ویدیو: انفجار باطری تلفن همراه  و روش های جلوگیری از آن
تا حالا به این فکر کرده‫اید که باید از گوشی‫های هوشمند هم بترسیم؟ بله این ترس هم به فهرست ترس‌های قرن 21 اضافه شده است. ترس از انفجار باطری تلفن همراه.

گوشی‫های هوشمند به جزئی حیاتی از زندگی مدرن تبدیل شده‫اند. بیشتر وقت خود را به جای این‫که در کنار اعضای خانواده و دوستانمان بگذرانیم با گوشی خود می‫گذرانیم. اغلب اوقات صورت ما کاملا در گوشی است و اصلا به اتفاقات پیرامون خود توجهی نمی‫کنیم. ولی مثل تمام چیزهایی که در این دنیا وجود دارد گوشی‌های محبوب ما هم دارای عیب و ایراد هستند و می توانند حتی به ما آسیب برسانند. چگونه؟ به دلیل انفجار. ولی واقعا این تهدید چقدر جدی است؟
شاید داستان‌های ناراحت‫کننده از احتراق ناگهانی گوشی‫های همراه را شنیده و حتی دیده‫اید. چنین فیلم‌هایی به وفور در اینترنت پیدا می‫شوند. یکی از این فیلم‌ها را ببینیم:

برای شما پیش آمده که با خود فکر کنید: "باطری گوشی یا تبلت من هم می‫تواند باعث آسیب دیدن من شود؟" خیلی نگران نباشید، فقط کافی است که یکسری اصول را رعایت کنید تا از هرگونه خطری در امان باشید. تا زمانی‫که مشکلی در باطری‌های تولیدی شرکت سازنده نباشد مشکلی پیش نخواهد آمد.
هر ساله شاهدیم که تعداد زیادی باطری توسط شرکت‌ها بازفراخوانی می‫شوند. معمولا آنها در صورت دیدن کوچک‫ترین مشکل و برای جلوگیری از شکایات و پیگیری‌های قضایی دستور بازگرداندن باطری‌ها را صادر می‫کنند. بطور مثال اگر به یاد بیاورید چندین سال پیش باطری‌های لیتیومی که در لپ‫تاپ‌ها مورد استفاده قرار گرفته بود، دارای مشکل بود و به همین‫خاطر اپل و دل در حدود 6 میلیون دستگاه را به شرکت برگرداندند. حال آن‫که میزان خرابی 1 در هر 200.000 تخمین زده شده بود. حالا این آمار را مقایسه کنید با آمار تصادفات رانندگی. مثلا سال گذشته در هاوایی. احتمال تصادف ماشین با گوزن در جاده‫ها 20 برابر بیشتر از احتمال ذوب شدن باطری بوده است.
معمولا این‫گونه حوادث به دلیل بی‫دقتی و بی‌احتیاطی کاربران در هنگام استفاده پیش می‫آید. باطری‌های مدرن امروزی که لیتیوم-یون هستند طوری مهندسی شده‫اند که احتمال وقوع حرارت بیش از حد را تشخیص داده و در صدد مقابله با آن برمی‫آیند. بعضی از حوادثی که در اخبار می‫شنویم به دلیل از بین رفتن این محافظت‌ها است یا حتی می‫تواند به دلیل این باشد که شرکت‌های سازنده برای کاهش هزینه‫ها از آن‫ها چشم‫پوشی کرده‫اند.
با این‫که تضمین صد در درصد سالم ماندن باطری امری محال است (حتی باتری‌های شرکت تسلا که بهترین سازنده باتری است می‌توانند آتش بگیرند) ولی با انجام یکسری راه‌های ابتدایی می‫توان خظر اشتعال باطری را به حداقل رساند.

1 – از ضربه‫زدن جدی به گوشی بپرهیزید

برخی دوست دارند که به گوشی خود آسیب جدی وارد کنند. آن را بشکنند، به اطراف پرت کنند، در مایکروفر گذاشته و حرارت دهند. همه این‫ها برای این‫که ببینند برای گوشی و باطری چه اتفاقی می‫افتد. وقت خود را الکی تلف نکنید، من به شما می‫گویم که نتیجه کار چیست: احتمالا منفجر می‫شود.

2 – در دماهای خیلی پایین گوشی را شارژ نکنید

این قسمت مربوط به کسانی است که در جاهای خیلی سرد زندگی می‫کنند. طبق تحقیقاتی که انجام شده باطری‌های لیتیوم‌-یون به‫هیچ عنوان نباید در دماهای حیلی پایین شارژ شوند چرا که شارژ مداوم در چنین شرایطی باعث آسیب دیدن دایمی لیتیوم شده و منجر به از کار افتادن باطری می‫شود.پس لطفا به توصیه‫های نابخردانه‫ای که در بعضی سایت‌ها می‫بینید مبنی بر این‫که برای افزایش طول عمر باطری آن را داخل فریزر قرار دهید، اصلا توجه نکنید که به باطری آسیب جدی وارد می‫کند.

3 – از خرید باطری‌های غیر برند جدا خودداری کنید

انقلاب عظیمی که در زمینه فناوری طی چند دهه اخیر رخ داده است باعث قوی‌تر شدن صنایعی شده که با آن‫ها سر و کار دارند. برای این‫که بتوان به میلیاردها کاربر اینترنت چیزی ارائه داد که لیاقت آن را دارند صنایع الکترونیک شدیدا در پی گسترش و توسعه این بازار در سرتاسر جهان هستند. خیلی از کارخانه‫های بدون اسم و رسم سعی دارند محصولاتی را تولید کنند که از لحاظ اقتصادی به صرفه باشد و به راحتی تمام مردم در سراسر دنیا بتوانند به آن‫ها دسترسی داشته باشند. با این‫که از لحظ تمیزی و زیبایی در تولید چیزی از محصولات کارخانجات اصلی کم ندارند ولی اکثر اوقات استانداردهای امنیتی را رعایت نمی‫کنند.
قاعدتا این‫گونه محصولات را در فروشگاه‌های به نام و سرشناس پیدا نمی‫کنید ولی در فروشگاه‌های به نسبت سطح پایین‫تر و هم‫چنین در اینترنت به وفور دیده می‫شوند. اگر برای دستگاه خود نیاز به باطری یا سایر لوازم جانبی دارید حتما به دنبال گزینه‫های مطمئن بگردید تا از هر لحاظ خیالتان از بابت کیفیت محصولی که خریده‫اید راحت باشد.
محصولات قابل اطمینان با قیمت‌های مختلفی در دسترس هستند ولی از نظر قیمتی توان رقابت با نام‌های تقلبی که در سایت‌های مشابه آمازون و eBay در تمام دنیا دیده می‫شوند، را ندارند. اگر توان خرید محصولات شرکت‫های معتبر را دارید به دنبال جنس‌های نامرغوب و تقلبی نباشید چرا که هم اطمینان خاطر شما را فراهم می‫کنند و هم این‫که از آسیب دیدن احتمالی شما خودداری می‫کنند.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟