سرآغازی بر یک تحول بنیادین
اپل با ساخت تراشه هوش مصنوعی جایگاه ویژه‌ای به دست خواهد آورد
اپل در دو سال اخیر نشان داده است که در زمینه هوش مصنوعی به دنبال نوآوری است. این شرکت همچنین تصمیم گرفت سیاست‌ سال‌های گذشته خود را کمی تغییر داده و پژوهش‌هایی که در زمینه هوش مصنوعی انجام داده را به‌طور عمومی منتشر کند. اما اکنون این شرکت به دنبال هدف بزرگ‌تری است. اپل در نظر دارد تراشه‌ ویژه‌ای را با محور قرار دادن هوش مصنوعی طراحی کند. تراشه‌ای که در آینده به شکلی کاملا هوشمندانه در تجهیزات و ابزارهای این شرکت مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

بر طبق اطلاعاتی که از سوی یک منبع نزدیک به اپل فاش شده است، تراشه فوق به‌طور ویژه روی دو ویژگی اصلی تشخیص چهره و صدا متمرکز خواهد شد. اپل از زمان فوت استیو جابز به شدت تحت فشار بوده و با انتقادات فراوانی روبرو شده است. به عقیده تعدادی از کارشناسان این شرکت همچون گذشته نبوغ خاصی را از خود نشان نداده است. اگر به سال 2011 باز کردیم مشاهده می‌کنیم که این شرک همراه با معرفی آی‌فون 4 اس از دستیار صوتی خود موسوم به سیری رونمایی کرد. رونمایی از دستیار صوتی سیری به اندازه‌ای تاثیرگذار بود که در ادامه غول‌های بزرگ دنیای فناوری و حتا شرکت‌های دیگر نیز مصمم شدند که همانند اپل دستیاران شخصی ویژه خود را طراحی کنند.

در مقطع فعلی شرکت اپل از تمامی توان واحد پردازش‌گر مرکزی و همچنین واحد پردازش‌گر گرافیکی نصب شده روی دستگاه‌هایش به منظور پردازش محاوره‌های مرتبط با هوش مصنوعی استفاده می‌کند. اما اگر این شرکت بتواند یک تراشه مبتنی بر هوش مصنوعی را طراحی کند، این حرف به معنای آن است که سرعت پردازش محاوره‌ها روی دستگاه‌های مختلف افزایش پیدا کرده و مهم‌تر از آن عمر باتری دستگاه‌ها نیز به‌طرز کاملا محسوسی بیشتر می‌شود. در مقطع فعلی تولیدکنندگان بزرگ تراشه‌ها همچون کوال‌کام، مولفه‌های ویژه هوش مصنوعی را در تراشه‌هایی همچون اسنپ‌دراگون 835 قرار داده‌اند. این تراشه‌ها هم اکنون در یکسری از گوشی‌های اندرویدی جدید همچون گلکسی اس 8 و گلکسی اس 8 پلاس مورد استفاده قرار گرفته و همچنین شرکت اچ‌تی‌سی نیز تصمیم گرفته است در پرچم‌دار جدید خود HTC U11 از آن استفاده کند.

 اپل در استراتژی جدید خود در نظر دارد به توسعه‌دهندگان جانبی نیز این توانایی را بدهد تا ویژگی‌های هوش مصنوعی مبتنی بر این تراشه را در برنامه‌های کاربردی که طراحی می‌کنند، مورد استفاده قرار دهند. جینی مانستر یکی از تحلیل‌گران اسبق شرکت اپل بر این باور است که اپل روی دو فناوری ویژه آینده یعنی واقعیت افزوده و ماشین‌های خودران حساب ویژه‌ای باز کرده است. هر دو این فناوری‌ها به هوش مصنوعی نیاز مبرمی دارند.

این رویکرد اپل شبیه به کاری است که گوگل در سال 2016 آن‌را عملیاتی کرد. این شرکت در سال 2016 از تراشه تانسور رونمایی کرد. تراشه‌ای که امروزه در مراکز داده گوگل با هدف بهبود نتایج جست‌وجوها و شناسایی تصاویر مورد استفاده قرار می‌گیرد. گوگل در کنفرانس یک ماه پیش نیز از نسل دوم این تراشه‌ها رونمایی کرد. شرکت انودیا نیز تراشه‌های مشابهی را طراحی کرده و در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهد. مایکروسافت نیز به دنبال طراحی تراشه هوشمند خاص خود است. به عقیده تعدادی از کارشناسان در کنفرانس WWDC 2017 خبرهای بیشتری در خصوص این تراشه هوشمند اپل دریافت خواهیم کرد. این کنفرانس در تاریخ 5 تا 9 ژوئن برگزار خواهد شد. قرار است در کنفرانس فوق از جدیدترین نسخه از سیستم‌عامل آی‌فون (iOS 11) نیز رونمایی شود.

 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟