لطفا این باورهای غلط را کنار بگذارید!
05/09/1395 - 09:45
این باورها درباره باتری گوشی‌های هوشمند اشتباه هستند!
شما تا چه اندازه با مسئله مراقبت از باتری گوشی‌های هوشمند، عوامل آسیب رسان در عملکرد آن‌ها و موضوعاتی که می‌توانند منجر به کاهش طول عمر باتری شوند آشنا هستید؟ متاسفانه این روزها مشاهده می‌شود که باورهای غلط متعددی در مورد باتری گوشی‌های هوشمند میان کاربران ایجاد شده است. در این مقاله قصد داریم که چند نمونه از این باورهای غلط و رایج مربوط به باتری گوشی‌های هوشمند را برای شما عزیزان عنوان کنیم. با سایت شبکه همراه باشید.

مقدمه

باتری گوشی‌های هوشمند یکی از اصلی‌ترین اجزای سخت‌افزاری این محصولات است. اگر باتری دستگاه عملکرد مناسبی نداشته باشد، قادر به استفاده مطلوب از قابلیت‌های گوشی یا تبلت خود نخواهید بود. بنابراین باید به مسئله مراقبت از باتری دستگاه توجه ویژه‌ای داشته باشید. متاسفانه گاها مشاهده می‌شود که کاربران به موضوعات بسیار عجیبی به عنوان موارد آسیب‌رسان به باتری گوشی‌های هوشمند یاد می‌کنند که اغلب صحیح نبوده و توجیه علمی ندارند.

مطلب پیشنهادی

چگونه در 20 ثانیه 20 درصد به عمر باتری تلفن آندرويد اضافه کنیم

هدف ما در این مقاله معرفی چند نمونه از باورهای غلط و رایج مرتبط با باتری گوشی‌های هوشمند است. لطفا اگر شما هم با این موارد برخورد داشتید یا از زبان کسی شنیدید که این مسائل برای باتری گوشی‌های هوشمند مضر هستند نسبت به آگاه‌سازی این افراد اقدام کنید تا به این صورت از رواج و شیوع هرچه بیشتر باورهای غلط مرتبط با این موضوع جلوگیری به عمل آید.

باور اشتباه اول: اتصال شارژر به گوشی برای مدت زمان طولانی نظیر شب تا صبح به باتری آن صدمه می‌زند!

این باور یکی از رایج‌ترین باورهای کنونی بسیاری از کاربران گوشی‌های هوشمند است که در دنیای مدرن کنونی هیچ توجیه علمی ندارد. سیستم‌عامل گوشی‌ها و تبلت‌های مدرن بسیار هوشمندتر از آنچه هستند که شما تصور می‌کنید. به نظر شما چرا واژه اسمارت‌فون یا گوشی هوشمند برای این محصولات در نظر گرفته شده است؟ هنگامی که شما گوشی هوشمندتان را برای مدت زمانی طولانی به شارژ متصل کنید هیچ آسیبی به باتری آن وارد نمی‌شود، اما چرا و چگونه؟

سیستم‌عامل گوشی‌های هوشمند به شکل کاملا دقیقی با بستر سخت‌افزاری آن‌ها همگام‌سازی شده است. یکی از موضوعات پایه‌ای که برای گوشی هوشمندتان تعریف شده مربوط به قطع جریان ورودی شارژ به محض شارژ شدن کامل باتری دستگاه می‌شود. به بیان دیگر زمانی که باتری گوشی هوشمندتان 100 درصد شارژ شود، علیرغم متصل بودن شارژر به آن، بلافاصله جریان ورودی از سوکت شارژر قطع می‌شود و به این صورت از ورود انرژی اضافه جلوگیری به عمل می‌آید. این موضوع سبب می‌شود تا از وارد شدن آسیب به باتری دستگاه در شرایط اتصال طولانی مدت شارژر به آن جلوگیری شود. بنابراین مسئله مضر بودن اتصال طولانی مدت شارژر به گوشی هوشمند یک باور غلط است.

باور اشتباه دوم: حتما پیش از اتصال شارژر به گوشی، شارژ آن را کامل خالی کنید!

متاسفانه این مسئله هم یکی دیگر از باورهای غلط و بسیار رایج در بین کاربران است. آیا برای اتصال گوشی به شارژر حتما باید شارژ باتری دستگاه به چیزی در حدود صفر درصد برسد؟ آیا اتصال شارژ به گوشی در شرایطی که 50 یا 60 درصد از توان شارژدهی آن باقی مانده به باتری دستگاه آسیب می‌زند؟ باور کنید که این عمل به هیچ عنوان صدمه‌ای به باتری دستگاهتان وارد نمی‌کند.

شما می‌توانید هر زمان که تمایل داشتید، گوشی هوشمندتان را به شارژر متصل کرده و منتظر بمانید تا فول شارژ شود. دقت کنید که باتری‌های مدرن استفاده شده در گوشی‌های هوشمند از نوع لیتیوم یونی هستند و با باتری‌های نیکل محور تفاوت‌های عمده‌ای دارند. شارژ زود هنگام باتری گوشی‌های هوشمند حتی می‌تواند برای آن‌ها مفیدتر هم باشد چرا که در این شرایط زمان کمتری برای شارژ مجدد باتری دستگاه صرف می‌شود و در نتیجه گرمای کمتری در باتری دستگاه ایجاد خواهد شد و بدین صورت از صدمه وارد شدن به باتری گوشی جلوگیری به عمل می‌آید.

باور اشتباه سوم: قرار دادن باتری در فریزر کیفیت عملکرد آن را بیشتر می‌کند!

توصیه می‌کنیم که هیچ‌گاه این موضوع را امتحان نکنید. قرار دادن باتری در فریزر نه تنها بازده مفیدی ندارد بلکه می‌تواند منجر به بروز حوادث جبران‌ناپذیری شود. همواره در نظر داشته باشید که در درون باتری‌های لیتیوم یونی از مواد شیمیایی استفاده می‌شود و این مواد در برابر تغییرات دما به شدت حساس هستند. همچنین رطوبت زیاد یخچال یا فریزر می‌تواند منجر به از بین رفتن کیفیت عملکرد باتری دستگاه شود.

باور اشتباه چهارم: هنگامی که گوشی در حال شارژ است از آن استفاده نکنید!

به واقع چرا نباید از گوشی هوشمندی که در حال شارژ است استفاده کرد؟ این موضوع چگونه و با چه توجیه علمی می‌تواند منجر به آسیب رساندن به باتری دستگاه شود؟ متاسفانه این باور هم یکی از رایج‌ترین باورهای غلط شایع در بین کاربران است. اگر در حین شارژ باتری گوشی هوشمندتان از آن استفاده کنید، هیچ آسیب مستقیمی به باتری دستگاه وارد نمی‌شود. تنها تغییری که در این شرایط احساس خواهید کرد مربوط به افرایش زمان مورد نیاز برای شارژ باتری دستگاه است.

اگرچه با افزایش زمان شارژ باتری دستگاه، بازه زمانی که باتری آن در مجاورت گرما قرار می‌گیرد هم افزایش یافته و به این صورت ممکن است به مقدار ناچیزی از عمر باتری کاسته شود اما استفاده از گوشی در حین شارژ به هیچ عنوان به صورت مستقیم منجر به آسیب رساندن به عملکرد باتری دستگاه نمی‌شود. بنابراین این باور غلط را هم از سر خود بیرون کنید.

باور اشتباه پنجم: استفاده از شارژر سایر برندها کیفیت لازم را ارائه نمی‌کند!

تا زمانی که از یک شارژ استاندارد، باکیفیت و مطابق با خروجی مورد نیاز دستگاهتان استفاده کنید هیچ افت کیفیتی در فرآیند شارژ مجدد باتری احساس نخواهید کرد و در این بین برند تولید کننده شارژر هیچ نقشی در کیفیت شارژ باتری ندارد. مطمئنا اگر شارژر گوشی شما 2 آمپری باشد و از یک شارژ 1.5 آمپری استفاده کنید، سرعت شارژ دستگاه کاهش می‌یابد یا اگر از یک شارژر غیراستاندارد استفاده کنید، ممکن است به باتری دستگاه‌تان صدمه وارد شود. اما این باور صحیح نیست که استفاده از شارژر برندهای دیگر کیفیت لازم را برای گوشی هوشمندتان ارائه نخواهد کرد!

بنابراین تا زمانی که از یک شارژر استاندارد، باکیفیت و مطابق با خروجی مورد نیاز گوشی هوشمندتان استفاده کنید، هیچ تفاوتی میان عملکرد آن شارژر با شارژر اصلی دستگاه احساس نخواهید کرد. توصیه می‌کنیم که در حین خرید شارژر کمال دقت را به خرج دهید تا شارژری تقلبی و بدون کیفیت خریداری نکنید. استفاده از شارژرهای بی‌کیفت و غیراستاندارد می‌تواند صدمات جبران ناپذیری را به بار بیاورد.

باور اشتباه ششم: حذف اپلیکیشن‌های بخش "Recent Apps" دستگاه‌های اندرویدی منجر به کاهش مصرف انرژی باتری می‌شود!

این باور هم یکی از رایج‌ترین و در عین حال اشتباه‌ترین باورهای غلط مرتبط با باتری گوشی‌های هوشمند است. عده بسیار زیادی عقیده دارند که با حذف اپلیکیشن‌های لیست شده در بخش "Recent Apps" یا همان "اپلیکیشن‌های اخیر" دستگاه اندرویدی خود، مصرف شارژ باتری دستگاهشان کاهش پیدا می‌کند. باور کنید که این ادعا به هیچ وجه توجیه علمی ندارد و گوگل بهتر از بنده و شما در راستای بهینه‌سازی این بخش زمان صرف کرده است.

اپلیکیشن‌هایی که در لیست "Recent Apps" یا همان "اپلیکیشن‌های اخیر" دستگاه اندرویدی مشاهده می‌کنید به هیچ وجه در حال اجرا نیستند و در حافظه رم دستگاه به طور ساکن حضور دارند. به بیان دیگر این اپلیکیشن‌ها هیچ مصرفی از شارژ باتری ندارد. هنگامی که شما یکی از این اپلیکیشن‌ها را اجرا می‌کنید، دستگاه اندرویدیتان دیگر نیازی به بارگذاری مجدد اطلاعات پایه‌ای آن اپلیکیشن ندارد و به این صورت سرعت اجرای اپلیکیشن افزایش می‌یابد.

این موضوع حتی منجر به کاهش مصرف شارژ باتری دستگاه هم می‌شود. هنگامی که یک برنامه را از لیست "Recent Apps" یا همان "اپلیکیشن‌های اخیر" دستگاه اندرویدی اجرا کنید، مرحله بارگذاری اطلاعات اولیه آن که منجر به مصرف انرژی بیشتری می‌شود، حذف خواهد شد. این موضوع در حالی است که اجرای یک اپلیکیشن برای اوین بار و در وضعیتی که در لیست "Recent Apps" نباشد، مصرف انرژی بیشتری را می‌طلبد. بنابراین حذف اپلیکیشن‌های بخش "Recent Apps" دستگاه‌های اندرویدی به هیچ عنوان منجر به کاهش مصرف انرژی باتری می‌شود بلکه می‌تواند منجر به افزایش مصرف شارژ باتری دستگاه شود.

جمع‌بندی

همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به باورهایی غلط رایج در رابطه با باتری گوشی‌های هوشمند اشاره داشتیم. هیچ یک از موارد فوق صحت ندارند و تنها یک باور غلط و رایج محسوب می‌شوند. امیدوار هستیم که با آگاهی از موضوعات فوق بتوانید استفاده بهتری از گوشی هوشمندتان داشته باشید.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟