پرونده ویژه
- ویندوز بازنشسته نمیشود
- آیا ویندوز 11 فصل شکفتن نسل جدیدی از سیستمعاملهای دسکتاپ است؟
- روشهای اتصال به شبکه وایفای و برطرف کردن مشکلات آن در ویندوز 11
- چرا امنیت ویندوز 11 بهتر از ویندوز 10 است؟
- چرا مایکروسافت درهای ویندوز 11 را به روی اندروید گشود؟
- تنظیمات شبکه و بلوتوث در ویندوز 11
- رسانههای خبری بزرگ چه دیدگاهی نسبت به ویندوز 11 دارند؟
دیدگاه
- سرمقاله؛ جهتگیری مبتنی بر سرویس
- آینده تجارت الکترونیک روشن است، اما به شرط حفظ امنیت
- استخراج طلا از اینستاگرام
شاهراه اطلاعات
- نگاهی به گرایش بسیاری از مردم به چتباتها در دوران شیوع کرونا
- دنیای دوربین: نگرانیهای مدرن ما
فناوری شبکه
- وضعیت اینترنت فیبر نوری ایران به کجا رسید؟
- سوئیچ SAN چیست و چه کاربردی در شبکه دارد؟
- راهنمای جامع آشنایی با انواع مختلف سوییچهای سیسکو
امنیت
- راهحل یکپارچه (نقطه پایانی) امنیتی چیست و چه مزایایی برای موسسات مالی دارد؟
عصر شبکه
- گری کیلدال، مردی که میتوانست بیل گیتس باشد
- آیا آینده اینتل در دست دیگر سازندگان تراشهها در جهان قرار دارد؟
کارگاه
- شبکههای مولد تخاصمی چیستند و چگونه کار میکنند؟
- آیا سرمایهگذاری روی یادگیری زبان برنامهنویسی جاوا ارزشمند است؟
خرید و دانلود ماهنامه شبکه 247 از اینجا
ویندوز بازنشسته نمیشود
مایکروسافت همزمان با انتشار ویندوز 10 بهشکل رسمی اعلام کرد آخرین نسخه ویندوز است، اما رونمایی از ویندوز 11 در تاریخ 24 ژوئن 2021 برابر با 3 تیرماه برگزار شد و در تاریخ سیزدهم مهرماه بهشکل رسمی در اختیار کاربران قرار گرفت. قبل از انتشار رسمی، نسخه بتا با اسم رمز Sun Valley با خطاهای دور از انتظاری در دسترس کاربران قرار گرفت. بهطوری که برخی کاربران اعلام کردند، ویندوز 11 همان ویندوز 10 X است که روند ساختش به دلیل همهگیری کرونا متوقف شده بود. همچنین برخی دیگر با توجه به نوار وظیفه جدید اعلام کردند که مایکروسافت به دلیل عدم وجود ایدههای جذاب تصمیم گرفته از مکاواس و کروماواس تقلید کند. در ویندوز 11 تغییرات قابل توجهی اتفاق افتاده که از مهمترین آنها باید به تخت شدن لوگو ویندوز، قرار گرفتن آیکونهای نوار وظیفه در وسط صفحه، ظاهر و طراحی جدید و بهروز نوار وظیفه، اضافه شدن ویجتها، تصاویر و طرحهای زمینه جذاب و زیبا، باز طراحی آیکونها، کنار هم قرار گرفتن پنجرهها به شش حالت مختلف، بازسازی فروشگاه مایکروسافت (دیجیتال)،کیفیت نمایش بهتر و فریم بالاتر مختص بازی، پشتیبانی از نمایشگر خارجی و اجرای برنامههای اندرویدی اشاره کرد.
با اینحال، ویندوز جدید با نقدهای زیادی روبرو شده، بهطوری که مایکروسافت در توئیتی اعلام کرد این تازه اول راه است و در آینده ویندوز 11 به پایداری و جامعیت بهتری خواهد رسید. اکنون که ویندوز 11 در دسترس کاربرانی قرار گرفته که سیستم آنها از سیستمعامل جدید پشتیبانی میکنند، مایکروسافت اعلام کرده انتشار بهروزرسانیهای ارتقا به ویندوز 11 را با سرعت بیشتری دنبال میکند و در هفتههای آتی تعداد قابل توجهی از کاربران اعلان مربوط به دانلود و نصب این بروزرسانی را دریافت خواهند کرد. پس از انتشار نسخه نهایی از ویندوز 11 و همچنین انتشار نسخههای جدیدی از آن، مایکروسافت آرام آرام مشغول انتشار بهروزرسانی رایگان برای ارتقا دستگاههای مختلف به این سیستمعامل است. به نظر میرسد اکنون پس از اینکه عملکرد نسخه نهایی و همچنین نسخههای جدید از این سیستمعامل تایید شده است باید منتظر افزایش قابل توجه سرعت انتشار این بروزرسانیها باشیم. مایکروسافت در این خصوص اعلام کرد: «سرعت انتشار و دسترسی به ویندوز 11 بهبود پیدا کرده و ما مشغول ارتقا سیستم هوش مصنوعی خود هستیم تا این بهروزرسانی را در دسترس دستگاههای سازگار بیشتری قرار دهیم. ارتقا این سیستم هوش مصنوعی در آینده نیز ادامه پیدا میکند تا انتشار بهروزرسانی با سرعت و کیفیت بهتری صورت بگیرد».
با اینحال، وجود مشکلات متعدد و محدودیتهای سختافزاری مایکروسافت باعث شده از زمان انتشار ویندوز 11 تا زمان نگارش این مقاله، سیستمعامل جدید تنها روی 5 درصد از کامپیوترها نصب شود که در مقایسه با ویندوز 10 روند رشد آهستهای دارد. اگر به یاد داشته باشید، مایکروسافت همزمان با انتشار رسمی ویندوز 10 گزارشی لحظهای از ورود این سیستمعامل به قارهها و کشورهای مختلف ارایه میکرد، اما این اتفاق برای ویندوز 11 تکرار نشد. گزارشی که سایت AdDuplex در این ارتباط منتشر کرده نشان میدهد در زمان نگارش این مقاله، نزدیک به 60,000 کامپیوتر توانستهاند سهم ویندوز 11 از کامپیوترهای مدرن را به 4.8 درصد برسانند که با احتساب سهم 0.3 درصدی کاربران عضو برنامه ویندوز اینسایدر، پایگاه ویندوز 11 این رقم به 5.1 درصد رسیده است. همین گزارش نشان میدهد کاربران ویندوز 10 از نسخههای مختلف آن استفاده میکنند و چنین نیست که اغلب کاربران از جدیدترین نسخه آن استفاده کنند.
برای نمونه 37.6 درصد کاربران از نسخه Windows 10 M21U (21H1) و 34 درصد آنها از Windows 10 O20U (20H2) استفاده میکنند. با این حال روی هم رفته بیش از 90 درصد کامپیوترها به یکی از نسخههای 2020 یا 2021 ویندوز مجهز هستند. نکتهای که انتقاد بسیاری از کاربران و کارشناسان را به همراه داشته، پیشنیازهای سختگیرانه این سیستمعامل است که میتواند به شدت بر سرعت رشد آن تأثیر منفی بگذارد. از جمله این پیش نیازها باید به TPM 2.0 اشاره کرد که دردسر زیادی را برای کاربران به وجود آورده است. البته راههایی برای دور زدن TPM 2.0 و حتی نصب آن روی پردازنده 15 ساله Pentium 4 اینتل وجود دارد. جالب آنکه دیدگاهها نسبت به ویندوز 11 کاملا با هم متفاوت است. گروهی از کاربران و به ویژه نویسندگان سایتهای خبری ویندوز 11 را سیستمعاملی نمیدانند که در این بازه زمانی ارزش مهاجرت را داشته باشد، در حالی که توسعهدهندگان حرفهای آنرا روان و مناسب برای انجام کارهای برنامهنویسی میدانند و گیمرها نیز به لحاظ اجرای بازیها آنرا بهتر از ویندوز 10 توصیف کردهاند. البته دقت کنید که ویندوز 11 در ارتباط با بازیهای کرک شده سختگیر است و ممکن است قادر به انجام برخی بازیها روی ویندوز 11 نباشید. هنگامی که سیستمعامل جدید را نصب کنید، پس از گذشت مدت زمانی، وسوسه میشوید که برنامههای اندرویدی را روی آن نصب کنید.
تجربه ما از نصب Pydroid 3 روی ویندوز 11 که یک محیط توسعه وب یکپارچه برای دستگاههای اندرویدی است جذاب بود، زیرا تجربه کاربری یکسانی از نرمافزار فوق در ویندوز 11 بهدست آوریم. نکتهای که باید در مورد ویندوز 11 به آن دقت کنید این است که در برخورد اول ممکن است کمی سردرگم شوید که عناصر نامآشنا به چه بخشهایی منتقل شدهاند، اما سرعت اجرای ویندوز جدید نسبت به ویندوز 10 خیلی بیشتر شده و اگر ویژوال استودیو 2022 را همزمان روی ویندوز 10 و 11 نصب کنید، متوجه میشوید که سرعت اجرا در ویندوز 11 بهمراتب بیشتر از ویندوز 10 است. به هر ترتیب، خوب یا بد، ویندوز 11 سیستمعامل آتی مایکروسافت است. البته دستکم تا 5 سال آینده را میتوانید با خیال آسوده از ویندوز 10 لذت ببرید.
نظر شما چیست؟