بدون شک مرورگرها بر سر جذب حداکثری کاربران و ارائه بهترین قابلیتها با یکدیگر در رقابت شدیدی قرار دارند. در این میان سهم شرکتهای گوگل، مایکروسافت، موزیلا و البته اپرا بیش از سایرین است. البته اگر فرض کنیم مرورگر جدید شرکت اپرا با استقبال عمومی روبرو شود، آنگاه اوضاع کمی متفاوتتر خواهد شد. البته مرورگرهای دیگری همچون براوو یا مرورگرهای خاص منظوره نیز وجود دارند اما سهم آنها از بازار مرورگرها ناچیز است.
در حال حاضر و با توجه به آنکه در سال 2017 قرار داریم، شرکتهای تولیدکننده مرورگرها بر سه فاکتور عملکرد، ثبات، امنیت و البته پشتیبانی از فناوریهای جدید متمرکز شدهاند. در این میان اکثر کاربران به فاکتور امنیت بیش از سایر فاکتورها اهمیت میدهند.
آمارها و ارقام حرف اول را میزنند
بدون ذکر هیچگونه آمار و ارقامی باید اعتراف کنیم که در بازار مرورگرهای کاربردی و به ویژه در حوزه دسکتاپ این کروم گوگل است که همچنان بدون رقیب باقی مانده است. قابلیتهای مختلف امنیتی و یکپارچه بودن آن با سرویسهای کاربردی گوگل بیشتر کاربران را متقاعد میسازد تا کروم را به عنوان انتخاب اول خود برگزینند.
موسسه NetMarketShare برآورد کرده است که سهم کروم در حوزه دسکتاپ چیزی در حدود 57.94 درصد است. برآورد ارائه شده از سوی این موسسه به معنای آن است که از هر ده کامپیوتر دسکتاپ، شش کامپیوتر از کروم استفاده میکنند. نکته جالب توجهی که در این زمینه وجود دارد این است که تخمین فوق بر مبنای کامپیوترهای دسکتاپی که از سیستمعامل ویندوز استفاده میکنند، ارائه شده است. سیستمعاملی که به دو مرورگر اینترنت اکسپلورر و مایکروسافت اج مجهز است.
مرورگر اینترنت اکسپلورر با سهم 19.7 درصد در مکان دوم قرار دارد، اما با توجه به آنکه مایکروسافت اعلام داشته است دیگر هیچ ویژگی و قابلیت جدیدی را به غیر از وصلههای امنیتی برای اینترنت اکسپلورر عرضه نخواهد کرد، در نتیجه در ماههای آینده سهم این مرورگر از بازار کمتر از زمان فعلی خواهد شد. فایرفاکس با 11.77 درصد در مکان سوم قرار دارد. البته شرکت موزیلا گفته است: «ما از این نتیجه اعلام شده ناراضی نیستیم، به واسطه آنکه این آمار نشان میدهد ما در طول سالهای گذشته موفق شدهایم کاربران فعلی خود را حفظ کرده و آنها را از دست ندهیم.» اما مایکروسافت اج با سهم 5.48 درصد در مکان بعدی این فهرست قرار دارد. البته این سهم ناچیز دور از اننظار نیست، به واسطه آنکه این مرورگر تنها در سیستمعامل ویندوز 10 وجود دارد، اما با عرضه ویژگیهای جدیدی برای این مرورگر، مایکروسافت اج در همین مدت کوتاه نیز موفق شده است به سرعت نزد کاربران محبوب شود.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟