تلاش سازندگان چینی در عرضه هدست‌های واقعیت مجازی بهتر
چین؛ کلید واقعیت مجازی در آینده
هفته گذشته در شنزن چین بودم؛ نمایشگاه لوازم الکترونیکی مصرفی که «IFA» آن را برگزار کرد. IFA شرکتی آلمانی است که هر سال در ماه سپتامبر نمایشگاه‌های صنعت الکترونیک و لوازم برقی مصرفی را در برلین برگزار می‌کند. شنزن با بیش از 10 میلیون جمعیت، حدود یک ساعت با ماشین از شهر هنگ‌کنگ فاصله دارد. این شهر بیشتر معروف است به جایی که فاکس‌کان و کارخانه‌های دیگر از جمله اپل، آیفون و آیپد در آن محصولات مصرفی می‌سازند و اغلب از آن با نام «دره سیلیکون» چین یاد می‌شود.

من در نمایشگاه لوازم الکترونیکی مصرفی IFA چین حضور پیدا کردم تا به طور ویژه شاهد آن باشم که چینی‌ها چگونه از جادوی تولید خود در هدست‌های واقعیت مجازی یا VR استفاده می‌کنند و بسنجم که آیا می‌توانند با کاهش قیمت‌ها، هدست‌های واقعیت مجازی عرضه کنند که جذابیت بیشتری برای مصرف‌کنندگان داشته باشد؟ آنچه دریافتم این است که چینی‌ها برای اینکه هدست‌های موبایل بهتری بسازند، سخت تلاش می‌کنند؛ این هدست‌ها از تلفن هوشمند استفاده می‌کنند تا به تجربه اولیه واقعیت مجازی قدرت ببخشند.

مطلب پیشنهادی

پسری که از سرمایه‌گذاری روی بیت‌کوین به ساخت هدست واقعیت مجازی رسید
وقتی مادربزرگ، شانس و خلاقیت دست به دست هم می‎دهند

بیشتر هدست‌های چینی از پلاستیک سخت ساخته شده‌اند، اپتیک‌های ساده دارند و با توجه به کیفیتشان از 23.95 تا 129.95 دلار قیمت دارند. در حال حاضر، اکثر این هدست‌ها در آمازون موجود هستند و امکان ارسال مستقیم آن‌ها از شنزن به محل اقامت درخواست‌کننده وجود دارد.  با وجود اینکه به افراد فرصت می‌دهند از هدستی بهتر از هدست مقوایی گوگل(Google Cardboard) برای آموزش دیدن واقعیت مجازی استفاده کنند، بسیار هیجان‌زده هستم که بدانم سازندگان چینی چگونه به کاهش قیمت هدست‌های گرانی همچون هدست اوکولوس (Oculus) شرکت فیسبوک و وایو  (Vive) شرکت اچ‌تی‌سی کمک می‌کنند. 
سازندگان چینی در این موضوع بدنام هستند که محصولات پرفروش در آینده را کپی‌برداری می‌کنند و در صورت امکان، عیناً همان مدل‌ها را با قیمت ارزان‌تر می‌سازند.
در حال حاضر، اوکولوس 599 دلار قیمت دارد و برای راه‌اندازی آن، به پی‌سی high-end (عالی‌رتبه) گران‌قیمت‌ نیاز است. هدست وایو شرکت اچ‌تی‌سی 899 دلار قیمت دارد و آن نیز به یک پی‌سی با کار گرافیکی گران نیاز دارد تا از پس رندرینگ محتوای واقعیت مجازی برآید.
همان‌طور که انتظار داشتم، سازندگان چینی برای ساخت هدست‌های مشابه با قیمت ارزان‌تر بی‌وقفه تلاش می‌کنند. پنهانی باخبر شدم قرار است حداقل سه هدست VR که بسیار شبیه هدست‌های اوکولوس و اچ‌تی‌سی هستند، با حداقل 200 تا 300 دلار ارزان‌تر وارد بازار شوند. به هر حال، فعلاً هر دوی آن‌ها به پی‌سی‌های گران نیاز دارند. گفته می‌شود این هدست‌های ارزان در تعطیلات پیش از سال نو میلادی امسال وارد بازار می‌شوند. به هر حال، مشخص نیست که آیا چینی‌ها می‌توانند در زمان عرضه این هدست‌ها محتوای سازگار با اچ‌تی‌سی یا اوکولوس را نیز به اجرا دربیاورند یا خیر.
اما چینی‌ها فقط به ساختن نسخه‌های ارزان‌قیمت‌تر هدست‌های واقعیت مجازی high-end راضی نمی‌شوند. آن‌ها می‌خواهند در این زمینه نوآوری نیز داشته باشند و عینک‌های واقعیت مجازی بسازند که به عینک‌های واقعی بسیار شباهت دارند. محصولی نظیر این را در نمایشگاه لوازم الکترونیکی IFA چین از شرکتی به نام «Doldlo» دیده بودم که به آن «dodo» می‌گفتند. 

تیم باجارین (Tim Bajarin) که به‌عنوان مشاور صنعتی، تحلیلگر و آینده‌پژوه شناخته می‌شود، دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و تکنولوژی مصرف‌کننده است. آقای باجارین، رئیس شرکت «استراتژی‌های خلاق» (Creative Strategies) ، از سال 1981 در نقش تحلیلگر و مشاور فروشندگان سخت‌افزار و نرم‌افزار در این صنعت، به این شرکت پیوست. 

مدیرعامل شرکت Dlodlo در کنفرانسی خبری عنوان کرد که عینک‌های «Glass V1 VR» این شرکت هنوز نمونه اولیه هستند، اما ادعا کرد که احتمال می‌رود این عینک‌ها در تعطیلات پیش از سال نو وارد بازار شوند. با وجود اینکه انتظارش را نداشتم، اما این عینک‌ها را در غرفه Dlodlo در نمایشگاه IFA چین دیدم و مشخص بود که این عینک‌ها از نمونه‌های بسیار ابتدایی هستند؛ بیشتر یک طراحی بدنه بود، بدون اینکه لوازم الکترونیکی مورد نیاز را داشته باشد. اما این شرکت اصرار داشت که کار روی طراحی عینک‌ها روبه‌اتمام است و خاطر نشان کرد که این عینک‌ها آماده‌ عرضه به بازار هستند. من نتوانستم اطلاعات خاصی از مدیران شرکت Dlodlo درباره این عینک‌ها به دست آورم. تا آنجا که می‌دانم، با توجه به میزان تکنولوژی به‌کاررفته در هدست‌های VR، بعید است Dlodlo بتواند این عینک‌ها را در سال جاری یا حتی سال بعد وارد بازار کند.
مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک اخیراً به توسعه‌دهندگان اعلام کرده است که حداقل 10 سال طول می‌کشد تا هدست واقعیت مجازی که بسیار شبیه عینک‌های معمولی باشد، به بازار بیاید. پیش از آنکه بتوانیم رؤیای زاکربرگ را به چشم ببینیم، باید شاهد پیشرفت‌های چشمگیری در طراحی تراشه و همچنین باطری‌های ژله‌ای باشیم.
اما باید به این حقیقت جدی‌تر نگاه کنیم که چینی‌ها به‌شدت در تلاشند تا هدست‌های واقعیت مجازی بسازند که بسیار شبیه عینک‌های معمولی هستند. این طراحی در عینک‌های واقعیت مجازی، همان چیزی است که سال‌ها به دنبالش بوده‌اند. این کار متفاوت و متحول‌کننده از جانب شرکت Dlodlo و تولیدکنندگان چینی دیگر، می‌تواند تمام فروشندگان هدست‌ها را به این مسیر سوق دهد و در نهایت به هدست‌های واقعیت مجازی ختم شود که مضرات کمتری دارند و از نظر اجتماعی قابل قبول‌ترند.
در بحث‌ها و گفت‌وگوهایی که با بسیاری از سازندگان چینی در نمایشگاه لوازم الکترونیک مصرفی IFA چینی داشتم، مشخص شد که چینی‌ها به دنبال آن هستند که هرچه سریع‌تر دستاوردهای فنی خود را به کار گیرند تا هدست‌های واقعیت مجازی را که بسیار شبیه عینک‌های معمولی و البته نسبتاً ارزان‌تر هستند، روانه بازار کنند. گرچه برای رسیدن به این هدف باید چند سالی تلاش کنند، چینی‌ها در جایگاهی هستند که می‌توانند نقش مهمی را در آینده تکنولوژی واقعیت مجازی ایفا کنند.

==============================

شاید به این مقالات هم علاقمند باشید:

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟