USB Killer 2.0 در چند ثانیه یک کام‍پیوتر را تخریب می‌کند
یک کارشناس امنیتی اهل کشور روسیه با نام مستعار دارک پروپل توانسته است یک پن داریو USB ویژه را طراحی کند. این پن درایو ویژه در اصل یک سخت‌افزار مخرب بوده که به محض اتصال به یک کامپیوتر توانایی تخریب آن‌را دارد.

در وبلاگی که به زبان روسی است، شخصی دستگاهی را توصیف کرده که USB Killer v2.0  نام دارد. این دستگاه مخرب بر خلاف آن‌چه تاکنون درباره بدافزارها مطاله کرده‌ایم، در نظر ندارد در زمان اتصال به سیستم قربانی بدافزاری را روی سیستم او نصب کند. در عوض یک ولتاژ 220 ولتی را از طریق خطوط سیگنال به دستگاه قربانی ارسال کرده و باعث تخریب کامیپوتر او می‌شود. نسخه اصلی USB Killer که برای اولین بار در ماه مارس به صورت آنلاین در معرض دید عموم مردم قرار گرفت، در مقیاس 110 ولت کار می‌کرد، که به راحتی برای آسیب رساندن و تخریب یک کامپیوتر مناسب و کافی به نظر می‌رسید.

مظلب پیشنهادی: این ده کار را پیش از گم شدن لپ‌تاپ انجام دهید

نکته‌ای که باعث می‌شود USB Killer خطرناک‌ به‌نظر برسد به شکل ظاهری آن باز می‌گردد. ظاهر بیش از اندازه ساده و معمولی این دستگاه باعث می‌شود به راحتی با یک درایو فلش معمولی اشتباه گرفته شود. سایت Dark Purple در ویدیویی نحوه کارکرد این عامل تخریبی و این که چگونه این دستگاه از طریق درگاه USB توانایی از بین بردن کامپیوترها را دارد نشان داده است. در این ویدیو دستگاه مورد آزمایش مادربرد لپ‌تاپ Lenovo Thinkpad X60 بوده است. به محض اتصال این USB به لپ‌تاپ، دستگاه در مدت زمان چند ثانیه از بین می‌رود. البته سازنده این دستگاه می‌گوید؛ بعید به نظر می‌رسد در این شیوه حمله  هارددیسک یا اطلاعات روی هارددیسک آسیبی ببیند. همچنین در صورت بروز آسیب احتمالی، احتمال بازگرداندن داده‌ها وجود دارد.

این ویدیو یک بار دیگر به ما یادآوری می‌کند که نباید هرگونه درایو USB  ناشناسی که پیدا می‌کنیم را به لپ‌تاپ خود متصل کنیم. اگر شخصی درایو USB خرابی را به دستگاه خود متصل کند احتمال آلوده شدن یا خراب شدن دستگاه او وجود دارد. (حتی در گذشته سی دی‌های خش داری که کاربران در دستگاه های خود قرار می‌دادند خود یک عامل تخریبی به شمار می‌رفت. در اغلب موارد سی‌دی توسط درایو سی‌دی رام خوانده نمی‌شد و دستگاه در یک حلقه بی نهایت گرفتار می‌گردید. در این حالت دکمه Eject  کار نمی‌کرد و پردازه‌های حساس ویندوز همچون Explorer از کار می‌افتادند. در نهایت کاربر مجبور می‌شد، سیستم خود را راه‌اندازی کند. در راه‌اندازی بعدی ویندوز ایکس‌پی به کاربر اعلام می‌کرد مشکلی پیش آماده و فرآیند بررسی وضعیت هارددیسک را آغاز می‌کرد. کاربرانی که در آن روزگار با نرم‌افزار Scan Disk کار کرده‌اند، به خوبی می‌دانند که این نرم‌افزار در چنین زمانی‌هایی با نشان دادن سمبل B به کاربر اعلام می‌کرد هارددیسک او دارای بدسکتور شده است. همه این اتفاقات به دلیل قفل شدن و عدم بازنویسی اطلاعات از حافظه اصلی به هارددیسک و همچنین قطع ناگهانی برق هارددیسک رخ می‌داد.)

مطلب پیشنهادی: مک گذرواژه‌ها شما را برای هکرها پیامک می‌زند!

البته حملاتی مشابه با حمله فلش قاتل (USB Killer) به ندرت مورد استفاده قرار می‌گیرند، به دلیل این که توانایی جمع‌آوری اطلاعات یا نفوذ به شبکه‌ها را ندارند. هر چند کاستن از حجم حملات هکری کار مشکلی به شمار می‌رود، و برای پیشگیری از بروز چنین حملاتی به تجهیزات سخت‌افزاری خاص نیاز است. اما بعید به نظر می‌رسد حملاتی بر پایه این مکانیزم بتوانند به محبوبیت رسیده و گسترش پیدا کنند، زیرا هکرها ترجیح می‌دهند به جای آن‌که وقت خود را صرف این‌گونه کارها کنند، کاری را انجام دهند که در مقابل پولی از بابت آن‌ به دست آورند. اما باز هم یک‌بار دیگر تأکید می‌کنیم تا حد امکان مسائل امنیتی را رعایت کرده تا قربانی حملات هکری نشوید. 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.
برچسب: 

ایسوس

نظر شما چیست؟