بالاخره گوشی‫های هوشمند و تبلت‫ها برای کودکان مضر هستند یا خیر؟
آن دسته از پزشکان متخصص اطفال که از جمله پزشکان برجسته و شناخته شده در دنیای پزشکی هستند و نسبت به استفاده کودکان از وسایل الکترونیکی اعلام نگرانی کرده بودند، اکنون با تغییر جبهه 180 درجه‫ای بر این عقیده‫اند که این وسایل آن‫قدرها هم نمی‫تواند مخرب باشد. ولی هم‫چنان گروهی دیگر می‫گویند اسباب‫بازی‫های سنتی و کتاب‫ها بهترین دوستانی هستند که کودکان می‫توانند داشته باشند.

آیا صرف زمان زیاد با گوشی‫هوشمند و یا تبلت می‫تواند آثار منفی روی رشد و پرورش کودک داشته باشد؟ ظاهرا همه چیز به کارشناسی که از او سئوال می‫شود، برمی‫گردد. تا به امروز آکادمی پزشکان متخصص کودکان آمریکا به شدت مخالف قرار گرفتن بیش از حد کودکان در مقابل صفحه‫های نمایش بودند.

مطلب پیشنهادی: کتاب نقاشی که زبان HTML به کودکان یاد می‌دهد

ولی به نظر می‫رسد که هم‫اکنون کمی از موضع سابق خود عقب نشینی کرده‫اند. در مقاله جدیدی که اوایل ماه جاری توسط این آکادمی منتشر شده، آمده است: «استفاده از مدیای دیجیتال می‫تواند در بهبود عملکرد اجرایی کودکان هم از نظر پذیرفتن حقایق و هم از نظر حل مشکل بسیار مفید باشد، می‫تواند در کنترل بهتر و افزایش مهارت در حل مشکل کمک کند و توانایی کودک را برای فراگیری دستورات بهبود دهد.»

تغییر موضع در قبال کودکان و استفاده آن‫ها از صفحه‫نمایش‫های دیجیتال

شاید این مقاله مهر تأییدی بر گجت‫های دیجیتال برای کودکان نباشد ولی نسبت به تحقیق قبلی این آکادمی که در تمام مجلات منتشر شد تغییر عمده‫ای کرده است. در مقاله سال 2013، آکادمی تأکید کرده بود با توجه به مدارکی که به‫دست آورده استفاده از مدیای دیجیتال برای کودکان خطرات زیاد و مشکلات بی‌شماری از نظر سلامت بوجود می‫آورد و کودکان و نوجوانان موارد زیادی از آن یاد می‌گیرند که می‫تواند تأثیرات منفی و مخربی در پی داشته باشد. در ادامه به والدین توصیه شده بود که:
•    مدت زمانی که کودکان در جلوی وسایل تفریح و سرگرمی دیجیتال صرف می‫کنند را به 2 ساعت در روز کاهش دهید.
•    از استفاده کودکان کمتر از 2 سال از وسایل تفریح و سرگرمی دیجیتال جلوگیری کنید.
•    تلویزیون و وسایل الکترونیکی متصل به اینترنت را در اتاق کودکان و نوجوانان خود قرار ندهید.
پس دلیل این تغییر ناگهانی چیست؟ در طی دو سالی که از مقاله سال 2013 می‫گذرد گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها بیشتر از هر زمان دیگری وارد زندگی افراد شده‫اند و همه‫جا دیده می‫شوند. در ماه می گذشته برابر با اواخر اردیبهست و اوایل خرداد، آکادمی در سمپوزیمی از تمامی پیشروان علوم اجتماعی، متخصصان اعصاب، محققان رسانه، مدرسان، متحصصان اطفال، رهبران اندیشه و نمایندگان سازمان‫های مهم مشارکت‌کننده درخواست کرد که نگاهی مجدد به این مسئله داشته باشند. در بین سایر یافته‫های این آکادمی، آمده است که: والدین باید به کودکان خود اجازه دهند که نحوه کار با این وسایل را به آن‫ها آموزش دهند. مدیا و رسانه باید به‫عنوان یک وسیله دیده شود نه به‫عنوان پرستار بچه، جایزه یا تنبیه.

اثرات ماندگار گوشی‫های هوشمند و تبلت‫ها بر کودکان هم‫چنان نامعلوم است

برخی از کارشناسان هم‫چنان اعتقاد دارند که میزان استفاده کودکان از وسایل دیجیتال می‫تواند اثرات منفی به همراه داشته باشد. در مقاله‫ای که در ماه سپتامبر برابر با اواخر شهریور و اوایل مرداد توسط مؤسسه بروکینگز متشر شد، محققان بر این باور هستند که وسایل بازی ساده و سنتی مانند بلوک‫های ساختمانی در رشد و پرورش کودکان تأثیر بسیار بیشتری از وسایل الکترونیکی دارند. آن‫ها همچنین دریافتند که وقتی والدین از کتاب‫های الکترونیکی به جای کتابهای کاغذی برای خواندن داستان استفاده می‫کنند، کودکان به درستی خط داستان را پیگیری نمی‫کنند.

مطلب پیشنهادی: ایده‌هایی برای به‌کارگیری بازی در آموزش و پرورش

محققان می‫گویند که در این زمینه باید تحقیقات بیشتری انجام شود و مقاله خود را با این نصیحت ساده به پایان رساندند: بازی که 90 درصد آن را اسباب‫بازی شکل می‫دهد و رابطه فرزند-والدین تنها 10 درصد است به اندازه بازی که 10 درصد آن را اسباب‫بازی شکل می‫دهد و رابطه فرزند-والدین 90 درصد است، نمی‫تواند آموزنده باشد.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟