نسخه‌های یونیورسال و دسکتاپ در کنار یکدیگر
چرا دو نسخه متفاوت از آفیس برای ویندوز 10 ارائه می‌شود؟
مایکروسافت اقدام به عرضه دو نسخه از آفیس برای ویندوز 10 کرده است. برنامه‌های سنتی دسکتاپ که از طریق ماوس و صفحه‌کلید در دسترس هستند و برنامه‌های یونیورسال که از رابط کاربری لمسی استفاده می‌کنند. اما عرضه دو نسخه از یک برنامه کار ساده‌ای نیست. نسخه دسکتاپ آفیس همچنان دارای یک حالت لمسی است و برنامه‌های یونیورسال آفیس نیز در محیط دسکتاپ ویندوز اجرا می‌شوند.

آفیس دسکتاپ در مقابل آفیس یونیورسال

برنامه‌های دسکتاپ آفیس در طول این سال‌ها از یک خط مشی مشخصی پیروی کرده‌اند و این سیر یکنواخت در ویندوز 10 همچنان به مسیر خود ادامه می‌دهد. آفیس 2016 در ادامه راه موفقیت‌آمیز آفیس 2013 و برنامه‌های عادی ورد، اکسل، پاورپوینت و آتلوک گام بر می‌دارد. درست است که این برنامه‌ها بهبود یافته‌اند، اما آن‌ها حالت لمسی خود را از زمان ویندوز 8 به دست آوردند. آن‌ها در حاضر بر اساس نیازهای زمان جاری مورد ویرایش قرار گرفته‌اند و به طور یکپارچه با وان‌درایو عمل می‌کنند. با وجود پیاده‌سازی این تغییرات آن‌ها هنوز برنامه‌های معمولی آفیس هستند که کاربران ویندوز در سراسر جهان از آن‌ها استفاده می‌کنند.

مایکروسافت اکنون نسخه‌ یونیورسال آفیس را عرضه کرده است. این‌ها برنامه‌های سنتی ویندوز نیستند، اما در محیط دسکتاپ ویندوز اجرا می‌شوند. آن‌ها نسخه‌های ویندوزی آفیس هستند که برای تبلت‌های آندرویدی و آی‌پد طراحی شده‌اند و به دلیل این‌که جهانی (universal) هستند، روی گوشی‌های ویندوزی نیز اجرا می‌شوند؛ برنامه‌هایی که در فروشگاه ویندوز آن‌ها را می‌توان پیدا کرد. رابط کاربری برنامه‌های یونیورسال به گونه‌ای شکل پیدا کرده است که در وضعیت لمسی کارایی مناسبی داشته، کاملا سبک بوده و تعداد زیادی از ویژگی‌های برنامه‌های آفیس دسکتاپ را در اختیار داشته باشند. این برنامه‌ها زمانی پا به عرصه ظهور نهادند که تازه اصطلاح برنامه‌های مدرن در زمان ویندوز 8 به راه افتاده بود و اینک در پلتفرم جدید یونیورسال مایکروسافت در اختیار کاربران قرار می‌گیرند.

موضوع آنگونه که بهنظر میرسد ساده نیست

برنامه‌های لمسی جدید آفیس در ابتدا قرار بود در ویندوز 8 منتشر شوند. اگر این امر محقق می‌شد برنامه‌های لمسی به‌سادگی در رابط مترو و به صورت ایده‌آل برای تبلت‌ها و برنامه‌های دسکتاپ آفیس در وضعیت ایده‌آل برای لپ‌تاپ‌ها و دسکتاپ‌ها اجرا می‌شدند. اما مسائل به این سادگی که نشان داده می‌شوند، نیستند. هر چند برنامه‌های دسکتاپ همچنان حالت لمسی را در اختیار ما قرار می‌دهند، اما مناسب استفاده در صفحه‌نمایش‌های لمسی نیستند. البته لازم به توضیح است که برنامه‌های یونیورسال در محیط دسکتاپ اجرا می‌شوند و بیشتر برنامه‌هایی که همراه با ویندوز 10 عرضه شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند، برنامه‌های یونیورسال خواهند بود. اما یک سؤال وجود دارد، کدامیک از این مدل برنامه‌ها را باید استفاده کنیم؟

مزیتهای آفیس دسکتاپ چه هستند؟

برنامه‌های آفیس دسکتاپی که همه ما با آن‌ها آشنا هستیم، مجموعه واحدی از ویژگی‌ها هستند که در طول سال‌های گذشته ساخته شده‌اند. این ویژگی‌ها از ادغام‌سازی ایمیل‌ها گرفته تا ماکروها را شامل می‌شوند. مایکروسافت در طول سال‌ها، این ویژگی‌ها را به‌گونه‌ای بهینه‌سازی کرده است که بهترین کارایی را در زمان کار با ماوس و صفحه‌کلید ارائه کنند. اما اگر به ویژگی‌های پیشرفته‌ای نیاز دارید، این ویژگی‌های پیشرفته همچنان روی تبلت‌های ویندوزی که از رابط لمسی استفاده می‌کنند قرار دارند. این برنامه‌ها رایگان نیستند و در نتیجه برای استفاده از آن‌ها یا باید آفیس 2016 را خریداری کنید یا بابت استفاده از آن‌ها مبلغی را برای به عنوان حق اشتراک آفیس 365 مایکروسافت پرداخت کنید.

مزایای به کارگیری آفیس یونیورسال

اولین ویژگی این گروه از برنامه‌ها در جدید بودن آن‌ها خلاصه می‌شود. این برنامه‌ها نسخه‌های ویندوزی برنامه‌های آفیس هستند که ویژه  تبلت‌های آندروید و آی‌پد طراحی شده‌اند و مایکروسافت به‌تازگی آن‌ها را عرضه کرده است. آن‌ها بسیار ساده بوده و از ویژگی‌های کمتری برخوردار هستند. همچنین محدود به چند برنامه ورد، اکسل، پاورپوینت و وان‌نوت، به انضمام نسخه‌های ساده‌ای از Outlook Mail و Calendar می‌شوند. مایکروسافت این برنامه‌ها را ویژه موبایل و صفحات لمسی طراحی کرده است. آن‌ها به صورت از پیش نصب شده و رایگان برای گوشی‌ها و تبلت‌های کوچکی که از ویندوز 10 استفاده می‌کنند عرضه می‌شوند. برای استفاده از این برنامه‌ها روی دیگر گوشی‌ها لازم است تا آن‌ها را از طریق فروشگاه ویندوز دانلود کنید. پیام کاملا شفاف و روشن است. از این برنامه‌ها روی تبلت‌های کوچک و گوشی‌های هوشمند و از برنامه‌های سنتی دسکتاپ روی کامپیوترهای دسکتاپ شخصی استفاده کنید. برای آن‌که بتوان از برنامه‌های یونیورسال استفاده کرد، لازم است روی ویندوز 10 نصب شوند. مایکروسافت در این زمینه کمی حصارها را برداشته است و امکان استفاده رایگان از برنامه‌های آفیس روی آی‌پدها، تبلت‌های آندرویدی، آی‌فون‌ها و گوشی‌های آندرویدی را بدون نیاز به پرداخت حق اشتراک امکان‌پذیر ساخته است. البته این احتمال هم وجود دارد که مایکروسافت امکان استفاده از برنامه‌های یونیورسال روی ویندوز 10 را بدون نیاز به پرداخت حق‌اشتراک در اختیار کاربران قرار دهد. به‌طوری‌که این برنامه‌ها به کاربر اجازه دهند تا عملیات ساده‌ای همچون ویرایش را در محیط دسکتاپ بدون نیاز به پرداخت حق اشتراک انجام دهد. اگر مایکروسافت برنامه‌های یونیورسال را رایگان کند، گزینه خوبی در اختیار کاربران دسکتاپ قرار خواهد گرفت، ‌که دیگر  لازم نباشد بسته آفیس را به طور کامل نصب کنند.

کدامیک را باید انتخاب کنیم؟

استدلال مایکروسافت تا حدی ساده است؛ از برنامه‌های سنتی دسکتاپ روی کامپیوترهای شخصی که مجهز به صفحه‌کلید و ماوس هستند و از برنامه‌های یونیورسال آفیس روی تبلت‌های کوچک و گوشی‌های هوشمند استفاده کنید. البته گروه دیگری از دستگاه‌ها کار را سخت می‌کنند.  دستگاه‌های تبدیل شونده شبیه به سورفیس مایکروسافت کار را کمی پیچیده می‌کنند، به‌طوری‌که به نظر می‌رسد، مایکروسافت در نهایت پیشنهاد خواهد کرد از نسخه دسکتاپی برنامه‌های آفیس در هر دو وضعیت صفحه‌کلید/ ماوس و حالت لمسی استفاده کنید. البته این نکته را نباید فراموش کنید که مایکروسافت گزینه دیگری را نیز به کاربران پیشنهاد می‌کند و آن نسخه آنلاین آفیس است. تا زمانی‌که از کار با یک مرورگر احساس خوشحالی می‌کنید، امکان استفاده رایگان از بسته آفیس آنلاین وجود دارد. بله Google Docs پشتیبانی از وضعیت آفلاین را پیشنهاد می‌کند، اما آفیس آنلاین همراه با رابط آشنایی که همه کاربران آفیس با آن آشنا هستند در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دارد. این نسخه آنلاین همچنین سازگاری بهتری با فرمت اسناد آفیس دارد. البته در زمان کار با نسخه آنلاین باید به این نکته توجه داشته باشید که اسناد خود را باید روی وان‌درایو یا دراپ‌باکس ذخیره کنید. البته لازم به توضیح است، هر زمان سندی را در آفیس آنلاین ایجاد می‌کنید، این سند به طور خودکار در وان‌درایو یا دراپ‌باکس ذخیره می‌شوند و شما می‌توانید یک کپی از سند ساخته شده را روی کامپیوتر خود داشته باشید، اما شاید بزرگ‌ترین مزیت استفاده از آفیس آنلاین در دسترس بودن آن و عدم نیاز به بسته آفیس باشد. اسناد شما در همه جا و روی هر دستگاهی در اختیار شما قرار دارند و حتی نیازی به نقل و انتقال آن‌ها هم ندارید.

سیستم اطلاع‌رسانی مایکروسافت خوب و دقیق است و به احتمال زیاد مایکروسافت تا قبل از عرضه آفیس 2016 اطلاع‌رسانی دقیق‌تری در مورد آن انجام خواهد داد. در حال حاضر، اگر جستجویی در فروشگاه ویندوزاستور در خصوص نسخه‌های یونیورسال برنامه‌های ورد، اکسل و پاورپوینت انجام دهید، این برنامه‌ها را در خارج از فروشگاه ویندوز و در خود سایت مایکروسافت پیدا خواهید کرد. اما اگر مایکروسافت در نظر دارد کاربران بیشتری را جذب نسخه دسکتاپ کند، لازم است آن‌ها را به استفاده از نسخه دسکتاپ ترغیب کند.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟