04/04/1401 - 20:37
راهنمای خرید آیفون دست دوم
گوشی‌های آیفون آنقدر پرطرفدار و جذاب هستند که حتی خرید مدل‌های کارکرده و به اصطلاح دست دوم آن‌ها هم بازار داغی دارند. با وجود اینکه کارشناسان موبایل 19کالا توصیه می‌کنند حتی‌الامکان سراغ مدل‌های کارکرده نروید، اما اگر به هر دلیلی حاضرید ریسک خرید آیفون دست دوم را به جان بخرید بهترست قبل از اقدام به خرید، آگاهیتان را در این مورد بالا ببرید.

اگر قصد خرید آیفون کارکرده دارید و از بابت اصالت کالا یا سالم بودن آن نگران هستید، حتماً لازمست از نکات مهم در خرید گوشی اپل دست دوم که 19کالا در ادامه به آن می‌پردازد آگاه باشید.

گوشی‌های آیفون آنقدر پرطرفدار و جذاب هستند که حتی خرید مدل‌های کارکرده و به اصطلاح دست دوم آن‌ها هم بازار داغی دارند. با وجود اینکه کارشناسان موبایل 19کالا توصیه می‌کنند حتی‌الامکان سراغ مدل‌های کارکرده نروید، اما اگر به هر دلیلی حاضرید ریسک خرید آیفون دست دوم را به جان بخرید بهترست قبل از اقدام به خرید، آگاهیتان را در این مورد بالا ببرید. در ادامه فروشگاه اینترنتی 19کالا بعنوان مرجع معتبر موبایل به شما می‌گوید که باید:

برای خرید ایفون دست دوم به چه نکاتی توجه کنیم ؟

1- ظاهر و محتویات جعبه آیفون را با دقت چک کنید.

اولین کار هنگام خرید آیفون دست دوم بررسی سلامت فیزیکی گوشی است. لبه‌ها، بدنه و قاب گوشی را چک کنید که فرورفتگی نداشته باشد. عملکرد دکمه‌ها، بلندگوها، پورت شارژ و دوربین را هم بررسی کنید.

از چک کردن محتویات جعبه، گارانتی و جزئیات فاکتور مربوط به خرید آیفون هم غافل نشوید. محتویات جعبه برای مدل‌های مختلف آیفون به شرح زیر است:

  • مدل‌های قبل از گوشی آیفون ۱۲: گوشی آیفون، آداپتور شارژ، کابل لایتنینگ به کابل USB، هدفون سیمی، ابزار اجکتور سیم کارت، استیکرهای اپل، و کاتالوگ راهنمای استفاده از محصول. مدل‌های آیفون قبل از XR ،  XS و   XS Maxنیز یک آداپتور هدفون لایتنینگ به ۳.۵ میلی‌متر جداگانه داشتند.
  • مدل‌های بعد از آیفون 12 مثل آیفون ۱۳ پرو مکس، کابل لایتنینگ به USB-C، اجکتور سیم کارت، برچسب اپل و کاتالوگ محصول.

2- برای مطمئن شدن از سرقتی نبودن دستگاه، IMEI را چک کنید.

با تطبیق شماره IMEI با برچسب جعبه گوشی، از اصل بودن آن مطمئن شوید. برای اینکار به تنظیمات آیفون خود بروید، General را انتخاب کنید، گزینه about را بزنید و شماره 15 رقمی IMEI را بردارید. حالا به سایت Stolen Phone Checker بروید و کد IMEI را وارد کنید؛ اگر سایت رنگ سبز را به شما نشان داد مشکلی از بابت سرقتی بودن آیفون وجود ندارد ولی اگر قرمز بود دور آن آیفون را خط بکشید.

3- تمام اجزای گوشی را به روش‌های زیر بطور دقیق بررسی کنید

3.1- پس از اینکه محتویات جعبه، فاکتور و وضعیت گارانتی آیفون دست دوم را تأیید کردید، زمان آن رسیده که با یک بازرسی کامل‌تر از وضعیت گوشی مطلع شوید. از جمله پارامترهای مهمی که می‌بایست حتماً بررسی کنید نمایشگر گوشی است.

  • برای بررسی هرگونه اشکال، گوشی را به سمت نور کج کنید. آیفون اورجینال حاشیه‌های بسیار ظریف و صاف و بدون هیچ موجی دارد.
  • برای بررسی وجود خراش یا ترک بر روی صفحه نمایش، گلس گوشی را بردارید. اپل ویژگی True Tone  را از آیفون 8 به بالا معرفی کرد که فقط با نمایشگرهای اصلی اپل کار می‌کند. به تنظیمات گوشی بروید و بررسی کنید آیا گزینه فعال/غیرفعال کردنTrue Tone  را می‌بینید یا خیر.

3.2- نکته مهم بعدی که باید در خرید آیفون دست دوم بررسی شود، اینست که آیا اسپیکرها و مش/شبکه ​​پوششی آن سالم هستند یا خیر. مراحل زیر را برای شناسایی مشکلات احتمالی انجام دهید.

  • صدایی را در آیفون پخش کنید و به آن گوش دهید. اگر خفه یا مخدوش باشد نشان دهنده مشکل در بلندگوی دستگاه است.
  •  برای تست بلندگوی گوشی، می‌توانید با یک نفر تماس بگیرید و کیفیت صدایی را که از طریق تلفن می‌شنود را از او بپرسید.
  •  آیفون خود را کج کنید، آن را به سمت نور بگیرید و با دقت به شبکه ​​بلندگو در پایین گوشی نگاه کنید. اگر هر گونه بی‌نظمی یا شکاف بزرگ در طراحی‌اش مشاهده کردید، احتمالاً می‌تواند نشان‌دهنده دستکاری آن باشد.

3.3- یکی از رایج‌ترین نشانه‌های گوشی اصلی اپل، استفاده از پیچ پنتالوب برای نگه داشتن قاب آیفون است. این سیستم پنج نقطه‌ای مقاوم در برابر دستکاری از زمان آیفون 4 توسط اپل برای جلوگیری از تعمیرات خودسرانه استفاده شده است.

3.4- اسلات سیمکارت را بردارید و خم شدن یا آسیب آن را بررسی کنید. همچنین، از طریق نشانگر تماس با مایعات می‌توانید بررسی کنید که آیا آیفون مورد نظر دچار آسیب بواسطه مایعات شده یا خیر. اگر گوشی آسیب اینچنینی دیده باشد این نشانگر فورا قرمز می‌شود.

3.5- عملکرد پورت شارژ، دکمه‌ها یا Touch-ID را بررسی کنید. اگر از گوشی زیاد استفاده شده باشد، دکمه‌ها صدای «کلیک» کمتری تولید می‌کنند. برای اطمینان از اینکه دکمه به درستی کار می‌کند، باید هر کدام را به صورت دستی فشار دهید. برای چک کردن تاچ آیدی هم باید اثر انگشت خود را ثبت کنید و بررسی کنید که آیا به درستی کار می‌کند یا خیر.

3.6- آیفون‌ها بیشتر به خاطر دوربین شگفت‌انگیزشان شناخته می‌شوند. برای اطمینان از عملکرد دوربین آیفون دست دوم روی پارامترهای زیر تمرکز کنید:

  • اطمینان حاصل کنید که هیچ خراش یا ترک قابل مشاهده‌ای روی لنز دوربین وجود ندارد.
  • برنامه دوربین را در آیفون باز کنید و چند عکس بگیرید.
  • یک ویدیو با وضوح بالا ضبط کنید تا بررسی کنید که آیا کیفیت و پایداری ویدیو (OIS, EIS) به درستی کار می‌کند یا خیر.

3.7- از اصل بودن کابل شارژ و آداپتور اطمینان حاصل کنید.

  • برای تأیید اصل بودن کابل شارژ، باید به دنبال نوشته‌ای باشید که در انتهای رابط USB قرار دارد. معمولاً این عبارات نوشته شده است: « Designed by Apple in California» یا «Assembled in China» / « Assembled in Vietnam».
  •  یک شماره سریال 12 رقمی نیز در کنار این نوشته روی کابل شارژ اصلی چاپ شده است.
  • برای اطمینان از اصل بودن آداپتور نیز باید به برچسب روی بدنه آن نگاه کنید.

3.8- خود آیفون به شما کمک می‌کند تا بفهمید باتری اورجینال است یا خیر. برنامه تنظیمات را باز کنید. به قسمت باتری بروید و Battery Health را باز کنید. اگر آیفون شما از باتری اصلی استفاده کند، درصد سلامت باتری را نشان می‌دهد، در غیر این صورت پیام «  Unable to verify this iPhone has a Genuine Apple Battery » را نشان می‌دهد.

4. پس از انجام بازرسی کامل سخت‌افزاری، لازمست نگاهی هم به نرم افزار آن بیندازید.

  • سریع‌ترین و مطمئن‌ترین راه برای تأیید اصل بودن آیفون، اتصال آن به کامپیوتر یا لپ تاپ و نصب iTunes  است. این نرم‌افزار به محض اتصال آیفون به سیستم از طریق کابل لایتنینگ، به صورت آنی جزئیاتی را در مورد گوشی شناسایی و نمایش می‌دهد. با استفاده از این نرم‌افزار می‌توانید جزئیات و داده‌ها را مشاهده کرده و حتی از آن‌ها نسخه پشتیبان تهیه یا به روز رسانی کنید.

فروشگاه اینترنتی 19کالا بعنوان مرجع معتبر موبایل در این راهنمای خرید آیفون دست دوم نکات بسیار مهمی را به شما یادآور شد تا چنانچه قصد خرید گوشی آیفون کارکرده داشته باشید بتوانید انتخاب بهتری را تجربه کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟