تقابل روبات‌ها و مواد هسته‌ای
روبات‌ها در برابر نیروگاه فوکوشیما تسلیم شدند
با توجه به این‌که نیروگاه‌های هسته‌ای دارای تشعشات خطرناکی هستند؛ بر همین اساس تعدادی از کشورها روبات‌ها را به میدان وارد کرده‌اند تا فرآیند پاک‌سازی نیروگاه‌ها را انجام می‌دهند. ژاپن از جمله کشورهایی است که به طور گسترده از روبات‌ها در حوزه‌های مختلف منجمله پاک‌سازی نیروگاه‌ها استفاده می‌کند. اما به نظر می‌رسد در مورد نیروگاه فوکوشیما روبات‌ها آن‌گونه که انتظار می‌رفت قدرتمند نبودند تا در برابر تشعشات خطرناک مقاومت کنند.

اگر اخبار فناوری را به طور مستمر دنبال کرده باشید، به خوبی اطلاع دارید هفته گذشته روبات غول‌پیکری که به منظور ارزیابی وضعیت نیروگاه‌ هسته‌ای فوکوشیمای ژاپن مورد استفاده قرار ‌گرفت از کار افتاد. این روبات تنها دو ساعت در برابر تشعشات ایستادگی کرد و سرانجام به طور کامل از کار افتاد. این اتفاق در حالی رخ داد که تولیدکنندگان این روبات پیش‌بینی توان بالاتری را ارائه کرده بودند.

مطلب پیشنهادی

ارتشی از روبات‌ها به جنگ سرطان می‌روند
یاری‌رسانی فناوری به پزشکان

شرکت برق توکیو (TEPCO) گفته بود در نظر دارد از این روبات به منظور مشاهده وضعیت راهروی اصلی و پاک‌سازی این راهرو با آب پرفشار استفاده کند، اما این کار به واسطه از کار افتادن روبات و دوربین‌های جانبی ناتمام ماند. دیروز 19 فوریه اعلام شد روبات دومی به منظور پاک‌سازی به درون نیروگاه فوکوشیما وارد شده است. اما ماموریت روبات دوم که قرار بود وضعیت راکتور دوم را مورد تحلیل قرار دهد به واسطه از کار افتادن کامل مدارات آن ناتمام ماند. روبات دوم موسوم به عقرب (Scorpion) به وضعیتی بدتر از روبات اول که وجود پارازیت‌های بسیار در زمان ارسال تصاویر از طریق دوربین اصلی در نهایت دانشمندان را بر آن داشت تا روبات را از درون راکتور خارج کنند دچار شد. به واسطه آن‌که تشعشات هسته‌ای باعث شدند مدارات این روبات به طور کامل نابود شوند. مسئولان شرکت برق توکیو در این ارتباط گفته‌اند: به دلیل این‌که تسمه حرکت دهنده سمت چپ این روبات به طور کامل تخریب شده است، قادر نیستند این روبات را خارج سازند و در نتیجه مجبور هستند روبات را به همین شکل درون نیروگاه به حال خود رها کنند.

دو روباتی که در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفته بودند از سوی شرکت توشیبا و تنها به منظور ارزیابی وضعیت راکتور دوم نیروگاه هسته‌ای ساخته شده بودند. این روبات‌ها وظیفه داشتند محل نشت مواد اورانیوم را شناسایی کنند. اگر این روبات‌ها با موفقیت ماموریت خود را به سرانجام می‌رساندند، آن‌گاه اداره برق توکیو قادر بود بر اساس یک برنامه‌ریزی مشخص فرآیند پاک‌سازی محوطه را به مرحله اجرا در آورد.

مسئولان اداره برق هنوز به درستی اطلاع ندارند تسمه حرکت دهنده این روبات به واسطه تشعشات درون راکتور خراب شده است یا دلیل دیگری باعث خراب شدن آن بوده است. مدیران اداره برق اکنون به دنبال آن هستند تا اطلاعات دریافتی از این دو روبات را مورد بررسی قرار داده و بر مبنای اطلاعات به دست آمده به ارزیابی وضعیت بپردازند. هرگونه اطلاعاتی هرچند جزیی به مسئولان مربوطه در این زمینه کمک خواهد کرد. اما مقامات مربوطه اعلام داشته‌اند همچنان بر مبنای برنامه زمان‌بندی از پیش اعلام شده فازهای بعدی را به مرحله اجرا در خواهند آورد. مقامات ژاپن در نظر دارند در فصل تابستان فاز پاک‌سازی نهایی را به مرحله اجرا در آورده و از سال 2021 فرآیند خارج کردن سوخت هسته‌ای را آغاز کنند. شرکت TEPCO در نظر دارد ظرف چند هفته آینده از یک روبات کوچک زیردریایی به منظور بررسی وضعیت راکتور شماره یک این نیروگاه استفاده کند. 

 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟