رایانهای که در تصاویر زیر میبینید، یک غول آهنی است که برای دانشگاه MIT ساخته شده است و نه نامی دارد و نه مدل خاصی. این رایانه توسط مرکز تحقیقات George A. Philbrick در سال 1985 ساخته شده است. ظاهراً دانشمندانی که در آن زمان با این غول آهنی کار کردند آن را George صدا میکردند.
باید گفت که برای نمایش این اثر در موزه سالانه نیوجرسی تلاش شبانه روزی انجام شد تا به خوبی سرهم بندی شود و در نهایت این قطعات این رایانه کنار هم قرار گرفت اما نه در حالتی عملیاتی. البته سعی شده است که تا حد امکان رایانههایی که در این نمایشگاه برای نمایش قرار داده میشوند در حالت عملیاتی باشند و بتوان با آنها کار کرد و حتی بهروزرسانیهایی نیز در آنها انجام شده است مثلاً در یکی از آنها منبع تغذیه 400 ولتی با منبع تغذیهای جدیدتر جایگزین شده است.
علاوه بر George، این نمایشگاه دارای رایانههای خاطره برانگیز دیگری نیز هست. میتوانید در این نمایشگاه یک نسخه از اپل اصلی را ببینید. حتی میتوانید بخشهایی از انیاک معروف را نیز در این نمایشگاه پیدا کنید. اما چیز جالب دیگری که در این نمایشگاه یافت میشود، نمونهای از موبیدیک است. MOBIDIC یا MOBIle DIgital Computer نخستین رایانه قابل حملی است که بشر ساخته است. البته تفاوت آن با رایانههای قابل حمل امروزی در این است که این رایانه با استفاده از تریلر جابهجا شده؛ آن هم نه در یک تریلر که در دو تریلر جا میگرفت. نمونه آن را میتوانید در تصویر سوم ببینید. یکی از تریلرها ابزارهای ذخیرهسازی داده را در خود داشتهاند و دیگری ژنراتورهایی هستند که توان لازم برای راهاندازی رایانه را فراهم میکردند. این رایانه در واقع با گازوئیل کار کرده است!
البته دلیل آن که توانستهاند نیروی مورد نیاز این رایانه را با ژنراتور تأمین کنند این بوده که این رایانه با ترانزیستور ساخته شده است. اگر با لامپ خلأ ساخته میشد به نیرویی بسیار بیشتر نیاز داشت. ارتش آمریکا در دهه 1960 این رایانه را ساخت تا بتواند با استفاده از آن مشکلی را حل کند و آن دور زدن پهنای باند وحشتناک کابلهای تلگراف بود. در ادامه با تصاویری از این نمایشگاه همراه ما باشید.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟