به همین دلیل است که کمپانیهای سازنده مودم همواره به دنبال طیفهای بدون مجوزی هستند که معمولا برای وایفای رزرو شده است. یکی از آنها کوالکام است که بهتازگی مودم X16 را معرفی کرده که با ورود به این میخواهد به سرعت فوقالعاده یک گیگابیت بر ثانیه دست پیدا کند. از نظر تئوری رسیدن به یک گیگابیت بر ثانیه در بهترین حالت و بهترین شرایط حاصل میشود اما به هر حال خیلی هیجانانگیز است. البته فناوری بیسیم کوالکام برای رسیدن به این سرعت باید زندگی مسالمتآمیزی با وایفای داشته باشد.
بعضی از کارشناسان فناوری معتقد هستند که کوالکام غلو میکند و نمیتوان به این سرعت دست پیدا کرد. ماه دسامبر سال 2015 بود که کمپانیهای بزرگی مانند گوگل؛ مایکروسافت؛ کامکست و غیره از کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) درخواست کردند تا پیش از ارائه نسل جدید مودمها که به کمک فناوری جدیدی بهنام LTE-U وارد آن طیف بدون مجوز میشوند؛ وارد عمل شود. ورود به این ناحیه موجب میشود تا سرعت شبکههای وایفای پایین بیاید.
از آنجاییکه هر دو فناوری از یک طیف استفاده میکنند احتمال تداخل بسیار بالا میرود.
کمپانیهای کوالکام؛ ورایزون و سایرین ادعا میکنند با ساخت مودمهای خاص و ویژه LTE-U احتمال این تداخل را از بین میبرند. فناوریهایی مانند 'قبل از صحبت کردن؛ گوش کن" به این معنا است که سیگنالهای LTE-U در اطراف وایفای رفتار خوبی دارند و احتمال وقوع پدیده تداخل را پایین میآورند. به گفته آنها تستهایی که در این خصوص گرفته شده نشان میدهد که وایفای بههیچ عنوان تحتتأثیر LTE-U قرار نمیگیرد.
اما گوگل از جمله کمپانیهایی است که میگوید تستهای آنها خلاف این موضوع را نشان میدهد. در نامهای که گوگل به FCC نوشته خاظرنشان کرده که LTE-U همکاری بسیار ناتوان و ضعیفی با وایفای دارد و یک تست دیگر نشان میدهد که فناوری LTE-U با توجه به اینکه به چه شکل پیکربندی شده باشد میتواند کیفیت وایفای را تا 80 درصد پایین بیاورد.
این تحقیق توسط CableLabs گرفته شده که یک کنسرسیوم جهانی از کمپانیهای فعال در این حوزه است. همچنین برخی میگویند کمپانیهایی مانند گوگل یا کامکست علاقه دارند تا با انتشار اینگونه اخبار؛ کاربران را به مصرف کمتر دیتا روی شبکههای موبایلی تشویق کنند تا به این ترتیب استفاده آنها بیشتر به سمت محصولات اینگونه کمپانیها برود.
حالا قرار شده تا Wi-Fi Alliance که افرادی از هر دو طرف این مناظره در آن عضو هستند با اجرای آزمایشهای خاص و ویژه و همچنین برگزاری کارگاههای تخصصی پدیده تداخل را مورد بررسی قرار دهند.
کوالکام از LTE-U در مودم X16 و همچنین چیپست پرچمدار اسنپدراگون 820 استفاده کرده است. قرار است این چیپست در اسمارتفونهایی که بهزودی وارد بازار میشوند، دیده شود. اما انتقاد اصلی به این مطالعات که تداخل با وایفای را نشان میدهد آن است که سیگنالهای LTE-U شبیهسازی شده هستند.
بدترین حالت زمانی پیش میآید که تنها بعد از استفاده دستگاههای LTE-U در مقیاس وسیع پدیده تداخلِ آن با وایفای بهخوبی ثابت شود. هرچند که در این حالت میتوان اجزای LTE-U را به شکل خاصی تنظیم کرد یا از طریق بهروزرسانیهای فریمویر غیرفعال کرد. همچنین مودمهایی مانند کوالکام X16 با در اختیار داشتن مجموعهای از فناوریهای مختلف در کنار LTE-U میتوانند سرعت بیشتری را نسبت به نسل قبل خود ارائه دهند.
ابرمودم جدید کوالکام و سایر محصولاتی که از LTE-U استفاده میکنند قابلیتهای جدیدی را ارائه میدهند که میتواند تجربه تازهای از سرعت در هنگام استفاده کاربر از شبکه را در اختیارشان بگذارد. اما اگر ادعای منتقدان صحت داشته باشد و LTE-U با وایفای بهخوبی کنار نیاید؛ آینده موبایل فوق سریع ضربه بزرگ و محکمی را در خصوص سرعت متحمل خواهد شد.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟