جدالی پایان‌ناپذیر برای تسخیر بازار
بازار اسمارت‌فون: سامسونگ همچنان پشت سر اپل
بر اساس اعلام موسسه تحقیقاتی گارتنر، خط تولید آیفون 6 اپل همچنان چالش جدی برای اسمارت‌فون Galaxy S6 محسوب می‌شود. سامسونگ همچنان در بازار اسمارت‌فون‌ها می‌تازد. این برند کره‌ای که توانست موفقیت‌های شگرفی در بازار گوشی‌های هوشمند به دست آورد، در حال حاضر سهم 21.9 درصدی بازار را در سه ماه دوم سال منتهی به 30 ژوئن به دست آورده است که نسبت به سهم 26.2 درصدی که سال گذشته در همین مدت داشته است، مقداری کاهش را نشان می‌دهد. موسسه تحقیقاتی گارتنر که این نتایج را به تازگی منتشر کرده است؛ همچنین اعلام کرده است که تعداد فروش اسمارت‌فون‌های این شرکت از مقدار 76.1 میلیون عدد در سال گذشته در مدت مشابه به مقدار 72 میلیون عدد تنزل پیدا کرده است.

اگر چه اپل همچنان در جایگاه دوم فروش به نسبت سامسونگ قرار دارد اما این شرکت توانسته است سهم بازار خود را از مقدار 12.2 درصد در سال گذشته به مقدار 14.6 درصد افزایش دهد. تعداد فروش اسمارت فون‌های آی‌فون از مقدار 25.3 میلیون به 48 میلیون در همین مدت زمانی افزایش پیدا کرده است. سامسونگ اسمارت‌فون‌های Galaxy S6  و Galaxy S6 Edge را در ماه آوریل رونمایی کرد اما نتوانستند بر اساس نتایجی که توسط موسسه تحقیقاتی گارتنر اعلام کردته است، چالش جدی را پیش‌روی اپل قرار دهند و منجر به توسعه بازار سامسونگ شوند.

باید گفت سهم بازار و فروش اسمارت‌فون‌های سامسونگ در دو سال اخیر کاهش چشمگیری داشته است و علی‌رغم پیش‌بینی‌ها ارائه اسمارت‌فون‌های  Galaxy S6  و Galaxy S6 Edge نتوانست تغییر چشمگیری در این روند ایجاد کند. در واقع این هفتمین سقوط پی در پی سامسونگ در گزارش‌های ارزیابی است که هر سه ماه یک‌بار منتشر می‌شود.

سامسونگ در حال حاضر با رقبای بزرگ‌تر و سرسخت‌تری به نسبت گذشته روبرو است، امروز رقبای چینی چون هواوی و شیائومی به نسبت کمتر و اپل به نسبت بیشتر توانسته‌اند چالش‌های بیشتری را برای این شرکت فراهم کنند. از سوی دیگر گوشی‌های پرچم‌دار سامسونگ همچنان با قیمت‌های بالایی به فروش می‌رسند، اگرچه این شرکت قول داده است که قیمت‌های مربوط به سری Galaxy S6  را تعدیل کند.

همچنین اسمارت‌فون‌های با صفحه نمایش بزرگ اندرویدی نیز محبوبیت خود را از دست داده‌اند و به نسبت قبل از تقاضای کمتری برخوردار هستند. اپل از ماه سپتامبر گذشته تبدیل به رقیب جدی‌تر برای سامسونگ شده است، درست زمانی که این شرکت اسمارت‌فون‌های iPhone 6 و iPhone 6 Plus با صفحه‌نمایش‌های 4.7 و 5.5 اینچی را روانه بازار کرد.

در 13 اوت سال جاری سامسونگ از محصولات جدید خود یعنی اسمارت‌فون‌های Galaxy Note 5 و +Galaxy S6 Edge رونمایی کرد با امید به اینکه این محصولات بتوانند مشتریان جدیدی را به خرید محصولات سامسونگ ترغیب کنند و جایگاه این شرکت در بازار را بازیابی کنند تا این شرکت سهم از دست رفته خود در بازار را به دست آورد.

اما برای سه ماه دوم فروش آی‌فون‌های اپل رشدی 36 درصدی را تجربه کرده است که به این شرکت اجازه داده است تا سهم بازار خود را 2.4 درصد افزایش دهد. این شرکت توانست با بهره‌گیری از استراتژی مناسب آی‌فون را در بازارهای قبلی و نوظهور مجدداً بازیابی کند و بنا بر اعلام موسسه گارتنر همین مسئله بود که توانست به رشد این شرکت کمک کند. اگر چه ورود اپل به بازار اسمارت‌فون‌های چینی در این روند بسیار مؤثر بوده است و چین همچنان یکی از مهم‌ترین منطقه‌های فروش آی‌فون‌های اپل محسوب می‌شود چرا که در سه ماه نخست امسال فروش آی‌فون در این منطقه 68 درصد رشد داشته است و به مقدار 11.9 میلیون عدد رسیده است.

اما برند چینی هواوی توانسته است پرشی بسیار چشمگیر در فروش داشته باشد. این شرکت در سه ماه دوم سال توانسته است فروش خود را 46.3 درصد افزایش دهد و به جایگاه سوم در میان سایر تولیدکنندگان اسمارت‌فون تبدیل شود. سهم بازار این شرکت از مقدار 6.1 درصد به مقدار 7.8 درصد افزایش داشته است که در نتیجه فروش این شرکت از مقدار 17.6 میلیون اسمارت‌فون به مقدار 25.8 عدد افزایش پیدا کرده است.

لنوو شرکت دیگری است که در گزارش گارتنر توانسته است جایگاه سوم را کسب کند. این شرکت در سه ماه دوم سال 2016 با تنزل فروش روبرو شده است و بازار 6.6 درصد خود را به مقدار 5 درصد کاهش داده است که با این حساب این شرکت مقدار فروش 19 میلیونی خود را به 16.4 میلیون عدد رسانده است. این نتایج البته شامل فروش اسمارت‌فون‌های لنوو و Motorola Mobility نیز می‌شود. شرکتی که لنوو در اکتبر سال گذشته به قیمت 2.91 میلیون دلار آن را خریداری کرد. اما این خرید تا این لحظه نتوانسته نتایج مؤثری را برای این شرکت فراهم آورد چرا که لنوو مجبور شد 3200 فرصت شغلی از مجموع 60000 فرصت شغلی را حذف کند.

اما در نهایت در جایگاه پنجم تازه واردی به نام شیائومی قرار دارد. برای سه ماه دوم سال این شرکت توانسته است مقدار سهم بازار خود را از 4.3 به 4.9 درصد افزایش دهد. به این معنی که فروش تعدادی این شرکت از 12.5 میلیون عدد به 16 میلیون عدد افزایش پیدا کرده است. به طور کلی شیائومی و هواوی هر دو، سه ماه دوم خوبی را پشت سر گذاشته‌اند اما همچنان چشم‌ها به چین دوخته شده است. بر اساس این گزارش، چین یکی از بزرگ‌ترین بازارهای فروش اسمارت‌فون‌ها است، چرا که 30 درصد سهم کل بازار را به خود اختصاص داده است. به گفته مدیر تحقیقات موسسه گارتنر، انشول گوپتا، البته نوع رفتار بازار چین تأثیرات منفی بر کل صنعت اسمارت‌فونها نیز گذاشته است، تمایل بیشتر مشتریان جایگزینی اسمارت‌فون‌ها است و تعداد کمی از آن‌ها برای بار اول اقدام به خرید می‌کنند که تولیدکنندگان اسمارت‌فون‌ها باید به این نکته توجه داشته باشند تا بتوانند در این بازار حاضر باشند.

به طور کلی فروش جهانی اسمارت‌فون‌ها از سه ماه آخر سال 2013 به این طرف با رشد بسیار کندی روبرو بوده است. تعداد فروش جهانی 330 میلیون عدد بوده است که رشدی 13.5 درصدی را به خود اختصاص داده است. گوپتا در ادامه می‌افزاید: «در حالی که تقاضا برای خرید اسمارت‌فون‌های منطبق با شبکه‌های 3G و 4G ارزان قیمت روز به روز در حال افزایش است اما تعداد کل فروش اسمارت‌فون‌ها به صورت منطقه به منطقه به صورت تقریبی در سه ماه دوم سال 2015 ثابت مانده است.»

همچنین بازارهای نوظهور آسیا و اقیانوسیه به همراه چین، اروپای شرقی، خاورمیانه و آفریقا جز مناطقی هستند که بیشترین رشد را در این بازار داشته‌اند. 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟