یک سال با ساتیا نادلا؛ مایکروسافت در حال پوست‌اندازی
این کد یک کدخدای تازه دارد
به‌درستی عصر جدیدی در مایکروسافت آغاز شده است و پرواضح است که دلیل اصلی آن نیز تنها یک اتفاق است. تعیین ساتیا نادلا به عنوان مدیرعامل مایکروسافت که حدود یک سال پیش به این سمت منصوب شد. مطمئناً همه کارهایی که او برای انجام دادن آن‌ها در مایکروسافت برنامه‌ریزی کرده است در سال اول خود را نشان نمی‌دهند و دریای تغییرات مدنظر نادلا به چند سال زمان نیاز دارد تا مایکروسافت را به‌خوبی دگرگون کند.

مایکروسافت امروز قطعاً مایکروسافت دیروز نیست. بسیاری از خصیصه‌هایی که از مایکروسافت سراغ داشتیم امروز در آن وجود ندارد و همگی با عصر جدیدی از همکاری و عدم توجه به کلیشه‌های قبلی جایگزین شده‌اند. به طور مثال ویندوز 8 واقعاً یک افتضاح تجاری بود اما به‌سرعت ویندوز 10 جایگزین آن شد، ویندوزی که توانست خاطرات بد ویندوز 8 را از اذهان پاک کند. به‌درستی عصر جدیدی در مایکروسافت آغاز شده است و پرواضح است که دلیل اصلی آن نیز تنها یک اتفاق است. تعیین ساتیا نادلا به عنوان مدیرعامل مایکروسافت که حدود یک سال پیش به این سمت منصوب شد. مطمئناً همه کارهایی که او برای انجام دادن آن‌ها در مایکروسافت برنامه‌ریزی کرده است در سال اول خود را نشان نمی‌دهند و دریای تغییرات مدنظر نادلا به چند سال زمان نیاز دارد تا مایکروسافت را به‌خوبی دگرگون کند. اما در این یک سال نادلا چه کرد. نگاهی کوتاه بر آن‌ها خواهیم داشت.

 

1- آفیس برای آی‌پد

نادلا از روز اولی که به سمت مدیرعاملی مایکروسافت منصوب شد مأموریت مایکروسافت را این‌گونه تعریف کرد- mobile first, cloud first – و با تحقق بخشیدن به یکی از دیرپاترین شایعات در خصوص آفیس به این قول خود پایبند بود؛ و آن‌هم چیزی نبود جز انتشار آفیس برای آی‌پد. باوجود این‌که مراحل توسعه این نرم‌افزار در زمان مدیرعاملی استیو بالمر انجام شده بود اما انتشار آن در زمان مدیرعاملی نادلا انجام شد. ما هنوز البته منتظر ارائه نسخه لمس محور آفیس برای ویندوز هستیم. در واقع انتشار نسخه‌های تخت آندروید و iOS آفیس در ساختار گذشته مایکروسافت به هیچ عنوان امکان‌پذیر نبود و خبر دیگر آن که از ابتدای سال جاری تمام اپلیکیشن‌های آفیس در نسخه‌های پایه برای ابزارهای همراه به‌صورت رایگان ارائه خواهد شد.

 

2- ویندوز رایگان می‌شود

در همایش سالانه توسعه‌دهندگان مایکروسافت، این شرکت اعلام کرد که مجوز ویندوز برای اسمارت‌فون‌ها، تبلت‌های کوچک و دیوایس‌های مبتنی بر اینترنت اشیا را رایگان می‌کند. البته در زمانی که استفاده از سیستم‌عامل سایر رقبا نیاز به پرداخت هیچ هزینه‌ای نداشت این خبر چندان شوکی را به کاربران وارد نکرد؛ اما همین راهبرد نیز قطعاً آن چیزی نبود که بالمر بتواند تا همین چندی قبل در مایکروسافت پیاده کند.

 

3- ویندوز و اینترنت اشیا

باوجود اینکه به زودی نسخه اصلی ویندوز 10 منتشر می‌شود و حتماً بسیاری از کاربران از آن استفاده خواهند کرد اما مایکروسافت برنامه های دیگری نیز در سر دارد. مایکروسافت برنامه‌ای را معرفی کرده است که مربوط به تمام نسخه‌های جدید ویندوز است. اقدامی که باعث می‌شود مایکروسافت بتواند در میلیون‌ها ابزار و دستگاه متصل‌به‌هم (اینترنت اشیا) حضور داشته باشد؛ برنامه‌ای که سعی دارد تا تجربه بازماندن مایکروسافت از انقلاب سیستم‌عامل‌های اسمارتفونها را برای این شرکت تکرار نکند. ویندوز مختص اینترنت اشیا در زمان انتشار مطلقاً رایگان است و بدیهی است که این ویندوز هم با پردازنده‌ای اینتل و هم با پردازنده مای ARM سازگاری خواهد داشت.

 

4- ترجمان جدید مایکروسافت

به نظر می‌رسد نادلا هنوز تمام آنچه را که برای هدایت مایکروسافت در چنته دارد، رو نکرده است. در واقع آن‌طور که استیو بالمر دوست داشت مایکروسافت نیز درست شبیه به اپل یک شرکت محصول و سرویس محور باشد و حتی برای این جاه‌طلبی 7 میلیارد دلار پول برای خرید نوکیا نیز هزینه کرد، نادلا مایکروسافت را یک شرکت مبتنی بر پلتفرم و بهره‌وری می‌بیند و شعار mobile first, cloud first سر لوحه این تفکر است. نادلا در توضیح این رویکرد خود می‌گوید: «ما به مردم کمک می‌کنیم تا کارها را انجام دهند.»

نتیجه این تفکر را در تمام اتفاقاتی که در یک سال گذشته رخ داده است، می‌توانیم حس کنیم. در ارائه نسخ آفیس برای آی‌پد، در معرفی اپلیکیشن‌های ویندوزی سازگار با تمام سیستم‌عامل‌ها، طراحی چند پلتفرمی ویندوز 10 ، همگی بیانگر نگاهی متفاوت از قبل در مایکروسافت هست.

 

5- بازتعریف Xbox

در راستای مانیفست جدید نادلا، بر خلاف توصیه بسیاری از تحلیلگران اقتصادی وی قصد ندارد تا پروژه اکس باکس را متوقف کند. او معتقد است که در دنیای mobile first یکی از بزرگ‌ترین بخش‌های زندگی دیجیتال که زمان و هزینه زیادی را نیز صرف آن می‌شود بازی کردن است. او ادامه می‌دهد: «ما بسیار خوش‌شانس هستیم که اکس باکس را در خانواده خود داریم و از این فرصت برای نوآوری‌های دیگر استفاده خواهیم کرد.» همان‌طور که در ارائه نسخه جدید ویندوز یعنی ویندوز 10 دیدیم این سیستم‌عامل ارتباط مستحکم‌تری با اکس باکس وان دارد و با استفاده از این یکپارچگی ویندوز قصد دارد تا بازی استریم را وارد جهانی جدیدتر کند.

 

6- بازنشستگی اسکروگل

یکی از میراث دوران مدیریت بالمر که در عصر نادلا بی‌سروصدا بازنشسته شد، وب سایت اسکروگل بود که به طور کامل به وب سایت ?Why Microsoft منتقل شد.

 

7- آشفتگی

نادلا توانست با حذف 18 هزار فرصت شغلی در مایکروسافت بزرگ‌ترین برنامه تعدیل نیرو در این شرکت را اجرایی کند که البته بخش عمده‌ای از این نیروها مربوط به نیروهای تازه کار شرکت نوکیا بود. در ماه اکتبر وی خواستار عدم افزایش حقوق کارکنان زن در مایکروسافت شد ولی بلافاصله با ارسال ایمیلی به کارمندان شرکت توضیح داد که وی بدون شک از توسعه برنامه‌هایی در مایکروسافت و کل صنعت آی تی که به هم‌طرازی کار زن و مرد کمک کند حمایت می‌کند؛ و معتقد است که مرد و زن برای کارهای یکسان باید دریافتی های یکسان داشته باشد.

 

8- بازگشت قهرمانانه به شرکت‌ها

نادلا مطمئن بود که می‌تواند با برنامه‌هایی که در سر دارد شرکت‌های زیادی را از خدمات مایکروسافت خشنود کند. به طور مثال ضمن تشکر از استیو بالمر باید گفت که برنامه هوش تجاری مایکروسافت به نام Power BI که برای اکسل ارائه شد، تنها در شش روز به موفقیت عظیمی دست‌یافت و حتی وارد اپلیکیشن‌های موبایل نیز شد. در ماه سپتامبر ابزار جدید برنامه‌نویسی این شرکت که به همراه نسخه آفیس 365 ویژه کسب‌وکارها ارائه شد کمک شایانی به سازمان‌ها برای حفظ منابع پولی و زمانی خود کرد. اپلیکیشن آفیس نیز توانست به لطف رایگان بودن خود حضور گسترده‌ای از در این‌ بین تجربه کند.

 

9- ویندوز 10

ویندوز 10 آمده است تا هر چیزی را که ویندوز 8 خراب کرده درست کند. این ویندوز یک ویندوز برای انواع پلتفرم‌ها است می‌تواند به‌خوبی با همه آن‌ها سازگار باشد. بازگشت دکمه استارت و اجرای اپلیکیشن‌های ویندوز در پنجره‌ها قطعاً می‌تواند تجربه‌ خوبی را برای کاربران مهیا کند. ویندوز 10 همچنین با دستیار دیجیتال و سخن‌گوی کرتانا و نیز مرورگر جدید مایکروسافت یعنی اسپارتان عرضه می‌شود که بهبودهای بسیار مناسبی به شمار می‌رود. از همه بهتر این که به‌روزرسانی به ویندوز 10 برای کاربران ویندوز 7 و 8 رایگان است.

 

10- هولو لنز

هولولنز که همزمان با معرفی ویندوز 10 معرفی شد، سیستمی مبتنی بر واقعیت افزوده است که واقعاً خوب از آب درآمده است.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟