در این نشست خبری که در سالن اجتماعات این شرکت برگزار شد، پرویز مقدسی، مدیرعامل شرکت توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی ضمن خوشامدگویی به خبرنگاران گفت: «صورت مسائل، موضوعات و محصولات نظام بانکی در عصر آیتی بهسرعت در حال تغییر و توسعه است و این موضوع میطلبد که متناسب با نیازهای سیستم بانکی و همگام با این تغییرات پرشتاب، راهکارهای جدیدی را در این حوزه عرضه کنیم. امروزه کسبوکار بانکها با آیتی هماهنگ شده است و کمرنگ شدن حضور افراد در شعب و ارائه خدمات متنوع بانکی نشان میدهد که چهره نظام بانکی در حال تغییر است.»
مدیرعامل خوارزمی با اشاره به اقدامات شرکت متبوعش برای بررسی و انتخاب محصول ادامه داد: «از آنجا که شرکت خوارزمی در بانکداری تجربه داشت، وارد این حوزه شدیم. به دلیل مشکلات نرمافزارهای داخلی بانکداری حال حاضر، سعی کردیم نرمافزاری را پیدا کنیم که بتواند بخش عمدهای از مشکلات موجود در سیستمهای بانکی را رفع کند. به همین دلیل وارد فاز بررسی شرکتهای اروپایی شدیم. در این راستا با شرکتهای بزرگی مکاتبه کردیم که متأسفانه مایل نبودند خواسته اصلی ما که دریافت سورس نرمافزار و انتقال دانش فنی آن به ایران بود را بپذیرند. شرکت «سانلاین»، یکی از شرکتهای معتبر و بزرگ چینی است که نرمافزارش برای 124 بانک بزرگ چین استفاده شده است. ما به دنبال شرکتی بودیم که علاوه بر نرمافزار جامع، سورس آن را نیز در اختیار ما قرار دهد. پس از 9 ماه تحقیق و بررسی از منابع مختلف و معتبر، نرمافزار یکپارچه بانکداری سانلاین را انتخاب کردیم. علاوه بر امکانات گسترده و قابلیتهای کاربردی این سیستم بانکداری که نام «پردیس بانک» را برای آن انتخاب کردیم، امکان دریافت منبع (سورس) نرمافزار و همچنین انتقال دانش فنی آن به داخل کشور از مؤلفههایی بود که ما را به انتخاب این نرمافزار مستقل ترغیب کرد. در بررسی و انتخاب این نرمافزار، از استادانی استفاده کردیم که سابقه طولانی نظام بانکی کشور را داشته و علاوه بر آگاهی از مشکلات و کاستی، به نرمافزارهای سیستم بانکی احاطه کامل داشتهاند. دکتر نوربخش و آقای صیاد از بنیانگذاران سیستم بانکی «سیبا» و «سپهر» از همکاران ما در بررسی و انتخاب نرمافزار پردیس بانک بودند. حتی سابقه کاری کارکنان کلیدی این شرکت چینی را هم بررسی کردیم و اطمینان یافتیم که همگی از فعالان حوزه بانکی بوده و اشراف خوبی به چالشهای موجود در نظام بانکداری الکترونیکی جهان دارند. نرمافزار پردیس بانک از معماری جدیدی برخوردار است که در قالب پلتفرم جدیدی، میتواند راهکار خوبی برای نظام بانکی کشور باشد. پیشنهاد میکنیم بانکها قابلیتها و انعطاف این پلتفرم جدید را بررسی کند و با سیستمهای کنونی مطابق دهند تا با توانایی پردیس بانک بیشتر آشنا شوند.»
در ادامه، یکی از خبرنگاران از ارتباط پردیس بانک با سانلاین پرسید. مقدسی پاسخ داد: «سانلاین نرمافزاری است که شرکت چینی سانلاین تهیه کرده که با عقد قرارداد با این شرکت، قرار شده است این محصول و همچنین دانش فنی آن با نام پردیس بانک در اختیار ما قرار گیرد.» مزیتهای خاص پردیس بانک با نرمافزارهای بانکی بومی در حال استفاده در دو بانک بزرگ داخلی، سؤال دیگری بود که مقدسی پاسخ داد. وی در باره اظهار کرد: «به لحاظ رعایت اخلاق حرفهای تجارت، قصد نداریم به ویژگیهای فنی پردیس بانک اشاره کنیم؛ اما به این سیستم مدرن اعتماد داریم و از بانکها نیز تقاضا داریم با بررسی فنی، پردیس بانک را با سیستمهای حال حاضر بانکی مطابقت داده و با آگاهی کامل انتخاب کنند.»
ژان صیاد، قائم مقام مدیرعامل خوارزمی در تکمیل این پرسش گفت: «در حال حاضر دو بانک هستند که مجموعهای به نام کوربانکینگ ندارند و مجموعهای از سیستمهای قدیمی را به کار گرفتهاند و تقریباً در حال ارائه همان سرویسهایی هستند که بانکهای دارای کوربانکینگ عرضه میکنند. از دید شما خدمات هر دو یکی است، اما موضوع اصلی اینجاست که اگر به لحاظ معماری اصولی بخواهند محصول جدیدی تعریف کنند، چقدر زمان و نیرو باید برای آن صرف شود. البته برخی از بانکها به دنبال تغییر سیستم خود هستند که بدون تردید، محدودیت در ایجاد شاخههای جدیدی از محصولات یکی از مهمترین دلایلی است که به سمت تغییر سیستم قدم میگذارند.»
دکتر نوربخش، مشاور عالی مدیرعامل در تشریح برخی از نکات فنی پردیس بانک عنوان کرد: «یکی از ویژگیها این است که نرمافزار به منابع سختافزاری یا نرمافزاری دیگری وابسته نیستند و بانکها انتخاب میکنند که این پردیس بانک در چه محیطی پیادهسازی شود. سیستم مبتنی بر این نرمافزار مستقل است و برای راهاندازی آن، خریدار به هیچ سیستم کمکی دیگری نیاز ندارد. البته در سالهای گذشته بخش Front End این سیستم جدید توسط همین شرکت چینی در ایران پیادهسازی شده است. اگر بانکی از سیستم Core خود ناراضی باشد، با جایگزینی با کور این نرمافزار مشتریان و کاربران آن شعبه هیچ تغییر و مشکلی را احساس نخواهند کرد.» نوربخش درخصوص ارزش افزوده پردیس بانک گفت: «این نرمافزار قادر است در یک ثانیه، 3000 معامله (Transaction) انجام دهد که این خود یک ارزش افزوده محسوب میشود. همچنین این نرمافزار به صورت تینکلاینت کار میکند و بانک مصرفکننده نیازی به تجهیزات سختافزاری گرانقیمت و جاگیر، ندارد.»
مقدسی در پاسخ به این سؤال خبرنگاران که «این نرمافزار جامع به بانک مرکزی ارائه میشود یا بانکها» پاسخ داد: «نرمافزار به بانکها ارائه میشود. ما در حال رایزنی با بانکها هستیم و بعد از برگزاری جلسه 28 اردیبهشتماه، تمایل بانکها به شناخت و بررسی فنی نرمافزار بیشتر شده است. ما متعهد هستیم دانش فنی این نرمافزار را به بانکهای مشتری انتقال دهیم تا خودشان کارهایشان را عملیاتی کنند و از این حیث، دیگر نیازی به شرکتهای عرضهکننده خدمات جانبی مرتبط با نرمافزار بانکی نخواهند داشت؛ چراکه وقتی سورس نرمافزار در اختیار بانک باشد، میتواند هر نوع محصول و خدمتی را تعریف و ارائه کند. در حقیقت، دانش فنی این نرمافزار توسط شرکت خوارزمی، شرکت سانلاین و بانکهای استفادهکننده بومیسازی خواهد شد.»
خبرنگاری از میزان و چگونگی پشتیبانی بانکهای مصرفکننده و امنیت پردیس بانک پرسید. مدیرعامل خوارزمی پاسخ داد: «البته پشتیبانی بستگی به قرارداد دارد. چون سورس نرمافزار در اختیار ماست، پشتیبانی نیز بر عهده ما خواهد بود؛ اما ممکن است در یک لایه بسیار پایینتر مانند عرضه نسخههای جدیدتر، متخصصان سانلاین پشتیبانی کنند. انتقال تکنولوژی فنی این نرمافزار هم در مدت 2 سال به داخل کشور منتقل خواهد شد. از نظر امنیتی هم این نرمافزار در حال حاضر در 124 بانک در حال استفاده هست که این آمار بالا، نشانگر سطح امنیت قابل قبول آن است. مراقبت مانیتور مداوم سیستمها وظیفهای است که هیچگاه نباید فراموش کرد؛ چراکه هکرها همیشه در کمین هستند.»
یکی از خبرنگاران پرسید که چرا با وجود اینکه چند شرکت داخلی کوربانکینگهایی را نوشته و برخی از بانکها در حال استفاده از آنها هستند، اما شما به دنبال محصول خارجی رفتهاید؟ مقدسی گفت: «یکی از مشکلات شرکتهای نرمافزارنویس داخلی، استفاده نکردن از معماری پویا و مشخص است. شما زمانی بستهای را برای مثال برای سپردهها تعریف میکنید، اما مدتی بعد باید سپرده بلندمدت و حسابداری اضافه شود. این نباید اینگونه باشد؛ زیرا کسی که نرمافزاری را مینویسد، در حقیقت اول کل عملیات بانکی را تجزیهوتحلیل کرده است و سپس نرمافزار را از ابتدا تا انتها مینویسد. اما در بانکهای ما این روش انجام نگرفته است.»
صیاد نیز به بخش دیگری از پاسخ این خبرنگار پرداخت و گفت: «باید نگاهتان را عوض کنید. اکنون بسیاری از بانکهای اروپایی از نرمافزارهای یکدیگر استفاده میکنند. ما نباید از تبادل دانش با مجموعههای داخلی، ابایی داشته باشیم؛ اما نکته مهم، وابستگی است که خوشبختانه با انتقال دانش فنی این نرمافزار به داخل کشور، وابستگی نیز موضوعیت نداشته و این محصول با استقلال کامل در اختیار کشور و ما خواهد بود. مطلب مهم دیگر اینکه این دست از تبادل دانشها باعث ارتقا خواهد شد و حالا با شرایط ایجادشده پساتحریم، موضوع تبادل دانش میتواند به نوآوری شرکتهای ایرانی بیانجامد.»
ژان صیاد انتخاب نرمافزار یکپارچه "پردیس بانک" را در راستای وضعیت ایجاد شده دانست که باعث میشود تا مشکلات بانکها در وابستگی به شرکتها کاهش یابد و بانک بتواند بهراحتی، مسئولیت توسعه محصولات و خدمات خود را بر عهده گیرد. در انتهای این کنفرانس مطبوعاتی، یکی از مسئولین شرکت سانلاین به تشریح جایگاه و عملکرد این نرمافزار پرداخت.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟