مدیر سابق مایکروسافت از بدترین تصمیمات بیل گیتس می‌گوید
دو اشتباه بزرگ بیل گیتس در مایکروسافت
بیل گیتس به‌عنوان مدیرعامل مایکروسافت بعد از نزدیک به 25 سال خدمت سرانجام در سال 2000 اعلام بازنشستگی کرد. در طی یک ربع قرن او موفق شد یک استارتاپ دو نفره را به یک غول فناوری تبدیل کند که میلیاردها دلار می‌ارزد و همین مسئله کمک کرد تا او به ثروتمندترین فرد دنیا تبدیل شود.

ولی این به آن معنی نیست که مدیران موفق اصلا اشتباه نمی‌کنند. به گفته «برد سیلوربرگ» که از سال 1990 به مدت 9 سال به‌عنوان قائم مفام ارشد در مایکروسافت حضور داشت «گیتس» در دوران ریاستش دو اشتباه بسیار بزرگ مرتکب شد به‌طوریکه کسب و کار این کمپانی را تحت‌الشعاع خود قرار داد. اشتباهاتی که می‌توانست مایکروسافت را به ورطه سقوط بکشد. این دو اشتباه عبارت بودند از لابی‌کردن‌های بسیار ضعیف و ناموفق و بی‌اعتنایی به اینترنت در زمان ظهور آن که اگر این‌چنین نمی‌شد مایکروسافت می‌توانست از پدیده نوظهور اینترنت استفاده‌های بسیار زیادی بکند.

مطلب پیشنهادی

بیل گیتس 60 ساله شد؛ 5 روشی که او می‌خواهد جهان را تغییر دهد!

"به‌نظر من اول از همه بیل گیتس نتوانست چه از منظر شخصی و چه از منظر کمپانی به‌نام مایکروسافت در تعاملات سیاسی نقش و جایگاهی برای خود دست و پا کند. «بیل گیتس» اعتقاد داشت که دولت باید مایکروسافت را تنها بگذارد و در مسیر حرکتی آن‌ها قرار نگیرد در حالی‌که در همین زمان تمام رقبای شرکت در حال لابی‌کردن با دولت و مقامات دولتی بودند." این‌ها گفته‌های «سیلوربرگ» است که روز جمعه در یک برنامه پرسش و پاسخ شرکت کرده بود.

«سیلوربرگ» دلیل این عدم تمایل به برقراری ارتباط با دولت و سیاستمداران از سوی «گیتس» را رقابت سزاوار و شایسته مایکروسافت می‌داند چون «گیتس» می‌گفت ما به اندازه کافی قوی هستیم و با احترام گذاشتن به مشتریان و مصرف‌کنندگانمان خدمات خوبی ارائه می‌دهیم. اما من شدیدا مخالف بودم و فکر می‌کنم که این طرز فکر یک فاجعه بود. به‌همین دلیل بود که دولت آمریکا و در پی آن اتحادیه اروپا بر علیه مایکروسافت اعلان جنگ کردند.

در سال 2000 قاضی «توماس پنفیلد جکسون» حکم داد که مایکروسافت به‌دلیل باندل کردن اینترنت اکسپلورر با ویندوز؛ قانون ضداعتماد را نقض کرده است. با این‌که مایکروسافت در آخر موفق شد تا برنده دادگاه باشد و این مشکل را به‌نوعی حل و فصل کند اما خیلی‌ها معتقدند که این اتفاق به قدرت مایکروسافت در حوزه کامپیوتر و فناوری ضربه بزرگی زد.

هم‌چنین «سیلوربرگ» می‌گوید «بیل گیتس» متوجه تهدید اینترنت نشد؛ چون می‌خواست امپراطوری که برای ویندوز ساخته بود را حفظ کند. او اضافه می‌کند: «بیل» فرصت و تهدیدی که اینترنت با خود به‌همراه داشت را به سختی درک کرد و به‌همین دلیل نتوانست به‌موقع و درست تصمیم‌گیری کند. البته این قضیه قابل درک است. وقتی شما محصولی مانند ویندوز دارید که اوقات بسیار خوشی را در دهه ۹۰ برای شما رقم زده چرا باید به فکر تغییر آن باشید؟ «بیل» می‌خواست از ویندوز مراقبت کند و به‌همین دلیل استراتژی که بتواند مایکروسافت و ویندوز را هم‌چنان در خط مقدم نگه دارد اتخاذ نکرد. در نتیجه جایگاه مایکروسافت از سال 2000 به‌بعد تنزل یافت. اما الان همه متوجه این اشتباه شده‌اند و با درک واقعیت دنیای امروز در تلاشند تا مجددا خود را به جایگاه نخست بازگردانند."

با تمام این حرف‌ها «سیلوربرگ» هم‌چنان برای «گیتس» احترام زیادی قائل است و اعتقاد دارد او یکی از بهترین مدیرانی است که دنیا تا به‌حال به‌خود دیده است. "«بیل» این بینش را داشت که یک امپراطوری نرم‌افزاری و بستر عظیم کسب و کاری ایجاد کند و در عین‌حال با تصمیم‌های استراتژیک بسیار مهمی که گرفت باعث شد تا مایکروسافت هم بازار مشتریان تجاری و هم بازار مصرف‌کننده‌های خانگی را به تصرف خود درآورد و این لرزه بر تن هر رقیبی می‌اندازد."

او در پایان گفت: در تاریخ کسب و کار و تجارت آمریکا نام «بیل» به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مدیران عامل ثبت شده است.

==============================

شاید به این مقالات هم علاقمند باشید:

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟