مقدمه
اگر گوشی شما زود شارژ خالی میکند یا باتری آن عملکرد چندان جالبی ندارد، کالیبره کردن باتری یکی از بهترین روشهای از بین بردن معضل به وجود آمده خواهد بود. اما به نظر میرسد که اغلب کاربران اصلا نمیدانند که کالیبره کردن باتری چه مفهومی داشته و چرا باید انجام شود.
خیلی از کاربران هم در مورد نحوه صحیح کالیبره کردن باتری گوشیهای هوشمند سوالاتی مطرح کردهاند، بنابراین لازم دانستیم یک مقاله اختصاصی را تهیه کنیم و به واسطه آن به صورت خلاصه شما عزیزان را با ماهیت کالیبره کردن باتری و نحوه انجام این کار آشنا سازیم. بنابراین با سایت شبکه همراه باشید.
کالیبره کردن باتری چیست؟
این روزها در گوشیهای هوشمند از باتریهای لیتیوم یونی استفاده میشود. این باتریها ظرفیت مشخصی دارند و به مرور و با شارژهای متعددی که انجام میشود مقدار بسیار ناچیزی از ظرفیت خود را از دست میدهند. برای مثال یک باتری 3000 میلی آمپر ساعتی ممکن است بعد از 500 مرتبه شارژ 20 میلی آمپر از ظرفیت خود را از دست دهد و ظرفیت نهایی آن به 2980 میلی آمپر ساعت برسد. متاسفانه این مسئله قابل حل کردن نیست و بهتر است اصلا نگران این مسئله هم نباشید تا این افت ظرفیت ایجاد شده بسیار نامحسوس خواهد بود.
مسئلهای که وجود دارد و حائز اهمیت است، مربوط به نحوه خواندن اطلاعات باتری و نمایش آن از سوی سیستم عامل اندروید میشود. اندروید قابلیتی دارد که ظرفیت باتری و بسیاری دیگر از اطلاعات آن را در قالب یک فایل در حافظه خود ذخیره میکند. اگر بخواهیم خیلی ساده موضوع را برایتان بیان کنیم باید بگوییم که به مرور زمان ممکن است اندروید در نمایش درصد باتری که گوشی شما دارد با مشکل مواجه شود و اطلاعات نادرستی را نشان دهد. برای مثال ممکن است باتری گوشی شما در اصل 80 درصد شارژ شده باشد اما گوشی شما درصد شارژ باتری را برابر با 100 درصد نمایش دهد. در این شرایط زمانی که شما از گوشی استفاده میکنید، سرعت خالی شدن شارژ باتری برایتان سریعتر به نظر میرسد.
مسئله فوق فقط مربوط به سیستم عامل اندروید و گوشیهای مبتنی بر آن نمیشود، چرا که سایر گوشیهای هوشمند هم شامل وضعیت مشابه هستند. به این ناهماهنگی که مابین مقدار شارژ واقعی باتری گوشی و مقداری که توسط سیستم عامل نمایش داده شده ایجاد میگردد اصطلاحا State of Charge Mistmatch (ناهماهنگی نمایش وضعیت شارژ) میگوییم. کالیبره کردن باتری دقیقا کاری است که منجر به از بین رفتن ناهماهنگی نمایش وضعیت شارژ (SOC Mismatch) میشود. اما چگونه باتری گوشی خود را کالیبره کنیم؟
چگونه باتری گوشی خود را کالیبره کنیم؟
ما برای کالیبره کردن باتری دو روش مختلف را عنوان میکنیم. روش اول در تمام شرایط کاربرد دارد، اما روش دوم کالیبره کردن باتری را فقط در صورتی میتوانید پیادهسازی کنید که گوشی شما اندرویدی و روت شده باشد. پس با سایت شبکه همراه باشید.
کالیبره کردن باتری گوشیها بدون نیاز به روت
به منظور کالیبره کردن باتری گوشیهای هوشمندی که روت نیستند کافیست مراحل زیر را طی کنید:
- شارژ گوشی را به هر روش ممکن کاملا خالی کنید تا گوشی خود به خود خاموش شود.
- گوشی را روشن کنید و باز هم با آن کار کنید و اجازه دهید تا یک بار دیگر به صورت خودکار خاموش شود (سعی کنید بعد از خاموش شدن گوشی در اولین مرتبه چند دقیقه صبر کنید و سپس اقدام به روشن کردن آن نمایید. اگر گوشی شما روشن نشد، از این مرحله صرف نظر کنید).
- گوشی را در وضعیت خاموش به شارژ بزنید و اجازه دهید تا 100 درصد شارژ شود.
- گوشی را از شارژ خارج کنید و آن را روشن نمایید.
- درصد شارژ باتری را بررسی کنید. اگر درصد شارژ برابر با 100 نبود، دوباره شارژر را در همان حالتی که صفحه نمایش گوشی روشن است به دستگاه وصل کنید و اجازه دهید گوشی تا 100 درصد شارژ شود.
- بعد از اینکه شارژ باتری 100 درصد نمایش داده شد، گوشی را از شارژ خارج نمایید و آن را ریستارت کنید. اگر بعد از ریستارت، گوشی شارژ باتری را برابر 100 درصد نشان نداد، باز هم دو مرحله آخر را تکرار کنید تا به جایی برسید که با ریستارت گوشی درصد شارژ آن روی 100 درصد باقی بماند.
روش فوق شاید کمی گیج کننده به نظر برسد، اما روشی کارآمد به منظور کالیبره کردن باتری گوشیهای هوشمند است.
کالیبره کردن باتری گوشیهای روت شده
اما اگر یک گوشی اندرویدی روت شده دارید از روشی که در ادامه شرح میدهیم به منظور کالیبره کردن باتری دستگاه استفاده کنید:
- با کلیک بر روی این قسمت اپلیکیشن Battery Calibration را در گوشی خود نصب کنید.
- شارژ گوشی را به هر شکل ممکن کاملا خالی کنید تا به صورت خودکار خاموش شود.چند دقیقه صبر کنید و دوباره گوشی را روشن کنید تا دوباره به صورت خود به خود خاموش شود.
- گوشی را در حالت خاموش به شارژ بزنید و اجازه دهید تا 100 درصد شارژ شود.
- گوشی را از شارژ خارج کنید.
- گوشی را روشن کنید و درصد شارژی که توسط آن نمایش داده میشود را بررسی نمایید. اگر درصد شارژ نمایش داده شده کمتر از 100 درصد است، در همان حالت (روشن بودن گوشی) دستگاه را به شارژ بزنید و اجازه دهید تا باتری گوشی 100 درصد شارژ شود.
- گوشی را از شارژ خارج کرده و آن را ریستارت نمایید.
- بعد از اینکه گوشی روشن شد بار دیگر درصد شارژی که نمایش داده میشود را بررسی کنید، اگر مقدار نمایش داده شده برابر با 100 درصد نبود سه مرحله آخر را تکرار نمایید. این کار را تا جایی ادامه دهید که بعد از ریستارت گوشی، شارژ باتری 100 درصد نشان داده شود.
- حالا اپلیکیشن Battery Calibration را اجرا کنید و گزینه کالیبره کردن باتری را در این اپ انتخاب نمایید.
- پس از اینکه کالیبره کردن باتری توسط اپلیکیشن مذکور با موفقیت انجام شد، شارژ گوشی خود را خالی کنید تا دوباره به صورت خودکار خاموش شود.
- گوشی را در حالت خاموش به شارژ وصل کنید و اجازه دهید تا 100 درصد شارژ شود.
به این صورت کالیبره کردن باتری گوشی روت شده شما با دقت بسیار بالایی انجام میشود.
جمعبندی
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله در مورد ماهیت کالیبره کردن باتری و نحوه انجام این عمل در گوشیهای هوشمند صحبت کردیم. امیدوار هستیم که از این مقاله اختصاصی استفاده کرده باشید.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟