دنیای دوربین
ابزاری برای امتیازدهی عکس‌های به یاد ماندنی
محققان آزمایشگاه علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی دانشگاه ام‌آی‌تی (CSAIL)، الگوریتمی توسعه داده‌اند که مشخص می‌کند یک عکس تا چه میزان در خاطر بیننده می‌ماند. این الگوریتم که MemNet نام دارد و نسخه‌ای آنلاین از آن در دسترس عموم قرار گرفته است، با رنگ‌های مختلفی، به‌طور دقیق مشخص می‌کند که کدام بخش از عکس، بیش‌تر در خاطر بیننده خواهد ماند و این نواحی را علامت‌گذاری می‌کند و به عکس امتیازی بین صفر تا یک می‌دهد.

 چنین  دستاوردی  به محققان کمک خواهد کرد تا سیستم‌هایی را طراحی کنند که فقط اطلاعات مهم را ثبت کنند  یا برعکس، آن بخش از اطلاعاتی را که انسان بیش‌تر فراموش می‌کند ذخیره شود. در پیاده سازی این الگوریتم از روش‌های یادگیری عمیق (deep-learning) استفاده شده است.

حوزه‌ای از هوش مصنوعی که در آن یک سیستم کامپیوتری با استفاده از شبکه‌های عصبی مصنوعی به گونه‌ای آموزش می‌بیند که قادر خواهد بود بدون نیاز به کمک انسان، الگوهای مشخصی را از میان حجم انبوهی از داده‌ها، پیدا کند.  Aude Oliva یکی از محققین این پروژه می‌گوید: «هرچند deep-learning بیش‌تر در کاربردهایی نظیر شناسایی اجسام (object recognition) و درک صحنه (scene understanding) استفاده شده است؛ اما پیش‌بینی حافظه انسانی، اغلب به‌عنوان یک فرآیند شناختی سطح بالاتر مطرح بوده است و محققان علوم کامپیوتر تاکنون موفق نشده بودند چنین پیش‌بینی را انجام دهند».

این الگوریتم با ده‌ها هزار عکس آموزش داده شده است. هدف نهایی این محققان ارائه نرم‌افزاری است که از طریق آن بتوان با ایجاد تغییراتی جزیی در یک عکس، آن را به گونه‌ای تغییر داد که بیش‌تر در خاطر بیننده بماند. Alexei Efros دانشیار علوم کامپیوتر دانشگاه کالیفرنیا معتقد است: «چنین پژوهش‌هایی به ما شناخت بهتری در رابطه با اطلاعات بصری که مردم به آن توجه می‌کنند، می دهد». به عقیده او، چنین دستاوردی برای بازاریاب‌ها، فیلم‌سازان و سایر تولیدکنندگان محتوا، بسیار جذاب خواهد بود؛ زیرا می‌توانند از این طریق، محتوایی تولید کنند که تأثیر بیش‌تری روی مخاطب بگذارد.

عکس‌هایی که با تلفن همراه گرفتم و امتیازی که الگوریتم به آن‌ها داده است: به عکس اول و سوم امتیازی حدود 0.16 داده است. به این معنی که اگر این تصاویر به مدت صد ثانیه به افراد مختلف نشان داده شود، حدود شانزده درصد این افراد، عکس را به‌یاد خواهند آورد و به همین ترتیب تصویر دوم را حدود بیست درصد افراد و تصویر چهارم را چهل و یک درصد افراد به‌خاطر خواهند سپرد.

=========================

شاید به این مطالب هم علاقمند باشید:

۷ نکته‌ای که باید عکاسان برای سال جدید بدانند

بزرگ‌ترین عکس نجومی از کهکشان راه شیری

این سایت به شما می‌گوید کدام عکس‌ برای شما به یاد ماندنی است

گشت و گذار در مناطق مینیاتوری با دوربين‎های کوچک جدید گوگل

گالری عکس CES 2016: دوربین اکشن نیکون با قابلیت فیلم‌برداری 360 درجه‌ای

گالری عکس CES 2016: سرانجام بعد از سه سال D5 نیکون معرفی شد

بهترین‎ فناوری‌های نمايشگاه CES 2016 (بخش چهارم: دوربین‎ها و تجهيزات واقعیت مجازی)

CES 2016: آی‌زون؛ یک دوربین دوست‌داشتنی دیگر از پولاروید + تصویر

CES 2016: با دوربین L16 عکس ۵۲ مگاپیکسلی بگیرید + عکس و فیلم

معرفی یک دوربين مافوق حرفه‎ای صد مگاپیکسلی

دوربين پوشیدنی که دنیای پیرامون شما را تحت نظر می‌گیرد

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟