نمودار سهم بازار اپراتورها در شهریور 99
20/08/1399 - 12:15
وزارت ارتباطات گزارشی جدید از وضعیت ارتباطات و کیفیت اینترنت کشور در 6 ماه اول سال را منتشر کرده که به خوبی شرایط توسعه اینترنت در کشور را نشان میدهد.در گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی یکی از بخشهای جالب این گزارش سهم بازار اپراتورهای ارتباطی در بخش ثابت و همراه است. شرکتهایی که سهمشان از این بازار بعد از بیش از دو دهه فعالیت، به کمتر از 10 درصد میرسد و برخی از این شرکتها حتی هیچ سهمی از این بازار ندارند. در ادامه نمودار سهم بازار اپراتورها در شهریور 99 را مشاهده مینمایید.
نمودار سهم بازار اپراتورها در شهریور 99
اپراتورهای سیار
- 50 درصد سهم بازار اپراتورهای سیار در شهریور99 به همراه اول، 46 درصد آن سهم ایرانسل بوده و رایتل هم از این بازار سهم 4 درصدی دارد.
اپراتورهای ثابت
- در بخش اپراتورهای ثابت بیشترین سهم مربوط به مخابرات ایران بوده که 47 درصد بازار را ازآن خود کرده است.
- ایرانسل TD-LTE با 10 درصد و شاتل با 9درصد و آسیاتک با 8 درصد از سهم بازار در جایگاههای بعدی قرار دارند.
- سهم صبانت، مبیننت، شرکت پیشگامان توسعه ارتباطات نیز هر کدام به صورت مساوی 3 درصد بازار را دارند.
- شرکتهایی مانند حلماگستر خاورمیانه، ارتباطات ثابت پارسیان، دادهپردازی رسپینا، فرابرد دادههای ایرانیان و فناپ تلکام از این بازار هیچ سهمی نداشتهاند.
آشنایی با اپراتورهای اینترنت ثابت و سیار کشور
اپراتورهای ثابت
آسیاتک
- شرکت انتقال داده های آسیاتک در سال 1382، به منظور ارائه خدمات نوین در صنعت IT ، تأسیس و موفق به اخذ مجوز PAP از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی جهت ارائه خدمات خطوط کابلی دیجیتالی مشترکین (DSL ) گردید و هم چنین از سال 87 جهت ارایه خدمات ADSL در سایر استان ها نیز موفق به دریافت مجوزهای ISDP و ISP در 30 استان از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گردید .
پارس آنلاین
- گروه شرکتهای پارس آنلاین، به عنوان یکی از مجموعههای بخش خصوصی ارایه کنندهی خدمات دسترسی به اینترنت و برقراری ارتباط با شبکههای محلی و جهانی در ایران، ارئه خدمات اینترنت پرسرعت ADSL و VDSL و بیش از هزار سازمان و موسسه خصوصی و دولتی استفاده کننده از خدمات سازمانی را در کارنامه دارد.
پیشگامان
- شرکت پیشگامان توسعه ارتباطات فعالیت خود را از سال 1382 آغاز نموده است . این شرکت، در همین راستا موفق به دریافت مجوز PAP و در سال 1394 موفق به دریافت مجوز FCP پروانه ایجاد و بهره برداری از شبکه ارتباطات ثابت گردید .
- هم اكنون این شرکت، با گسترش دامنه فعالیت های خود در سراسر كشور ، سرویس های خانواده DSL نظیر G.SHDSL / VDSL / VDSL2 / +ADSL2 را ارائه می نماید.
حلماگستر
- شركت حلما گستر(عصر تلکام) در سال 1382 توسط شركت عصر دانش افزار تاسیس گردید. شركت عصر تلکام جهت راه اندازی شبكه انتقال داده ها در كشور با استفاده از تكنولوژی DSL و سایر تكنولوژی های انتقال تاسیس شد.
- در شرکت عصرتلکام ارائه سرویس اینترنت پرسرعت بر بستر(ADSL ) مبنا قرار گرفته است.
رهام داتک
- گروه شرکتهای داتک درسال 1371 تحت عنوان یک شرکت رایانه ای به ثبت رسید و فعالیت خود را درزمینه نرمافزار و شبکه های ارتباطی آغاز نمود. فعالیت رهام داتک به تدریج در زمینه شبکه و ارتباطات بیسیم گسترش یافت به گونه ای که در سال 1374 اقدام به راه اندازی اولین لینکهای ماهواره ای و دسترسی به اینترنت ازطریق بخش خصوصی کرد.
- رهام داتک درسال 1380 مجموعه شرکتهایی را تاسیس کرد که هم اکنون تحت عنوان گروه شرکت های داتک اقدام به ارائه انواع خدمات اینترنتی درسطح کشور م ینمایند.
شاتل
- گروه شرکتهای شاتل (گروه فناوری ارتباطات و اطلاعات شاتل)، یکی از مجموعههای فعال در حوزهی ارایهی خدمات دسترسی به اینترنت و راهکارهای ارتباطی اینترنتی در کشور است که توانسته است طی سالهای فعالیت خود، خدماتی را در این حوزه به مشتریان سراسر کشور ارایه کند.
صبانت
- شرکت انتقال دادههای نداگستر صبا با نام تجاری صبانت، به عنوان یکی از شرک تهای مجموعهی گروه صنعتی پرورش دادهها، در سال 1382 آغاز به کار کرد.
- این شرکت در نخستین مرحله، با دریافت پروانه PAP از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اقدام به ایجاد بستری برای ارائهی کلیهی خدمات باند پهن نمود.
فناوا
- داده پردازی فن آوا، یکی از شرکت های زیرمجموعه گروه فن آوا بوده که از سال 1382 فعالیت خود را در زمینه ارتباطات ثابت آغاز کرده است.
- داده پردازی فن آوا با دریافت پروانه ارائه ارتباطات ثابت FCP در سطح کشور، بعنوان یکی از ارایه دهندگان خدمات نوین به مشتریان لقب گرفته است.
لایزر
- شرکت لایزر در سال 1394 تاسیس و به عنوان قدیمیترین شرکت حوزه مرتبط با IT و مخابرات محسوب میگردد.
- این شرکت در سال 1380 بخش مخابرات و شبکه خویش را با هدف فعالیت در زمینه فناوری اطلاعات و مخابرات تاسیس نمود و در سال 1382 با دریافت مجوز PAP از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، نسبت به ارائه سرویس اینترنت پرسرعت ADSL ، اقدام کرده و با نصب، تکمیل و راهاندازی تجهیزات مربوط به تکنولوژی شبکههای ارتباطی Wimax در سال 1385 و همچنین ایجاد زیر ساختهای لازم شبکه ماکروویو و دریافت مجوزهای باندهای فرکانس اختصاصی لازم، اقدام به گسترش و بکارگیری سرویسهای ارتباطی پرسرعت خویش نمود.
- شرکت لایزر در سال 1395 موفق به دریافت مجوز FCP از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شد.
مبین نت
- شرکت ارتباطات مبین نت با محوریت ارائه خدمات ارتباطی اینترنت سیار، در آذر ماه سال 1387 تأسیس شد.
- این شرکت موفق شد در دهم بهمن سال 1395، شبکه بیسیم سراسری خود را بر بستر فناوری T D-LTE را هاندازی کند.
مخابرات
- شركت مخابرات ایران در 29 خرداد ماه سال 1350 ، با سرمایهای بالغ بر 5 میلیارد ریال تأسیس شد.
- در سال 1372 تلفن همراه در کشور با تلاشهای شرکت مخابرات ایران را هاندازی شد.
- این شرکت امروزه بعنوان یکی از بزرگترین ارائه دهندگان اینترنت و تلفن ثابت در کشور فعالیت می کند.
های وب
- شرکت داد ه گسترعصرنوین از سال 1382 بهعنوان یکی از شرکتهای ارائهدهنده خدمات انتقال داده (PAP) آغاز به کار نموده است.
- در سال 1388 مالکیت این شرکت به بخش خصوصی واگذار شد و در سال 1391 نام تجاری «های وب » را در بازار مخابرات و ارتباطات کشور معرفی نمود. در طی دوره فعالیت جدید، این شرکت توانست به سرعت در بازار رقابتی خدمات دسترسی به دیتا و اینترنت رشد نماید.
اپراتورهای سیار
ایرانسل
- در آذر ماه 1384 ، مجوز اپراتوری دوم تلفن همراه توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور، به شرکت ایرانسل اعطا شد.
- TD-LTE و اینترنت همراه 2G-3G-4G-4.5G و ... از جمله خدمات اینترنتی این شرکت است.
رایتل
- شرکت خدمات ارتباطی رایتل وابسته به سازمان تأمین اجتماعی، سومین اپراتور سراسری تلفن همراه است که سیم کارتهای نسل سوم و چهارم شبکه تلفن همراه را با نام تجاری RighTel ارائه میکند اینترنت همراه - 3G 4G و..... از جمله خدمات اینترنتی این شرکت است.
همراه اول
- شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) یکی از شرکتهای زیرمجموعه شرکت مخابرات ایران و نخستین اپراتور شبکه تلفن همراه و اینترنت پرسرعت در ایران است.
- این شرکت ارائه خدمات اینترنت همراه 2G-3G-4G و ... را در کارنامه دارد.
** شاید به این مطالب هم علاقهمند باشید:
آشنایی با انواع پارامترهای ارزیابی وضعیت اینترنت - QoS و QoE
آشنایی با تکنولوژیهای خدمات اینترنت موجود در کشور
نمودار مقایسه تعداد مشترکان اینترنت در ایران از سال 92 تا 99
کاربران اینترنت ثابت و سیار ایرانی از چه سرویسی استفاده میکنند؟
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
منبع:
برچسب:
به اشتراک گذاری مطلب:
نظر شما چیست؟