بشر به آرزوی دیرینه‌اش نزدیک می‌شود
تاکسی‌های پرنده؛ راه‌کار ایرباس برای ترافیک شهرهایی مانند تهران
بشر همیشه در رویای ماشین‌های پرنده بوده و خیال آن را در ذهن خود پرورش داده است. فیلم‌های بسیار زیادی در طول این سال‌ها با بهره‌گیری از این ایده ساخته شده است؛ ایده‌ای که هر کسی را به هیجان می‌آورد. هنری فورد در سال 1940 در یکی از مصاحبه‌های جالبش گفت: "این حرف من را به‌خاطر داشته باشید؛ بالاخره روزی می‌رسد که شاهد تلفیق هواپیما و خودرو باشیم. ممکن است به من بخندید؛ اما این وسیله بالاخره از راه می‌رسد.

حدود 70 سال بعد از آن؛ هنوز وعده خودروهای پرنده شنیده می‌شود و روزی نیست که تیتری در این مورد زده نشود. البته هنوز که موفق نشده‌ایم چنین چیزی را در آسمان ببینیم. اما شرکت ایرباس می‌گوید که به این خواسته هواداران داستان‌های علمی تخیلی و همین‌طور شکایات مسافران شهری در تمام دنیا توجه خاصی دارد.

مطلب پیشنهادی

ژیروکوپتر، اولین ماشین پرنده  به پرواز درآمد
آیا ژیروکوپترها جای ماشین‌های امروزی را خواهند گرفت؟

جمعیت زمین همواره در حال افزایش است و مردم در حال فرار به حاشیه شهرها هستند. گفته می‌شود تا سال 2030 میلادی 60 درصد از جمیت جهان در شهرها زندگی می‌کنند و ایرباس می‌گوید این افزایش ساکنان شهری باعث می‌شود تا معضل ترافیک روزبه‌روز گسترده‌تر شود و به جایی برسد که دیگر راه حلی برای آن نباشد. مگر این‌که تصمیم بگیریم برای رفع این مشکل تلاش کنیم.

راهحلی که ایرباس به آن فکر می‌کند، حرکت از روی این ترافیک است؛ حالا می‌خواهد از بین آن باشد یا از زیر آن. در همین راستا؛ آن‌‌ها این هفته اخباری درباره نوآوری اخیر خود منتشر کردند: A3 قرار است پیشرو پروژه Vahana باشد. این پروژه بر روی توسعه خودروهای خودران با قابلیت پرواز در آسمان تمرکز دارد که می‌تواند مسافران و بار را به اندازه کرایه تاکسی از نقطه‌ای به نقطه دیگر جابه‌جا کند.

البته ایرباس هیچ توضیح بیشتری درباره این خودروی الکتریکی ارائه نداد. این خودرو فعلا CityAirbus نام دارد.

«رادین لیاف» مدیر اجرایی پروژه A3 در یک نشست خبری این‌گونه اظهار کرد که: "در یک بازه زمانی ۱۰ ساله می‌توانیم محصولاتی به بازار ارائه کنیم که می‌توانند در نحوه سفرهای درون شهری میلیون‌ها نفر یک انقلاب به‌پا کنند. خیلی از فناوری‌هایی که برای رسیدن به آن نقطه نیاز است مانند باتری‌ها؛ موتورها و آویونیک‌ها به مراحل پایانی خود نزدیک می‌شوند."

این شرکت به فناوری‌هایی که در حال حاضر وجود دارد خیلی خوش‌بین است و طبق برنامه‌ریزی قرار است پروازهای آزمایشی اولیه اواخر سال 2017 انجام شوند.

البته همه فناوری‌های موردنیاز آماده نیستند. از آن‌جایی که Vahana قرار است خودران باشد؛ مهندسان باید یک سیستم دید مخصوص ماشین را توسعه دهند که به خودرو این امکان را می‌دهد تا هر مانعی که بر سر راهش قرار دارد را شناسایی کند و از کنار آن‌ها عبور کند. این‌گونه سیستم‌ها به‌تازگی در مورد خودروهایی که در خیابان‌ها حرکت می‌کنند به‌کار گرفته شده پس استفاده از آن در هواپیما هنوز جای کار بسیاری دارد. «لیاف» در این‌باره می‌گوید: "این یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی است که پیش رو داریم و قصد داریم که هر چه زودتر آن را حل کنیم."

به‌نظر می‌رسد که بعد از آمازون؛ حالا ایرباس هم تصمیم گرفته تا با تخصیص مسیر پروازی؛ سیستم دِرون خدمات رسان خودش به‌نام Skyways را راه‌اندازی کند. تست‌های آزمایشی از اواسط سال 2017 در دانشگاه ملی سنگاپور آغاز می‌شود و با استفاده از کریدورهای پروازی بسته؛ دِرون‌ها می‌توانند از و به سازمان‌ها؛ اداره پست و بنادر پرواز کنند.

تام اِندرز مدیرعامل ایرباس می‌گوید: "من خیلی طرفدار فیلم‌های جنگ ستارگان نیستم؛ اما این دیوانگی نیست که روزی را تصور کنیم که خودروهای پرنده در حال عبور از مسیرهای مشخص شده در آسمان در شهرهای بزرگ باشند. در آینده‌ای نه چندان دور؛ از اسمارت‌فون‌هایی که در دست داریم برای رزرو تاکسی پرنده استفاده می‌کنیم؛ تاکسی‌هایی که درست جلوی در منزل انتظار ما را خواهند کشید. تاکسی‌های بدون راننده.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟