گفت‌گو با زهره اسماعیلی، مدیرعامل شرکت پارس دیتا و مدیر شایسته سال
آموزش و محیـط کاری سالم، بزرگ‌ترین سرمایه‌های من هستنــد
زهره اسماعیلی، برای کسانی که در حوزه مدیریت شرکت‌های آی‌تی و به ویژه شرکت‌های هاستینگ فعالیت دارند، نامی آشنا است. دست کم دو بار در دوسال گذشته، نام او به عنوان مدیر شایسته در صدر خبرهای این حوزه قرار گرفت. شرکتی که وی مدیرعامل آن است، نیز شرکتی نام‌آشنا است. پارس دیتا، در سال 1394 به عنوان برند برتر حوزه آی‌تی شناخته شد. انتخاب او به عنوان مدیر شایسته سال در اجلاس سراسری مدیر شایسته ملی، آن هم دو بار پیاپی، در سال‌های ۹۳ و ۹۴، خبری نبود که بتوان بی‌تفاوت از کنار آن گذشت. پس با او تماس گرفتیم و او نیز بی‌تکلف پذیرفت و همین‌طور بی‌تکلف به پرسش‌های ما پاسخ داد. زهره اسماعیلی در سال ۱۳۶۰ در تهران به دنیا آمد. مدرک کارشناسی را از دانشگاه تبریز و کارشناسی ارشد را از تهران اخذ کرده است و در حال حاضر مشغول تحصیل در رشته MBA است؛ اگرچه در دوره دانشجویی، تجربیات کاری چندی داشت؛ اما کار حرفه‌ای او از سال ۱۳۸۳ با پیوستن به پارس دیتا، شروع شد.

  از چه سالی به عنوان مدیر عامل پارس دیتا انتخاب شدید؟
از سال 1389 رسما به عنوان مدیر عامل پارس دیتا مشغول به كار شدم. قبل از آن به مدت دو سال، معاون مدیر عامل و قبل از آن نیز مدیر داخلی شركت بودم. یعنی پله‌های ترقی را یكی یكی طی كرده تا به اینجا رسیده‌ام.

  شما دوبار به عنوان  مدیر شایسته ملی شناخته شدید. خودتان فكر می‌كنید به چه دلایلی این انتخاب صورت گرفت؟
فكر كنم مهمترین دلیل آن، نظم و انضباطی است كه در شركت ما حاكم بوده است. پارس دیتا تنها شركتی است كه در حوزه خودش ISO گرفته است. برای گرفتن ایزو باید برنامه‌ریزی‌‌ و قواعد خاصی رعایت شود. از طرف دیگرما توانستیم به اهداف شركت‌‌ برسیم. ما اولین CMS خودكفا را در سال 82 تولید كردیم. بعد از آن، تمام توان‌مان را روی تولید پرتال گذاشتیم و با كمك همكاران به این هدف نیز رسیدیم. در سال 1393 بررسی‌هایی نسبت به عملكرد ما و رضایت مشتریان و قواعدی كه در شركت حاكم بود، انجام شد.

  چه ارگانی این بررسی‌ها را انجام داد؟
مجموعه‌ای زیر نظر مجمع متخصصین ایران و اتاق بازرگانی تهران بود. زمینه كاری ما، هم به اتاق بازرگانی مربوط می‌شود و هم به سازمان نظام صنفی و هم شورای عالی انفورماتیك. ارزیابی‌ها از طریق این ارگان‌ها  انجام شد.

 چه معیارهایی را برای این انتخاب در نظر گرفته بودند؟
معیارهای متعددی بودند؛ مانند قوانینی که در شرکت وضع شد، اجرایی شدن این قوانین، اهداف و چشم‌اندازی که تعریف كرده بودیم و این‌كه چه میزان به این هدف‌ها رسیدیم، رضایتی كه پرسنل از شیوه مدیریتی داشتند و آموزش‌هایی كه در شركت داشتیم. همه این عوامل بررسی  و ارزیابی شدند و در نهایت مدیر شایسته را انتخاب کردند.

آن‌ها چگونه توانستند اهداف شما را اندازه‌گیری كنند و این كه به چه میزان به آن‌ها رسیده‌اید؟
این انتخاب به یك باره صورت نگرفت، بلکه به صورت یک فرآیند بود. در ابتدای كار، جلساتی با ما گذاشتند و اهداف را به صورت مستند از ما پرسیدند و سپس در طول زمان میزان پیشرفت‌ها، در جهت رسیدن به این اهداف، ارزیابی شد؛ شاید ذكر این نکته ضروری باشد كه یكی از مهم‌ترین وظایف ما در شركت، مستندسازی کارهاست؛ نه به‌خاطر اینكه بخواهیم جایزه بگیریم، نه؛ این قانون شركت ماست. همكاران من در پارس دیتا، این كارها را انجام می‌دهند و من معتقدم اگر این جایزه به من تعلق گرفت، در واقع به تمام همكاران من تعلق گرفته است، چون آن‌ها زمینه‌ساز این موفقیت بوده‌‌اند.
در سال دوم نیز با دخالت تخصصی سازمان نظام صنفی این كار انجام شد و در اینجا كیفیت كارهایی كه انجام دادیم نیز بررسی شد؛ همچنین رضایت مشتریان هم از طریق امكانات خود شركت ارزیابی شد؛ از طرف دیگر، آن‌ها مشاهده كردند كه خود من هم به لحاظ دانش مدیریت شخصی و کسب اطلاعات جدید، پیشرفت‌هایی داشته‌ام. با وجود حدود یك دهه تجربه مدیریتی، كماكان در حال آموختن هستم؛ تحصیلاتم را در دانشگاه ادامه می‌دهم و اطلاعاتم را افزایش می‌دهم. همچنین بعضی از آموزش‌ها در شركت ما الزامی شده است. مجموعه این عوامل باعث شد كه بار دوم هم به عنوان مدیر شایسته انتخاب شوم.

پارس دیتا چند نفر پرسنل دارد؟
پارس دیتا حدود 70  نفر همكار در دفتر مركزی دارد كه خود من با تمام آن‌ها به نوعی ارتباط دارم؛ شاید یكی از دلایل انتخاب من همین موضوع بود. چون معمولا مدیران ارشد با مدیران دیگر و سرپرست‌ها در ارتباط هستند؛ ولی من در تمام بخش‌های شركت، یك صندلی مخصوص دارم، كنار همكارانم می‌نشینم و هم عملكرد آن‌ها را از نزدیك می‌بینم و اگر مشكلی داشته باشند، می‌توانند مستقیماً با من در میان بگذارند.

به غیر از دفتر مركزی دفترهای دیگری هم دارید؟
پارس دیتا هم در تهران و هم در شهرستان‌ها، نمایندگی دارد.

آیا شما پارس دیتا را به عنوان شركتی كه زیرساخت فنی مانند‌  هاستینگ و... را مهیا می‌كند معرفی می‌كنید؟
پارس دیتا یك دیتاسنتر است و امور فنی‌ را خودمان انجام می‌دهیم و نرم‌افزارهایمان را هم خودمان تولید می‌كنیم.

از چه زمانی دیتاسنتر پارس دیتا تشكیل شد؟
در سال‌های 1387-1386 ما به این نتیجه رسیدیم كه باید در داخل كشور دیتاسنتر داشته باشیم. پارس دیتا در سال 1377 فعالیت خود را شروع كرد و در سال 1381 به طور رسمی ثبت شد. آن زمان ما رجیسترار در ایران نداشتیم؛ ‌البته در حال حاضر هم به غیر از دامنه IR كه توسط فیزیک نظری ثبت می‌شود، ثبت‌کننده نداریم.  در زمینه‌‌ هاستینگ، همه با كشورهای خارجی كار می‌كردیم؛ ولی ما در جلسات متعدد، معایب و مزایای راه‌اندازی سرور در ایران را بررسی کردیم. در همان زمان شركت‌های دولتی موظف شدند كه هاست‌ را از داخل ایران تامین كنند. تلاش ما این بود كه در این زمینه به شركت‌های خارجی وابستگی نداشته باشیم.پارس‌دیتا اولین شركتی بود كه این كار را انجام داد و در حال حاضر هم تنها شركتی است كه صرفا این كار را انجام 
می‌دهد.

شركت‌های دیگر این كار را انجام نمی‌دهند؟
انجام می‌دهند اما اغلب، ‌هاست‌هایشان در خارج از كشور است؛ چون در آن صورت هزینه‌ها و سختی‌های کار، فوق‌العاده كم‌تر است. با توجه به پهنای باند مخابراتی كه ما داریم و موارد دیگر، ‌داشتن دیتاسنتر بسیار دشوار است. این مشكلات عمدتاً پشت‌پرده است و به چشم نمی‌آیند.

به غیر از کاهش وابستگی، چه عواملی دیگری باعث شد كه شما در نهایت تصمیم بگیرید كه دیتاسنترتان را در داخل كشور راه اندازی كنید؟
مشكلات فراوانی كه داشتیم. طبیعت هاستینگ به گونه‌ای است كه ممكن است كاربر به مشكل بربخورد. مثلا كاربری از برنامه‌ای استفاده می‌کرد كه نمی‌توانست سایتش را بالا بیاورد. خوب این مورد باید بررسی می‌شد؛ چون سرور قبلاً داخل كشور نبود، ما باید با متخصصان شركت میزبان خارجی تماس می‌گرفتیم، ممكن بود روزهای تعطیل آن‌ها باشد و مشکلات دیگر. ممکن بود یك كاربر، چندین ساعت دچار مشكل شود. شما می‌دانید كه سایت اگر به لحاظ‌ هاست به مشكل بربخورد، روی SEO آن به شدت تاثیر می‌گذارد.
همچنین ما در زمینه حواله كردن ارز و کارهای مالی خیلی مشكل داشتیم و صرافی‌ها قوانین خاص خودشان را داشتند. مسئله دیگر، موضوع سرعت است. شاید بعضی‌ها فكر می‌كنند كه سرعت سرورهایی كه در کشورهای خارج مثل كانادا، آلمان یا آمریكا قرار دارند، بالاتر است. نه، آنجا پهنای باندشان بیشتر است. اما سرعت واقعی سرورهای داخل، به دلیل اینكه در داخل كشور هستند بالاتر است. وقتی مجموع این عوامل را بررسی كردیم، به این نتیجه رسیدیم كه اگر قرار است سرویس‌های باكیفیت ارائه كنیم، بهتر است سرورها در داخل كشور باشند؛ چون در لحظه می‌توانیم پاسخ بدهیم. ما الان در سه نوبت كاری، مانیتورینگ انجام می‌دهیم و هر مشكلی برای كاربری پیش بیاید، در لحظه به آن رسیدگی می كنیم.

شما دیتاسنتر دارید یا سرور روم؟
نه می‌توانم بگویم دیتا سنتر است نه سرور روم. چون سرور روم امكانات بسیار محدودتری دارد؛ ولی ما امكاناتی در حد یك دیتاسنتر فراهم كرده‌ایم كه هزینه‌های بسیار زیادی برای ما داشته است.جدای از پهنا باند،  یكی از مهمترین موضوعات برای ما، برق است. برای اینكه كوچكترین مشکلی برای كاربران پیش نیاید، باید ژنراتور برق، UPSهای بسیار قوی، سوئیچ و KVM، سیستم سرمایشی و بك‌آپ سرمایشی داشته باشیم. IP‌هایی كه باید تامین كنیم و... همه این موارد باعث شده است كه سرور روم ما هزینه بسیار زیادی داشته باشد.

از اینكه سرورهای شما در ایران است، راضی هستید؟
صد در صد. شاید این سوال پیش بیاید كه چرا پارس دیتا با این هزینه سنگین، این راه را انتخاب كرده است؛ چون هدف‌های ما خیلی بالاتر از این‌هاست. یكی از هدف‌ها، عدم وابستگی‌ است كه برای ما واقعاً مهم است؛ از طرف دیگر بسیاری از كاربران به ویژه سازمان‌های دولتی، می‌خواهند فضایی را كه قرار است سرورشان آنجا باشد، ببینند. خب؛ آن‌ها می‌توانند به راحتی بیایند اینجا و امكانات ما را ببینند. 

اگر مشتریان سازمانی شما رشد زیادی داشته باشند، آیا راهكارهای فعلی شما قابل توسعه است یا فقط مثلاً سرورها قدرتمندتر می‌شوند؟ آیا قابلیت گسترش افقی و مقیاس‌پذیری را دارند یا نه؟
بله این قابلیت را دارند؛ زیرا یكی از امكاناتی كه ارائه می‌شود Colocate است كه همین موضوع مورد اشاره شماست. معمولاً شركت‌ها،بسته به حجم سایت‌ها، روی یك سرور 700  تا 800  سایت قرار می‌دهند؛‌ اینکه چرا هزینه‌های ما نسبت به دیگران بالاتر است،‌ یك موردش به همین موضوع برمی‌گردد. اولا ما حق امتیازهای اصلی را می‌خریم و دیگر این كه به جای 700  تا 800 سایت، ما 300 تا 400 سایت می‌گذاریم. در مورد رشد مشتریان هم باید بگویم که سازمان‌هایی كه رشد زیادی دارند، از ‌هاست اشتراكی استفاده نمی‌كنند؛ بلکه یک سرور اختصاصی تهیه می‌کنند و یك یا دو سایت را روی آن می‌گذارند و از امكانات كلی سرورها استفاده می‌كنند.

پارس دیتا به غیر از پارس پورتال،‌ چه محصولات دیگری دارد؟
Help Desk، اولین محصولی است كه در زمینه پشتیبانی آنلاین در ایران تولید شد؛ البته قبلاً هم وجود داشت؛ اما ماژول‌های مربوط به  Help Desk و اتوماسیون را با هم در قالب پورتال ارائه می‌كردند و مجزا نبود و ترجمه شده نرم افزار خارجی بودند. این‌ها هر كدام كاربرد خودش را دارد. Help Desk می‌تواند در شركت‌هایی كه بیش از یک  نفر كارمند دارند، بسیار مورد استفاده قرار بگیرد؛ چون مدیر می‌تواند بدون هیچ تماسی با كاركنان، ‌روی كار آن‌ها نظارت داشته باشد.

شما گفتید كه برای آموزش پرسنل اهمیت زیادی قائل هستید،‌ می‌توانید نمونه‌هایی ذكر كنید؟
متاسفانه برای من ثابت شده است كه تحصیلات، لزوماً به معنای آگاهی نیست. بسیاری از نیروهایی كه از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند، وقتی بحث عملی به میان می‌آید مهارت خاصی ندارند. وقتی نیرویی مراحل جذب را پشت سر می‌گذارد، تازه باید خودش را به لحاظ گیرایی، مسئولیت‌پذیری و دقت نشان دهد. در این مرحله، همكار جدید وارد فاز آموزش می‌شود نه آزمون؛ البته برای طراحی و برنامه‌نویسی آزمون داریم؛ اما در مورد سایر سمت‌ها، آموزش داریم. ما سه جلسه آموزش سه ساعته داریم كه سرپرست هر بخش، مسئول آموزش است و اطلاعات كلی را در مورد كار به نیروی جدید می‌دهد. بعد از سه جلسه، آزمون كتبی گرفته می‌شود. اگر در آن آزمون نمره قبولی بگیرد، وارد مرحله عملی می‌شود كه خودش سطوح مختلفی دارد. 
حالا چه چیزهایی آموزش می‌دهیم؟ چون پارس دیتا یك برند شناخته شده است و خوشبختانه به‌عنوان برند برتر هم شناخته شده است، توقع كاربران این است كه هیچ سئوالی بی پاسخ نماند؛ به همین دلیل ما این طور فكر نمی‌كنیم كه همکار ما در واحد فروش کارش فقط فروش است و احتیاجی نیست كه اطلاعات فنی داشته باشد یا حتی نیروی فنی احتیاجی نیست كه از فروش سر در بیاورد. كارشناسان فروش ما باید طراحی بدانند؛ البته نه در حد تخصصی. ما بیش از 90% كارمان به صورت تلفنی است؛ در تن صدای همكاران ما باید اعتماد به نفس وجود داشته باشد. ما به صورت هفتگی آموزش داریم. آموزش اجباری و تخصصی است. سرپرست هر واحد موضوعات آموزش را مشخص می‌كند. با توجه به بازار، اطلاعات علمی جدیدی كه به‌دست می‌آوریم؛ در این جلسات به كاركنان منتقل می‌شود. بعد از گذشت حدود یك ماه، از همان مطالب آزمون گرفته می‌شود. من به این نتیجه رسیده‌ام كه وجود آموزش، در وهله اول كارها را روتین و منظم می‌كند و به همكاران ما اعتماد به نفس می‌دهد. از طرف دیگر، همكاران باور می‌كنند كه در یك شركت خیلی تخصصی كار می‌كنند.

آیا برای آموزش کارکنان، از خارج از شركت هم كمك ‌می‌گیرید؟
بله. ما از اساتید بزرگی برای همكاری دعوت كرده‌ایم. من خودم تمركز زیادی روی بخش فروش و بازاریابی دارم.‌صدای همکاران را هم به صورت آنلاین و هم ضبط شده، گوش می‌دهم. مشكلات كد گذاری می‌شود و در جلسات مطرح می‌شوند؛‌ به ویژه وقتی كسی با نارضایتی به شركت زنگ می‌زند؛ این موارد از پایه موشكافی می‌شود؛ نحوه برخورد همكاران،‌ سوابقی كه در شركت داشته و موارد دیگر. در این‌گونه موارد، در مرحله آخر، اغلب من خودم با افراد ناراضی صحبت می‌كنم. حاصل این بررسی‌ها، یك مستند می‌شود كه برای آینده از آن‌ استفاده می‌كنیم. ما با افراد مختلفی سروكار داریم؛ مثلا فردی كه‌هاستش بالا نمی‌آید، كاملاً از ما ناراضی می‌شود؛ اما در نظر نمی‌گیرد كه شاید دامینی كه در جای دیگری ثبت كرده، زمان اعتبارش تمام شده است، یا برنامه طراح سایت اشكال دارد. ما باید بدانیم كه چگونه با این افراد برخورد كنیم.

می‌توانید در مورد مراحل طراحی محصولات توضیحاتی را به خوانندگان مجله بدهید؟
بله. دریافت ایزوهای ما حدود نه ماه طول كشید و یكی از مواردی كه به عنوان نقطه قوت ما در نظر گرفته شد، بخش طراحی و تولید محصول بود. برای تولید یك محصول، ما واحدهای مختلفی داریم. اول تحقیق است كه در آن تحقیق بازار انجام و امكاناتی كه مورد نظر است، سنجیده می‌شود. آیا این محصول متقاضی دارد یا نه؟ بعد نوبت تحلیل است و ما در آنجا، از زبده‌ترین متخصصان استفاده می‌كنیم؛ چون بیشترین موفقیت محصول، به این بستگی دارد كه چه تحلیلی روی آن انجام می‌شود؛ پس بحث طراحی و معماری چندلایه و رعایت استانداردها و استفاده از آخرین تكنولوژی‌های روز است و آخرین مرحله كنترل و پشتیبانی است. مرحله‌ای که واقعاً هزینه‌بر است بحث كنترل و داشتن پروتوتایپ است. ما در هر مرحله، تحلیل پروتوتایپ داریم که باید به تایید تمام اعضای مدیریت تولید نرم‌افزار برسد. بعد از این مرحله، وارد طراحی و توسعه می‌شویم. ما برای مرحله كنترل و تست، در یك دوره خاص، چندین نیرو استخدام كردیم كه به عنوان كاربر از سیستم استفاده می‌كردند و اطلاعی از خود سیستم و طراحی آن نداشتند. به عنوان یك كاربر، اشكالات سیستم یا نیازهایشان را به ما اعلام می‌کردند. یكی از مهم‌ترین ویژگی‌های محصولات ما، این است كه به‌صورت هسته مركزی هستند، به این صورت كه ما یك هسته مركزی داریم با تمام استانداردهای روز كه یکی از شاخه‌های آن پورتال است، یكی Help Desk و یكی CRM و... هر كدام ماژول‌های مخصوص به خود را دارند؛ ولی چون هسته مركزی آن‌ها یكی است، وقتی می‌خواهید سفارشی‌سازی كنید یا كار دیگری روی آن‌ها انجام دهید، می‌توانید همه را با هم انجام بدهید؛ همچنین نرم‌افزارهای ما به‌صورت SSO هستند؛ یعنی می‌توانید با یك نام كاربری و رمز عبور، وارد هر كدام از نرم‌افزارها بشوید.

آیا در پروژه‌های شركت، مواردی هم بوده كه به شكست منجر شود و اگر جواب مثبت است، علت آن چه بوده است؟
بله، عمدتاً در اوایل كار بود. علت عمده آن هم عدم وجود تحلیل درست بود؛ البته دلایل دیگری هم وجود داشت؛ مثلاً یك پروژه خیلی مهم ما به‌خاطر ارتباطی كه با ارز و دلار داشت، به دلیل تحریم‌ها كنار گذاشته شد كه امیدواریم بتوانیم در آینده آن را دوباره شروع كنیم؛ ولی به لحاظ طراحی چنین پروژه‌هایی نداشتیم؛ چون به نیاز و سلیقه كاربر و خلاقیت ما بر‌می‌گردد؛ البته مشكلات صنف ما فقط به تحریم‌ها مربوط نمی‌شود. ما برای اینكه بتوانیم دامین ثبت كنیم، باید با رجیسترارهای خارجی كار كنیم. ما هر ماه چند ده میلیون تومان هزینه، بابت این دامین‌ها پرداخت می‌كنیم؛ اما اداره مالیات این را به عنوان هزینه از ما قبول نمی‌كند؛ چون صرافی‌ها گزارش و فاكتور را نه به ما می‌دهند نه به اداره مالیات. ما تمام لایسنس‌ها را با دلار می‌خریم؛ اما نمی‌توانیم در هزینه‌هایمان بیاوریم. بزرگ‌ترین مشكل ما این است كه كاربران ما اصلاً در جریان این مشكلات نیستند و نمی‌دانند که ما به‌خاطر این‌گونه مسائل، متحمل چه هزینه‌هایی می‌شویم. مطمئنا ما خیلی بهتر از این می‌توانستیم كار كنیم؛ اگر حمایت می‌شدیم و یا حداقل چهارچوب‌هایی مشخص می‌شد كه مطابق آن، تسهیلاتی به ما تعلق می‌گرفت. امیدواریم كه با رفع تحریم‌ها، برای خرید سخت‌افزارها و لاینسیس‌ها مشكلات كم‌تری داشته باشیم.

البته تقریباً همه شركت‌ها این هزینه‌ها را دارند؛ اما ‌هاست‌های ویندوزی یا لینوكسی، داخلی یا خارجی پارس دیتا، گران‌تر از جاهای دیگر است یا حتی ثبت یك دامین در پارس دیتا گران‌تر از اغلب جاهای دیگر است؛ مثلاً بعضی از شرکت‌ها، دامین با پسوند .com را با 35 هزار تومان ثبت می‌كنند؛ اما پارس دیتا با 45 هزار تومان. چرا؟
اجازه بدهید اول از ثبت دامین شروع كنیم. بله با 35 هزار تومان هم دامین ثبت می‌كنند؛ ‌اما كدام رجیسترار ثبت می‌كند؟ ما دامین‌ها را از طریق‌ شرکت توكاس(Tucows)  ثبت می‌كنیم. شما وقتی با یك رجیسترار معتبر ثبت می‌كنید، امكانات زیادی به شما می‌دهد. قیمتی كه توكاس، برای ثبت دامین درنظر گرفته، بالاست؛ اما در كنترل پنل، بدون آنكه وابسته به شركت باشید،‌می‌توانید Name Server و مالکیت را تغییر ‌دهید. در اینجا مالك قطعی دامین، خود شما هستید. همین حس كه دامین من متعلق به خودم است، امتیاز مهمی است. ما موارد زیادی داریم كه به مشكل بر می‌خورند؛ مثلا مدیر عامل شركتی به كارمندش می‌گوید كه برایش دامین ثبت كند؛ كارمند هم دامین را به نام خودش ثبت می‌کند یا حتی برخی از شركت‌ها امكان انتقال دامین را نمی‌دهند. درمورد دامنه ir. موضوع كاملاً متفاوت است. خود NIC، این دامنه را 16 هزار تومان ثبت می‌كند كه 2 هزار تومان با هزینه ثبت ما اختلاف دارد. شما اگر ir. را ثبت كنید؛ مثلاً اگر پسوند اسمتان را ذکر نکنید، ممكن است مالك دامین شناخته نشوید؛ ولی در مورد دامنه‌هایcom . و net. اینگونه  نیست. در پارس دیتا، یك كنترل پنل با اختیارات كامل و به نام خودتان در اختیار شما قرار می‌گیرد و دامنه ir. را ثبت می‌كنید. همچنین این امکان را دارید كه صاحب قانونی دامین را تغییر داده و به یك شناسه دیگر در NIC ببرید. پس این مالكیت مطلقی كه ما به كاربر می‌دهیم، قیمت‌های ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ از طرفی، ما نماینده داریم و قیمت‌هایی كه به آن‌ها می‌دهیم خیلی پائین‌تر از قیمت كاربر است. گذشته از این، درصدهای تخفیف NIC به فروشندگان هم متفاوت است.

اینکه چرا قیمت‌های ما گران‌تر از بقیه است، اجازه بدهید با یک مثال توضیح بدهم. شما وقتی می‌خواهید یك تلویزیون بخرید،‌قیمت سونی مشخص است، قیمت توشیبا هم مشخص. وقتی برند باشید، ‌قیمت متفاوت است؛ چون كیفیت و جوابگویی پیرو آن وجود دارد. پشتیبانی 24 ساعته دارد. این بحث به ویژه در مورد ‌هاستینگ مصداق دارد. شما فرض كنید سروری دارید و می‌خواهید ‌هاستی را با ظرفیت صد یا پانصد مگابایت ارائه بدهید. اغلب شركت‌های ارائه‌دهنده برای كاهش هزینه‌ها، میل‌سرور، بانك‌های اطلاعاتی و وب‌میل را روی یك سرور قرار می‌دهند؛ از لایسنس خریداری شده هم استفاده نمی‌كنند. این‌ها باعث می‌شود كه قیمت كاهش پیدا كند. به این ترتیب با یک سرور، همان هاست را به شما می‌دهند؛ اما وقتی میل شما به مشكل بربخورد،‌ بانك اطلاعاتی شما به مشكل برمی‌خورد، کل سایت شما به مشكل می‌خورد؛ اما پارس دیتا این كار را نمی‌كند. ما یك شبكه تشكیل می‌دهیم. برای وب‌میل، سرور و لایسنس جدا می‌خریم. بانك اطلاعاتی، سرور جدا دارد؛ سرور وب نیز جداست. یعنی هر كدام سرور جداگانه دارند. پس فقط همین مورد، هزینه ما را سه برابر شركتی می‌کند كه این هزینه‌ها را ندارد. درست است كه هزینه ‌هاست ما بیشتر از جاهای دیگر است، اما آن‌ها هزینه‌های ما را ندارند. بله، پارس دیتا برند است. هزینه‌های بیشتری می‌كند و در عوض، شركت‌هایی كه با ما كار می‌كنند و اغلب دولتی هستند، خیالشان راحت است. یك دلیل مهم دیگر، پشتیبانی 24 ساعته است. ما برای پشتیبانی، نیروی مستقر داریم و اگر مشكلی پیش بیاید، سرپرست‌ها در هر ساعتی باید خودشان را به شركت برسانند. خب، همه این‌ها هزینه دارد.

معمولاً چقدر طول می‌كشد شما به یك درخواست جواب بدهید؟
ما سیستم تیكتینگ داریم و بخش‌های فنی حداكثر تا 15 دقیقه، باید یك جواب موقت به كاربر بدهند تا كاربر متوجه شود كه مشكل، منتقل شده است. بخش فروش كه باید در لحظه جواب بدهد. یكی از وظایف سرپرست‌های هر واحدی، بررسی تیكت‌ها و زمان پاسخ‌گویی است و در آخر هر هفته گزارش آن به من هم می‌رسد.

و حرف خاصی که مایل هستید بگویید؟
من واقعاً از پرسنل پارس دیتا راضی هستم. خیلی دلسوزانه كار می‌كنند؛ البته بستر رشد هم فراهم است. یك نمونه‌اش خود من هستم. كسی كه دلسوز باشد، به راحتی می‌تواند رشد كند. پارس دیتا به هرجایی رسیده،‌ به خاطر كاركنانش است.

دلیل این دلسوزی را چه می‌بینید؟
از محیط كاری راضی هستند؛ درعین حال كه خیلی قواعد را رعایت می‌كنیم، ارتباط دوستانه‌ای بین ما وجود دارد؛ بر خلاف خیلی جاهای دیگر، ما حاشیه نداریم؛ در عین حال كه در شركت آزادی وجود دارد، حریم‌ها هم رعایت می‌شود. شرکت نیز خود را نسبت به آن‌ها مسئول می‌داند. همکاران هم همگی شرکت را متعلق به خودشان می‌دانند و خود را مقید به رعایت قوانین می‌دانند. کلیه همکاران به ویژه خانم‌ها، با فراق خاطر کار می‌کنند؛ زیرا می‌دانند در محیطی بسیار سالم که اخلاقیات حرف اول را می‌زند، مشغول به‌کار هستند و این در کنار آموزش، بزرگ‌ترین سرمایه‌های من هستند.

آیا فعالیت پارس دیتا، فقط در همین حوزه خواهد بود؟
بیشتر در همین حوزه خواهیم بود؛ اما محصولات و خدمات ما شاخ‌و‌برگ بیشتری خواهند داشت.

بهترین تجربه شما در دوره مدیریت‌تان؟
وقتی پارس دیتا برند برتر شد، بهترین تجربه من بود؛ ‌آنقدر كه برند برتر برایم مهم بود، شاید مدیر شایسته شدن، برایم مهم نبود.

برند برتر جدای از مدیر شایسته بود؟
بله. انتخاب برند برتر در زمینه ارائه خدمات و محصولات در زمینه آی‌تی بود که توسط سازمان نظام صنفی و اتاق صنایع و بازرگانی تهران، در دو مرحله انجام شد.

و تجربه تلخ؟ 
یک زن شاغل، به ویژه اگر مسئولیت بالایی داشته باشد، متحمل فشارهای زیادی می‌شود؛ به ویژه در اوایل کارم این فشار بسیار زیاد بود. به‌دلیل مشغله زیاد و به‌دلیل این كه ساعات بسیار زیادی را مجبور بودم در شركت بگذرانم، شاید نتوانستم مادر خیلی خوبی برای فرزندم باشم. من عملاً فشار اینكه پنج سال از پسرم دور بوده‌ام را احساس می‌كنم؛ شاید به لحاظ امكانات كمبودی نداشته باشد؛‌ اما احتمالا به‌خاطر این‌كه همیشه كنارش نبودم، آسیب‌هایی خورده است.

پارس دیتا ممکن است رقبای زیادی داشته باشد، شما در کشور چند رقیب برای پارس دیتا می‌شناسید؟
اولاً ما از واژه همکار به جای رقیب استفاده می کنیم؛ شاید دو شرکت نزدیک به ما وجود داشته باشند؛ اما تعیین‌کننده قیمت در بازار پارس دیتا است 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟