آینده از آن رایانش ابری
ده سرویس کاربردی پلتفرم ابری گوگل
امروزه شرکت‌ها و برنامه‌نویسان سراسر جهان به‌‌دنبال سرویس‌هایی هستند که در هر مکانی در اختیار آن‌ها قرار داشته باشد. این سرویس‌ها برای انجام یک کار ساده یا توسعه یک نرم‌افزار مورد استفاده قرار می‌گیرند. ما به برهه‌ای از زمان رسیده‌ایم که تقریبا همه چیز بر پایه رایانش‌های مبتنی بر اینترنت کار می‌کنند. بستر ابری گوگل (Google Cloud Platform) یک پلتفرم رایانش ابری بوده که گوگل پیشنهاد می‌کند، توسعه‌دهندگان برنامه‌های خود را روی آن قرار دهند. این بستر به طراحان اجازه می‌دهد فرآیندهای ساخت، آزمایش و توسعه برنامه‌های کاربردی را روی بستری که گوگل برای آن‌ها آماده کرده است پیاده‌سازی کنند.

بستر ابری گوگل به طراحان اجازه می‌دهد طیف متنوعی از برنامه‌ها را بر مبنای این پلتفرم ایجاد کنند. به‌عبارت دیگر توسعه‌دهندگان هم توانایی ساخت سایت‌های ساده و هم توانایی ساخت برنامه‌های کاربردی پیچیده را روی این پلتفرم دارند. زیرساخت‌های نرم‌افزاری از قبیل MapReduce، BigTable و Dremel از نوآوری‌های این شرکت به‌شمار می‌روند. Google Cloud Platform همچنین شامل ماشین‌های مجازی، بلاک ذخیره‌سازی، بانک اطلاعاتی NOSQL و ابزار تحلیل داده‌های حجیم است. سرعت دسترسی به داده‌ها و توانایی ویرایش سریع داده‌ها توسط کاربران، محور اصلی سرویس‌های گوگل هستند. در مجموع می‌توان گفت، این پلتفرم ابری یک بستر مدیریت شده کامل و همراه با انعطاف‌پذیری بالای ماشین‌های مجازی را به‌گونه‌ای آماده‌سازی کرده است تا کاربران بر حسب نیاز خود از آن‌ها استفاده کنند. گوگل طیف گسترده‌ای از سرویس‌های کلاود را در اختیار کاربران قرار داده است. ما در این مقاله ده مورد از برترین سرویس‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

1. Google Cloud Storage
فضای ذخیره‌ساز ابری گوگل، یک سرویس ذخیره‌ساز آنلاین برای ذخیره‌سازی و دسترسی به داده‌ها در زیرساخت‌های گوگل است. این سرویس چند عامل عملکرد، گسترش‌پذیری کلاودمحور، امنیت سطح بالا و قابلیت به اشتراک‌گذاری را با یکدیگر تلفیق کرده تا سرویس قدرتمندی را ارائه کند. این محصول یک سرویس IaaS بوده که عملکردی شبیه به سرویس ذخیره‌سازی آنلاین Amazon S3 دارد.

مطلب پیشنهادی

هشدارهای امنیتی و افزایش سرعت ارمغان نسخه جدید مرورگر کروم

این سرویس برای محافظت از داده‌ها آن‌ها را در چند مکان فیزیکی مختلف ذخیره‌سازی می‌کند. ابزارهای کمی هستند که با Google Cloud Storage کار می‌کنند که از آن جمله به Google Developers Console و Gsutil می‌توان اشاره کرد.

2. Google Cloud Connect
Google Cloud connect یک افزونه رایگان رایانش ابری برای بسته‌های آفیس مایکروسافت نسخه‌های 2003، 2007 و 2010 است. این سرویس به‌طور خودکار توانایی ذخیره‌سازی و همسان‌سازی هر سند ورد، ارائه پاورپوینت، فرمت‌های آفیس مایکروسافت یا صفحات گسترده اکسل را به گوگل داک دارد. هر زمان تغییری در یک سند ورد به‌وجود آمده و ذخیره شده باشد گوگل داک این تغییر در  سند را به‌روزرسانی می‌کند. گوگل کلاود کانکت برای هر فایل یک آدرس منحصر به فرد ایجاد می‌کند. این آدرس برای به‌اشتراک‌گذاری و مشاهده اسناد توسط کاربران دیگر مورد استفاده قرار گیرد.

اگر تغییری روی اسناد به‌وجود آید، این تغییرات برای هر کاربری که در حال تماشای سند است نشان داده می‌شود. زمانی‌که چند نفر به‌طور همزمان تغییراتی را روی یک سند به‌وجود آورند، کلاود کانکت به کاربر این شانس را می‌دهد تا انتخاب کند کدامیک از تغییرات را تمایل دارد مشاهده کند.

3. سرویس چاپ ابری گوگل Google cloud Print
Google Cloud Print یکی دیگر از سرویس‌های گوگل است که عملکرد چاپگر را به هر دستگاهی که به اینترنت متصل شده باشد گسترش می‌دهد. با استفاده از این سرویس و بهره‌مندی از ابزارهای متصل به اینترنت قابلیت ارسال دستورات چاپ برای چاپگر امکان‌پذیر می‌شود. برای آن‌که بتوانید از این سرویس استفاده کنید، باید یک پروفایل گوگل، یک برنامه‌ کاربردی یا سایتی در اختیار داشته باشید که بتواند از ویژگی‌ Google Cloud Print استفاده کند. همچنین به یک چاپگر ابری آماده به‌کار یا یک چاپگر متصل به یک کامپیوتر و یک ارتباط اینترنتی نیاز خواهید داشت.

زمانی که Google Cloud Print از طریق یک برنامه کاربردی یا سایتی مورد استفاده قرار می‌گیرد، درخواست چاپ از طریق سرور گوگل ارسال می‌شود. گوگل درخواست چاپ را برای چاپگری که مرتبط با حساب گوگل کاربر است ارسال می‌کند. در این روش می‌توان چاپگر را میان افراد مختلف به اشتراک قرار داد.

4. Google App Engine
سرویس Google App Engine به کاربران این توانایی را می‌دهد تا برنامه‌های تحت وب خود را روی زیرساخت‌های گوگل اجرا کنند. برنامه‌ها در App Engine به‌سادگی ساخته شده، مدیریت شده و به‌راحتی با ترافیک و داده‌های رو به رشدی که به آن‌ها نیاز پیدا خواهند کرد هماهنگ می‌شوند. با App Engine نیازی نیست خود را درگیر مسائل مربوط به سرور کنید. تنها کافی است  برنامه خود را آپلود کنید. برنامه به‌سرعت آماده سرویس‌دهی به کاربران می‌شود.

برنامه‌ها یا از نام دامین خود کاربر همچون http://www.example.com/ اجرا می‌شوند یا از یک نام رایگان روی دامنه appspot.com استفاده می‌کنند. برنامه‌ها می‌توانند تنها در دسترس تعداد محدودی از کاربران یک سازمان قرار بگیرند یا به‌صورت عمومی مورد استفاده قرار گیرند.

5. Google Drive
گوگل درایو یک فضای ذخیره‌ساز 15 گیگابایتی و همچنین یک سرویس همسان‌ساز در اختیار کاربران قرار می‌دهد، در نتیجه کاربران می‌توانند از هر مکانی به فایل‌های خود دسترسی داشته باشند. کاربران می‌توانند از این سرویس ذخیره‌ساز ابری برای به اشتراک‌گذاری فایل‌ها و همکاری گروهی استفاده کنند. موتورهای جستجوی تحت وب امکان جستجو برای پیدا کردن فایل‌هایی که روی گوگل درایو ذخیره شده و به‌صورت عمومی به اشتراک قرار گرفته‌اند را امکان‌پذیر می‌سازند.

6. Google Docs
Google Docs یکی دیگر از سرویس‌های SaaS ارائه شده از سوی گوگل است. گوگل داکز یکی از پر استفاده‌ترین سرویس‌های گوگل به شمار رفته که برای به اشتراک‌گذاری اسناد مورد استفاده قرار می‌گیرد. در شرایطی که بسیاری از سرویس‌های به‌اشتراک‌گذاری اسناد هزینه‌هایی را از کاربران دریافت می‌کنند، اما در مقابل Google Docs یک سرویس رایگان را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. صفحات گسترده گوگل و Google Sites در هماهنگی کاملی با Google Apps Script قرار دارند.

این سرویس به کاربران اجازه می‌دهد فرآیند نوشتن اسکریپت‌ها درون اسناد را درست به‌همان شکلی که این‌کار را با ویژوال بیسیک در ارتباط با برنامه‌های آفیس انجام می‌دهد، سازمان‌دهی کنند. اسکریپت‌ها می‌توانند توسط کاربر فعال شده یا بر اساس یک رویداد مشخصی اجرا شوند. از جمله قابلیت‌هایی که به گوگل داکز اضافه شده‌اند می‌‌توان به Google Forms و Google Drawings اشاره کرد.

7. Google Compute Engine
Google Compute Engine یک سرویس «زیرساخت به‌عنوان سرویس» و بخشی از پلتفرم ابری گوگل است. GCE این توانایی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد تا ماشین‌های مجازی مبتنی بر لینوکس را بر حسب نیاز خود اجرا کنند. ماشین‌های مجازی می‌توانند بر اساس ایمیج‌های استاندارد یا ایمیج‌های سفارشی که توسط کاربران ساخته شده است اجرا شوند. این ایمیج می‌تواند شامل یک سیستم‌عامل یا فایل‌های سیستمی باشد که برای اجرای یک نمونه از ماشین مجازی وجود آن‌ها ضروری است. گوگل از ایمیج‌های استاندارد لینوکس بر پایه نگارش Debian و CentOS استفاده می‌کند.

8. Google Container Engine
امکان اجرای ساده‌تر کانتینرهای داکر روی بستر ابری گوگل را فراهم می‌کند. این ابزار توانایی زمان‌بندی کانتینرها را داخل کلاسترها داشته و بر مبنای نیازهایی که برایش تعریف می‌کنید به‌طورخودکار آن‌ها را مدیریت می‌کند. این سرویس بر مبنای سرویس منبع باز Kubernetes طراحی شده و از انعطاف‌پذیری بالایی در ارتباط با زیرساخت‌های استقرار سازمانی (on-premises)، هیربدی(ترکیبی) و زیرساخت‌های عمومی برخوردار است.

9. Google Cloud Bigtable
یک پایگاه داده NoSQL است. این سرویس با استفاده از توابعی از طریق دستورات Hbase در دسترس کاربران قرار دارد. یکی از کاربردهای مهم این سرویس در ارتباط با اینترنت اشیا است. این سرویس‌ توانایی ذخیره‌سازی داده‌های تولید شده توسط حس‌گرهای اینترنت اشیا را دارد.

10. Google Cloud SQL
یک بانک اطلاعات MySQL بوده که در فضای ابری گوگل قرار دارد. GCQ ضمن آن‌که تمامی ‌قابلیت‌ها و امکانات MySQL را در خود جای داده است، تعدادی از قابلیت‌ها را حذف کرده و تعدادی قابلیت‌ جدید را در اختیار کاربران قرار داده است. 
برای اطلاعات بیشتر درباره این سرویس به این آدرس مراجعه کنید.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟