نتیجه این تحقیق میتواند منجر به تولید باتریهای ظرفیت بالا با امکان شارژ فوق سریع شود که میتواند 20 برابر دوام بیشتر نسبت به باتریهای مرسوم لیتیوم-یون داشته باشد. «نیتین چادهری»؛ دانشجوی فوق دکترای این دانشگاه در اینباره میگوید: با استفاده از این روش؛ کاربران قادر خواهند بود تا گوشی خود را در عرض چند ثانیه شارژ کنند و از همه مهمتر اینکه با یک بار شارژ تا بیشتر از یک هفته کار میکند.
ابرخازنها خیلی سریع شارژ میشوند. دلیل آن ذخیره الکتریسیته بهصورت استاتیک یا ساکن روی سطح ماده است. در حالیکه در باتریها معمولا این کار توسط واکنشهای شیمیایی صورت میگیرد. برای این امر؛ به شیتهای دو بعدی از مواد که سطح وسیعی داشته باشند نیاز است تا بتواند تعداد بسیار زیادی الکترون را در خود نگه دارد. اگرچه؛ بیشتر این تحقیقات؛ از گرافن بهعنوان یک ماده دو بعدی استفاده میکند. حتی هنریک فیسکر و UCLA که در زمینه ساخت خودروی الکتریکی کار میکنند نیز از همین ماده در ساخت باتری موردنیاز خودرو استفاده میکنند.
«اریک جونگ» از UCF در این خصوص به مشکلات پیشرو در استفاده از گرافن اشاره میکند و میگوید: «یکپارچهسازی گرافن با سایر مواد برای ساخت ابرخازنها با چالشهای زیادی همراه است.»
بههمین دلیل تیم تحقیقاتی این پروژه از یک ماده فلزی دو بعدی استفاده کردند که ضخامت آن تنها چند الکترون بود. سپس آن را دور نانوسیمهای تک بعدی با قابلیت رسانای بسیار بالا پیچیدند تا الکترونها بهسرعت از هسته به سمت پوسته حرکت کنند. این کار باعث بهوجود آمدن یک ماده شارژ سریع با انرژی و ظرفیت توانی بسیار بالا شد. شاید ساخت چنین فرآیندی کار تقریبا سادهای باشد.
جونگ در ادامه میگوید: «ما برای رسیدن به هدف خود یک روش سنتز شیمیایی ساده را توسعه دادیم تا بتوانیم به بهترین شکل مواد موجود را با مواد دو بعدی یکپارچه کنیم.»
تحقیق فوق در حال حاضر مراحل اولیه خود را پشت سر میگذارد و هنوز برای تجاریسازی به آمادگی و پختگی لازم نرسیده است. اما بهنظر روش امیدوارکنندهای است. «چادهری» میگوید: «در خصوص دستگاههای الکترونیکی کوچک؛ مواد تولیدی ما از نظر ظرفیت انرژی؛ ظرفیت توانی؛ پایداری و ثبات فراتر از تمام موادی است که در سرتاسر دنیا یافت میشود.»
«جونگ» نیز از این تحقیق بهعنوان "اثبات مفهوم" یاد میکند و تیم وی در صدد است تا پتنت این فرآیند را بهثبت برساند. البته این روش هم میتواند مانند خیلی از روشهای دیگری که برای تولید و توسعه باتریها معرفی شد ولی سرانجامی نداشت؛ با شکست همراه باشد. اما بد نیست که نگاه دقیقتری به تحقیقات جدید ابرخازنها داشته باشیم.
اگر تولید باتری به این سبکوسیاق با موفقیت همراه باشد؛ خودروهای الکتریکی میتوانند با یک شارژ کامل مسافت بیشتری را طی کنند و فرآیند شارژ آنها نیز بهجای چند ساعت در عرض تنها چند دقیقه صورت گیرد. یا اینکه میتوانیم در آینده اسمارتفونهایی داشته باشیم که در عرض چند ثانیه شارژ میشوند. همچنین با گسترش این روند؛ راهکارهای تولید و ذخیره انرژی به شکلی پیش میروند که نیاز ما به سوختهای فسیلی را بهشدت کاهش میدهند.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟