امروز قصد داریم نگاهی داشته باشیم به ده گجتی که هوشمند شدن گوشیهای همراه، یا آنها را منقرض کرد و یا کاربرد آن ها را به حداقل رسانده است. همراه شبکه باشید.
1- MP3 Player
پیش از آن که گوشیهای هوشمند دنیای موسیقی همراه را قبضه کنند، ما از MP3 Playerها استفاده میکردیم. این دستگاههای دوستداشتنی یار همیشگی ما بودند و در مواقع کار، تنهایی یا هر موقعیت دیگری برای ما موسیقی محبوبمان را پخش میکردند. اما با ظهور گوشیهای هوشمند با حافظه داخلی بالا، دیگر عملا نیازی به این گجتهای پخش موسیقی حس نمیشد. هرچند هنوز هم بعضی از شرکتها MP3 Player تولید میکنند، اما نمونههای در حال تولید یا خیلی حرفهای و گران هستند، یا ارزان و بدون قابلیت خاص. با این حساب، برای اکثر کاربران استفاده از گوشی هوشمند بهترین گزینه است.
2- مسیریاب GPS
هرچند این گجتها در ایران مشتری چندانی نداشتند، اما در سطح جهانی در بسیاری از کشورها از این گجتها به عنوان یکی از ملزومات رانندگی استفاده میشد. با مجهز شدن گوشیهای هوشمند به سامانههای ناوبری، عملا دیگر دلیلی برای استفاده از این گجتها وجود نداشت و آنها هم منقرض شدند.
3- دوربین دیجیتال
روزی روزگاری نه چندان دور، همراه داشتن یک دوربین کامپکت برای عکاسی، یکی از شاخصههای هنرمند بودن و «خفن» بودن به حساب میآمد. اما امروزه، با پیشرفت فناوری و تقویت قدرت عکاسی گوشیهای هوشمند، همراه داشتن یک دوربین کامپکت معمولی تنها نشان دهنده... نمیدانم، اما منطقی نیست!
4- رادیو FM
رادیو FM حالا دیگر تنها در خودروها مورد استفاده قرار میگیرد. حتی گوشیهای جدید هم دیگر از FM استفاده نمیکنند و به استفاده از رادیوهای اینترنتی روی آوردهاند.
5- ساعت آلارمدار
دیگر تقریبا هیچکس نیست که از ساعتهای سنتی زنگدار برای بیدار شدن استفاده کند. گوشیهای هوشمند (و حتی غیر هوشمند) و ساعتهای آلارمدار هوشمند خیلی وقت است که ساعتهای کوکی را به یک وسیله تزئینی در اتاق خوابها تبدیل کردهاند.
6- ساعت مچی
خب. باید قبول کرد که هنوز هم خیلی از مردم از ساعت مچی استفاده میکنند؛ اما مورد استفاده آن دانستن زمان نیست و تنها برای تکمیل شدن تیپ و ظاهر است که هنوز روی مچ مردم ساعت عقربهای میبینیم. مردم به صورت میانگین بیش از ده بار قفل گوشی خود را برای دیدن ساعت باز میکنند؛ پس میتوان نتیجه گرفت که عمر ساعتهای مچی هم به پایان رسیده است.
7- ماشین حساب
چه به یک ماشین حساب ساده نیاز داشته باشید و چه به یک ماشین حساب پیشرفته، امروزه به راحتی میتوانید آن را روی گوشیهای هوشمند خود داشته باشید. امروزه تنها مورد استفاده از ماشین حسابهای پیشرفته، جلسات امتحانی است که در آنها آوردن گوشی موبایل ممنوع است.
8- روتر Mi-Fi
با اضافه شدن قابلیت Hotspot به گوشیهای هوشمند، عملا دلایل منطقی برای استفاده از روترهای همراه کمتر از قبل شدهاند، اما هنوز هم بعضی از افراد به این روترها نیاز دارند. به همین دلیل است که این محصولات همچنان تولید میشوند و در کشورهایی مثل ایران هم مشتریان خود را دارند.
9- کنسولهای بازی همراه
از نینتندو که بگذریم، اکثر کنسولهای بازی همراه امروزی، نسبت به یک گوشی قدرتمند چیز بیشتری برای عرضه ندارند. شاید هنوز هم خیلی از افراد از PSP استفاده کنند؛ اما خودشان هم میدانند که دلیل این کار، قلقلک دادن احساس نوستالژی است و تجربه بازی روی یک گوشی قدرتمند چیز دیگری است.
10 - دستگاههای ضبط صدا
هرچند هنوز هم شرکتهایی مثل سونی ویس رکوردرهای حرفهای تولید میکنند، اما حقیقت امر این است که این محصولات بازار مصرف خود را از دست دادهاند و حتی در میان خبرنگاران هم تنها عده کمی حاضر به پرداخت پول برای داشتن یک ویس رکوردر هستند.
آینده
به این فکر کنید که فناوری تا این حد پیشرفت نمیکرد و افرادی وجود داشتند که به تمام این گجتها نیاز داشتند. حمل و نقل تمام این موارد کاری دور از انتظار به نظر میرسد؛ اما با داشتن یک گوشی هوشمند، شما به تمام این دستگاهها و حتی خیلی بیشتر از اینها دسترسی دارید. البته همه ما میدانیم که این پایان ماجرا نیست. شاید به زودی فناوری گوشیهای هوشمند را هم کنار بگذارد و همه چیز را به یک ساعت هوشمند بسپارد. باید منتظر ماند و دید. پس بیایید از فناوری ممنون باشیم و برای دوستهای قدیمی و از رده خارج خود دست تکان دهیم.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟