی برای پیشرفت و توسعه دارند؛ اما بزرگ‌ترین مانع پیش‌روی آن‌ها؛ حداقل در شرایط کنونی؛ آن است که وسایلی مانند ساعت‌های هوشمند از ارزش کمی در بین خریداران و متقاضیان برخودار هستند. هم‌چنین پوشیدنی مثل ردیاب تناسب اندام هم ارزش چندانی ندارد؛ شاید در بهترین حالت آن‌‌ها امکان اعلان ساعت را داشته باشند.

مطلب پیشنهادی

۱۳ پوشیدنی کاشتنی که زندگی ما را متحول می‌کنند
پرونده ویژه تراشه‌های کاشتنی

اما در مورد برندهای دیگر مانند ساعت هوشمد اپل نکته کاملا متفاوت است. اپل ساعت هوشمندش را به‌قدری کامل و پیشرفته ساخته است گویی که یک اسمارت‌فون با یک نمایشگر بسیار کوچک است که می‌توان به‌راحتی با آن تعامل داشت. تولیدکنندگان این ساعت برای حل این مشکل از Digital Crown استفاده کردند که در لبه ساعت قرار می‌گیرد و قادر است تا اعمال به نسبت دقیق‌تری مانند زوم یا چرخیدن حول UI را انجام دهد.

اما ظاهرا سامسونگ فراتر از اپل فکر می‌کند. در پتنت جدیدی که به‌تازگی جزئیات آن فاش شده (این پتنت در اصل نوامبر سال 2014 ثبت شد) سامسونگ ایده‌های جدید و تازه‌ای برای حل مشکل محدودیت فضا در نمایشگرهای اسمارت‌فون دارد. در این پتنت صحبت از دستگاه پوشیدنی و روش کنترلی جدیدی است که به‌نظر می‌رسد خیلی بیشتر آماده تعامل با اینترفیس کاربری مجازی است. در این روش اطلاعات می‌تواند روی بازوی کاربر یا هر جسمی که در آن نزدیکی قرار دارد تابانده شود. سپس این تصویر قابل پردازش و تعامل است.

در داخل فایل پتنت تعدای عکس و دیاگرام دیده می‌شود که دقیقا توضیح می‌دهد سامسونگ چه ایده‌هایی در سر دارد. کیبورد آن که واضح و روشن است اما تصویر تابیده شده می‌تواند برای نشان دادن اطلاعات ثانویه مورد استفاده قرار بگیرد. این صفحه درست مانند نمایشگر دوم که ابعاد بسیار بزرگ‌تری دارد عمل می‌کند. به‌عنوان مثال اگر ساعت هوشمند یک نقشه را نشان می‌دهد؛ پروژکتور اطلاعات مربوط به کسب و کار کاربر را به نمایش می‌گذارد. نکته جالب در این وسیله توانایی  شناسایی رفتارهایی مانند دست‌خط است.

مورد دیگری که از این پتنت به‌دست می‌آید امکان استفاده از دستگاه‌هایی غیر از ساعت هوشمند برای کار با UI مجازی است که از آن جمله می‌توان از هدست واقعیت مجازی نام برد. سپس این هدست تصاویر واقعیت افزوده را با شناسایی اشیاء واقعی که در اطراف آن قرار دارد به نمایش می‌گذارد. بعد از این مرحله کاربر از طریق حرکات بدن با اشیاء و UI‌ ارتباط برقرار می‌کند یا این‌که حرکات مختلفی را انجام می‌دهد. در این حال هدست حرکات کاربر را زیرنظر می‌گیرد.

البته به همه ثابت شده که پتنت‌هایی مانند این ممکن است هیچ وقت روشنایی روز را نبینند اما حداقل به ما این امکان را می‌دهند که به ایده و تفکری که در ذهن خلاق طراحان آن‌ها می‌گذرد پی ببریم. سامسونگ قبل از این هم رویاهای بلندپروازانه زیادی داشته؛ مانند ساعت هوشمند تاشو؛ ساعت‌هوشمندی که ماژول‌های دوربین آن قابل تعویض با یکدیگر است؛ لنزهای برخوردی که دوربین داخل آن‌ها تعبیه شده و کیبوردهای واقعیت افزوده. اگر مایل هستید تا با ذهن خلاق طراحان UI مجازی برای دستگاه‌های پوشیدنی آشنا شوید نگاهی به تصاویر زیر داشته باشید.

==============================

شاید به این مقالات هم علاقمند باشید:

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟