در سالهای اخیر غول سبزپوش تایوانی ثابت کرده که همواره تراشههای گرافیکی جدید خود را با بهینهسازیهای کاربردی چون افزایش تعداد ترانزیستور و راندمان و کاهش مصرف انرژی به عنوان سه مولفه تقریباً ثابت عرضه میکند. شرکت انویدیا بدون تردید تراشه گرافیکی ماکسول انویدیا از بیرقیبترین پردازشگرهای گرافیک حوزه کامپیوترهای دسکتاب بود که در کارت گرافیک GTX980 بکار گرفته شد.
اما در ماههای اخیر، این شرکت تراشه گرافیکی GP104 را معرفی کرد که از معماری جدید و بهینه شده پاسکال بهرهمند است. بکارگیری معماری ساخت FinFET با لیتوگرافی 16 نانومتر باعث شد تا دومین عضو خانواده پاسکال از 7200 میلیون ترانزیستور برخوردار باشد. تراشه GP104 از چهار بخش GPC، بیست یونیت SM، صد و شصت واحد بافتگذاری TMU، شصت و چهار یونیت ROP و 2560 هسته پردازشی کودا تشکیل شده که توسط 8 کنترلر حافظه 32 بیتی، در مجموع 256 بیت رابط حافظه گرافیکی را برای نقل و انتقال دادهها بکار میگیرد. استفاده از فناوری GPU Boost 3 و استفاده از حافظههای جدید و پرسرعت GDDR5X دو مزیت بکار رفته در کارت گرافیک GTX 1080 انویدیا است. اما شرکت ایسوس که یکی از بزرگترین سازندگان سختافزارهای دسکتاپ چون مادربرد و کارت گرافیک است، در ماه گذشته و طی مراسمی در تهران از بزرگترین عضو خانواده استریکس خود با مدل GTX 1080 رونمایی کرد. در این محصول که از سری مخصوص بازی این شرکت است، نوآوریهای بصری فوقالعادهای بکار گرفته شده تا لذت یک تجربه شیرین را برای دوستداران بازیهای ویدئویی دو چندان کند. کارت گرافیک GTX 1080 ایسوس از تراشه گرافیکی GP104 با معماری پاسکال بهره میبرد و فرکانس پایه 1785 مگاهرتزی آن در حالت OC به 1936 مگاهرتز میرسد. این کارت گرافیک از 8 گیگابایت حافظه جدید GDDR5X شرکت میکرون برخوردار است که با رابط 256 بیتی، در فرکانس موثر 10010 مگاهرتز فعالیت میکنند.
مدار رگولاتور ولتاژ و تامین انرژی
مدار رگولاتور ولتاژ این کارت گرافیک به صورت 10 فاز دیجیتالی و با فناوری Auto-Extreme طراحی شده که هشت فاز وظیفه تامین انرژی مورد نیاز پردازشگر گرافیکی را بر عهده داشته و دو فاز نیز برای حافظهها در نظر گرفته شده است. در فناوری اتواکستریم قرارگیری المانهای الکترونیکی بر روی مدار PCB کارت گرافیک بدون دخالت انسان و توسط ماشینهای هوشمند انجام میشود. قطعات الکترونیکی باکیفیتی چون چوکهای SAPII، خازنهای جامد ژاپنی، خازنهای Hi-c Cap ساخته شده از عنصر تانتالیوم و آیسیهای مجتمع PowIRstage کلیه المانهای الکترونیکی این محصول را تشکیل میدهند. همچنین دو آیسی کنترلر ساخت شرکت سمیکانداکتور نیز عهدهدار کنترل و تخصیص ولتاژ مورد نیاز هستهها و حافظهها است. اما ایسوس برای این کارت گرافیک دو کانکتور برق 8 و 6 پین تعبیه کرده که 175 وات توان را در اختیار مدار VRMمحصول قرار میدهد. همچنین امکان تامین تا 150 وات انرژی نیز از طریق پینهای پرتعداد گذرگاه PCI-E مهیا است که در مجموع، توان 300 واتی در اختیار کارت گرافیک GTX 1080 ایسوس قرار میگیرد.
خنک کننده کارت گرافیک GTX 1080 ایسوس
شرکت ایسوس برای کارتهای گرافیک خود از خنککننده انحصاری DCU استفاده میکند. این نوع سیستم خنکسازی به صورت اتصال مستقیم لولههای مسی با سطح تراشه انجام میگیرد و نتیجه آن افزایش بازدهی در عملیات گرماگیری و دفع سریعتر گرمای تراشه گرافیکی است. اما این خنککننده در سالهای اخیر بهینهسازیهای کاربردی را تجربه کرده است. اما خنککننده کارت گرافیک استریکس GTX 1080 ایسوس به دو بخش تقسیم میشود. بخش اول، خنککننده المانهای الکترونیکی و تراشه گرافیکی است که از سه بخش لولههای مسی، هیتسینک آلومینیومی و فنهای سهگانه تشکیل شده است. بخش دوم به کارگیری پلیت آلومینیومی در پشت PCB این محصول است تا علاوه بر حفاظت از قطعات الکترونیکی، گرماگیری از المانهای پشت محصول را نیز بر عهده دارد. همچنین سه فن برای این خنککننده در نظر گرفته شده که با الهام از بالههای جتهای جنگنده و برای بیشترین بازدهی و تولید نویز بسیار پایین طراحی شدهاند. شایان ذکر است که هر سه فن در مواقع بیکاری سیستم و حتی در برخی از بازیها خاموش هستند که این نشان از راندمان خوب کولر DCUII در این محصول است. همچنین تعبیه دو کانکتور بر روی مدار چاپی کارت امکان اتصال دو فن از سیستم تهویه کیس را برای کاربر فراهم میسازد. سرعت چرخش دو فن متصل به این دو کانکتور توسط آیسی کنترلر PWM کارت گرافیک کنترل میشود تا ضمن کاهش نویز، بیشترین راندمان را ارائه کنند.
قابلیت مود کارت برای گیمرها
شرکت ایسوس برای جلب رضایت کاربران گروه هدف این کارت گرافیک، امکان مود و تغییر ظاهر این محصول را نیز میسر کرده است. این کار با تعبیه دو بخش قابل تعویض در بخشهای تحتانی و فوقانی هر یک از سه فن موجود بر روی LEDهای خنککننده صورت گرفته و کاربران خوش ذوق میتوانند با جایگزین کردن طرحهای دلخواه خود، چهره کارت گرافیک خود را با محیط کیس یا اتاقشان هماهنگ و زیباتر کنند.
خروجیهای کارت گرافیک GTX 1080
این کارت گرافیک به خروجیهای تصویری مدرن و پرکیفیت تجهیز شده است. دو درگاه HDMI 2، دو درگاه DP 1.4 و یک درگاه Dual-Link DVI-D برای انتقال تصاویر پردازش شده توسط کارت به نمایشگرها بر روی پنل I/O جانمایی شده است. نکته قابل تامل، دو درگاه HDMI است که از قابلیت نمایش همزمان خروجی دستگاههای واقعیت مجازی نیز بهره میبرد.
نرمافزار اورکلاکینگ
GPU Tweak نرمافزاری است که دوستداران و کاربران کارتهای گرافیک ایسوس خاطرات خوبی با آن دارند. خوشبختانه برخی از باگها در این نرمافزار مرتفع شده و قابلیتهای کاربردی وسیعی را در اختیار کاربر قرار میدهد. افزایش فرکانسهای تراشه و حافظه، افزایش ولتاژ، بهینهسازی بایوس کارت گرافیک و ایجاد پروفایلهای مورد نیاز در سه حالت بیصدا، بازی و اورکلاک از امکانات ویژه نرمافزار GPU Tweak ایسوس است.
هم اکنون کارت گرافیک Strix GTX 1080 در بازارهای داخلی توزیع شده و در اختیار دوستداران آن قرار دارد.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟