آزاده ملکپور، مجری طرح عنوان طرح تحقیقاتی خود را «میدانهای پیمانهای و کیهانشناسی عالم اولیه» ذکر کرد و گفت: «در این پروژه برای اولینبار به مطالعه اثر میدانهای پیمانهای غیر ابلی (Non-Abelia) در فیزیک عالم اولیه پرداختیم. باور جامعه فیزیک بر این بود که این ماده تاثیری در فیزیک کیهان اولیه ندارد، ما در این مطالعات نشان دادیم که این ماده تاثیر مهمی در فیزیک دارد و میتواند اثرات مشاهدهپذیری جالبی داشته باشد. پیش از این تصور میشد میدانهای پیمانهای میتوانند بدون برهمزدن همسانگردی فضایی، در فیزیک کیهان اولیه سهم داشته و اثرات مشاهدهپذیری در تابش زمینه کیهانی و ساختارهای کیهانی بگذارند.»
مجری طرح با اشاره به اهمیت نتایج بهدست آمده از این تحقیقات، گفت: «اگر در شب تاریک انسان میتوانست امواج ماکروویو را ببیند، دیگر تاریکی وجود نداشت؛ چون همه جهان از یک تابش همگنی از امواج مایکروویو پر شده است. ما در این مطالعات با مدلهایی که ارائه کردیم، نشان دادیم که این میدانها میتوانند سهم قابل توجهی در فیزیک کیهان اولیه داشته باشند. پس از این مطالعات و انتشار دادههای آن، پژوهشگران برجستهای از دانشگاههای مختلف از جمله دانشگاه شیکاگو با بسط مدل ما اقدام به بررسی زوایای دیگری از این ماده کردند.»
شایان ذکر است طرح «میدانهای پیمانهای و کیهان شناسی عالم اولیه» از سوی دکتر آزاده ملکپور و یه راهنمایی دکتر محمدمهدی شیخ جباری در پژوهشگاه دانشهای بنیادی اجرایی شده است. این طرح در هفدهمین جشنواره جوان خوارزمی رتبه دوم پژوهشهای بنیادی را بهدست آورد.
نظر شما چیست؟