06/01/1403 - 18:40
چگونه دوربین کارکرده بخریم؟
در این متن خواهید آموخت که قبل از خرید یک دوربین کارکرده، حواستان باید به چه چیزهایی باشد و چه مواردی را باید بررسی کنید.

خرید دوربین کارکرده به کاربر امکان داشتن دوربین با هزینه بسیار کمتر را می‌دهد. اما انتخاب و خرید یک دوربین دست دوم باکیفیت و سلامت، نیازمند آزمودن و بررسی نکات بسیاری است. توصیه می‌کنیم که به‌هیچ‌وجه بی‌گدار به آب نزنید، متن پیش‌ رو را با دقت فراوان مطالعه کنید و هنگام خرید دوربین دست دوم نیز تمام موارد ذکرشده در این متن را در خاطر داشته باشید. همچنین در یاد داشته باشید که بررسی تمام مواردی که در ادامه متن به آن‌ها خواهیم پرداخت، نیازمند تخصص و دقت بالایی است؛ به‌این‌ترتیب راه دیگری نیز برای اطمینان از خرید یک دوربین کارکرده وجود دارد و آن راه، خرید از مکانی باسابقه است که به این موارد را از پیش بررسی کرده و تضمین می‌کند که دوربین کارکرده‌ای که انتخاب کرده‌اید، شرایط مطلوبی دارد.

خرید از فروشگاه معتبر همچنین این گزینه را هم پیش روی شما قرار می‌دهد که بتوانید لنز دست دوم و یا سایر لوازم جانبی‌ای که برای استفاده در کنار دوربین نیاز دارید را هم بصورت یکجا خریداری کنید.

مطلع شدن از تعداد عملکرد شاتر دوربین

برای بسیاری از افراد، تعداد عملکرد شاتر (shutter count)، مهم‌ترین معیار در انتخاب یک دوربین دست دوم است. اما در بعضی از دوربین‌ها دسترسی به این اطلاعات کمی دشوار است و به نرم‌افزارهای خاصی برای دسترسی به عدد تعداد شاتر، نیاز خواهید داشت.

برای مثال در دوربین‌های پاناسونیک و المپوس بعد فشار دادن چند دکمه مختلف اطلاعات مربوط به تعداد شاتر برای کاربر ظاهر خواهد شد. در دوربین‌های نیکون و پنتاکس این اطلاعات در EXIF عکس‌ها ذخیره می‌شوند. در دوربین‌های کانن قدیمی، در صورت استفاده از افزونه Magic Lantern، عدد تعداد شاتر به‌راحتی از دوربین در دسترس است، البته به‌هیچ‌وجه پیشنهاد نمی‌کنیم که برای تست دوربین، این افزونه را نصب کنید، پس بهتر است از نرم‌افزارهای مربوطه برای دستیابی به تعداد شاتر دوربین دست دوم استفاده کنید.

آسان‌ترین راه برای فهمیدن تعداد عکس ثبت شده به همراه یک دوربین کارکرده، آپلود یک عکس ثبت شده به همراه دوربین در سایت camerashuttercount.com است. برای دستیابی به تعداد شاتر یک دوربین دست دوم سونی نیز پیشنهاد می‌کنیم از سایت Shuttertool.com استفاده کنید.

قبل از رفتن به محل معامله، توصیه می‌کنیم از فروشنده بخواهید یک عکس به‌وسیله دوربین کارکرده‌ای که قصد خرید آن را دارید ثبت و برای شما ارسال کند. یک عکس که روزنامه روز در آن باشد، می‌تواند بهترین عکس باشد. به‌این‌ترتیب می‌توانید مطمئن شوید که یک عکس قدیمی برای شما ارسال نشده و می‌توانید از به‌روزترین اطلاعات مربوط به تعداد عکس ثبت شده همراه با دوربین، مطلع شوید. همچنین در خاطر داشته باشید که عکسی که برای استخراج اطلاعات EXIF باید فرمت عکس JPEG یا RAW و ویرایشی بر روی آن اعمال نشده باشد.

تفسیر عدد شاتر

فرض کنیم که حالا عدد شاتر دوربین موردنظر خود را در اختیار دارید، برای مثال متوجه شده‌اید که همراه با دوربین ۵۰۰۰۰ عکس ثبت شده است؛ این مقدار یعنی دوربین در شرایط مطلوبی است یا خیر؟ در حقیقت این عدد به‌تنهایی هیچ اهمیتی ندارد. ممکن است تنها ۵۰ عکس با دوربینی ثبت شده باشد، اما در اثر ضربه یا تماس با رطوبت، اجزای داخلی آن آسیب‌ دیده باشد. بااین‌حال، دانستن عدد شاتر به شما امکان مذاکره و چانه زدن در مورد قیمت دوربین را می‌دهد. مثلاً اگر صاحب قبلی دوربین به شما بگوید که دوربین به‌ندرت استفاده شده، اما تعداد شاتر دوربین عدد صد هزار را نشان دهد، ادعای فروشنده زیر سؤال می‌رود و می‌توانید از او قیمت دوربین بکاهید.

با جستجو در اینترنت، متوجه نظرات مختلفی درمورد تعداد شاتر مناسب برای دوربین دست دوم خواهیم شد. اما متداول‌ترین نظر در مورد عمر دوربین‌های معمولی، ثبت ۱۵۰۰۰۰ عکس و در مورد دوربین‌های حرفه‌ای ۳۰۰۰۰۰ عکس‌ است. منشأ و منبع موثق و دقیقی در مورد این اعداد وجود ندارد، اما خرید دوربین دست دوم، مانند خرید خودرو دست دوم است. به‌طور مثال اگر یک خودرو ۳۰۰۰۰۰ کیلومتر مسافت طی کرده باشد و قصد خرید آن را داشته باشیم، متوجه این موضوع هستیم که مسافت زیادی همراه با این خودرو طی شده، اما تا زمانی که موتور و شاسی ماشین در شرایط مناسبی است، مسافت چندان اهمیتی ندارد.

وسایل الکترونیک و ماشین‌ها ممکن است بدون مشاهده هیچ ایراد و نقطه‌ضعفی در لحظه‌ای از کار بیفتند و قطعه‌ای در داخل آن‌ها دچار مشکل شود، به‌این‌ترتیب نباید نگران چند هزار عکس ثبت شده بیشتر همراه با دوربین کارکرده‌ای که قصد خرید آن را داریم، باشیم. اگر می‌خواهید از دوربین خود به‌ندرت استفاده کنید و نمی‌خواهید هرروزه تصاویر تایم لپس به همراه آن ثبت کنید؛ احتمالا بعد از گذشت یک سال، بیش از ۱۰۰۰۰ عکس همراه با دوربین خود ثبت نخواهید کرد. پس اهمیتی ندارد که همراه با دوربین دست دومی که قصد خرید آن را دارید، ۴۰۰۰۰ تصویر ثبت شده یا ۸۰۰۰۰ تصویر.

بررسی سنسور دوربین دست دوم

یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی که در هنگام خرید دوربین دست دوم باید مورد بررسی قرار گیرد، وضعیت سنسور دوربین است. سنسور، قطعه‌ای از دوربین است که وظیفه جمع‌آوری نور و تبدیل آن به یک فایل دیجیتال را دارد، این قسمت در یک دوربین دست دوم، باید مثل روز اول باشد و نشانه‌ای از هیچ‌گونه آسیب بر روی آن نباشد. در صورت مشاهده هرگونه آسیب بر روی سنسور دوربین کارکرده، باید از خرید آن منصرف شوید. درحالی‌که می‌توان یک سنسور کثیف شده را به افراد متخصص سپرد تا آن را تمیز کنند یا با دقت این کار را در خانه انجام داد، تعمیر یک سنسور آسیب‌دیده به‌هیچ‌وجه کار آسانی نیست.

اما چطور آسیب‌دیدگی سنسور و کثیف بودن آن را از یکدیگر تمیز دهیم؟ برای این کار باید یک عکس همراه با دوربین ثبت کنید. یک لنز بر روی دوربین مانت کنید و دیافراگم لنز را بر روی حالت‌های بسته، مثلاً f/16 تنظیم کنید و از یک کاغذ سفید یا یک دیوار سفید که نور یکسانی در سراسر آن وجود دارد، عکاسی کنید. عکس ثبت شده را بررسی کنید. احتمالاً نقطه‌های تاریکی در تصویر ثبت شده مشاهده خواهید کرد که در اکثر اوقات در اثر وجود گردوغبار بر روی سنسور در تصویر ظاهر می‌شود. همچنین ممکن است خطوط منحنی در تصویر ثبت شده ببینید که این خطوط نیز در اثر افتادن تار مو بر روی سنسور در تصویر به وجود می‌آیند.

در صورت عدم اطمینان از این موضوع که نقطه‌ها و اشکالاتی که در عکس ثبت شده مشاهده می‌کنید حاصل آسیب‌های وارده بر سنسور است یا کثیفی آن؛ لنز را از روی دوربین باز کنید و سنسور دوربین را بررسی کنید. معمولاً گردوغبار، مو و لکه‌های روغن را در همان قسمت‌هایی که در عکس شاهد نقطه‌ها و خطوط هستید، خواهید دید. البته در خاطر داشته باشید که همه‌چیز در سنسور به‌صورت وارونه تبدیل به عکس خواهد شد؛ یعنی اگر در قسمت چپ و بالای سنسور گردوغبار وجود داشته باشد؛‌ در قسمت راست و پایین عکس آثار گردوغبار را مشاهده خواهید کرد.

سن دوربین و تعداد صاحبان قبلی

بعضی از دوربین‌ها به علت توقف تولید بعد از مدتی با قیمت بالاتری به فروش می‌رسند. همچنین تمام نشدن مدت گارانتی نیز یکی از عواملی است که می‌تواند در قیمت دوربین تأثیر داشته باشد. در خاطر داشته باشید که تعداد صاحبان قبلی شاید یکی از آخرین نکته‌هایی باشد که بتواند شما را در خرید یا عدم خرید دوربین کارکرده یا لنز کارکرده، راهنمایی کند. در خاطر داشته باشید که اگر یک لنز دست دوم یا یک دوربین دست دوم چندین صاحب قبلی داشته باشد، شاید دلیلی وجود داشته که تمام افراد قبلی به نحوی خواستند از شر دوربین یا لنز کارکرده خود راحت شوند.

نشانه‌های استفاده

نشانه‌های استفاده اعم از خط و خش در تمام دوربین‌ها ظاهر خواهد شد. تنها دوربین‌هایی که مدت زیادی از آن‌ها استفاده نشده از چنین نشانه‌هایی بی‌نصیب می‌مانند. بر روی دوربین‌ها و لنزهای کارکرده معمولا نشانه‌هایی اعم از خط و خش، کثیفی و قسمت‌های پلاستیکی که از فرم خود خارج شده‌اند مشاهده می‌شوند. اما تا جایی که این نشانه‌ها باعث آسیب‌های فنی و اپتیکال نشده باشند، مشکلی در وجود آن‌ها نیست.

تست دکمه‌ها و پورت‌ها

تمام دکمه‌ها، سوئیچ‌ها و پورت‌های دوربین یا لنز کارکرده‌ای که قصد خرید آن را دارید باید به‌درستی کار کنند. حالت برگشت‌پذیری دکمه‌ها و نرمی دیال یکی از عوامل نشان‌دهنده سلامت دوربین یا لنز کارکرده هستند.

باتری را از دوربین خارج کنید و محفظه باتری را به‌دقت بررسی کنید. همچنین کارت حافظه در داخل دوربین قرار دهید. اگر دوربین کارکرده‌ای که قصد خرید آن را دارید، بیش از یک درگاه کارت حافظه دارد، هر دو درگاه را بررسی کنید.

از دوربین یا لنز کارکرده استفاده کنید

یکی از بهترین و دقیق‌ترین روش‌ها برای تست یک دوربین یا لنز کارکرده، استفاده از آن است. شاتر دوربین را در حالت عکاسی پیاپی، امتحان کنید، عکس‌های ثبت شده را بررسی کنید، فوکوس عکس‌ها را بررسی کنید، همچنین با بررسی عکس‌ها از سلامت نمایشگر دوربین نیز مطمئن خواهید شد.

اگر قرار است از فلاش استفاده کنید، یک فلاش همراه خود داشته باشید و بر روی دوربین نصب کنید و از سلامت کفشک دوربین مطمئن شوید.

با صاحب قبلی دوربین صحبت کنید و سؤال‌های خود را از او بپرسید. با مکالمه با صاحب قبلی می‌توانید مذاکره بهتری نیز در مورد قیمت، داشته باشید.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟