توجه خاص مایکروسافت به فناوری واقعیت افزوده
مایکروسافت کلید‌های گم شده شما را پیدا می‌کند
بدون شک؛ یکی از داغ‌ترین موضوعات این روزهای جهان فناوری؛ واقعیت افزوده است. یک کامپیوتر که روی سر وصل می‌شود و اجسام اینتراکتیو و هولوگرام‌ها را وارد میدان دید کاربر می‌کند. این فناوری قدرت تغییر نحوه کار در دنیا را دارد؛ می‌تواند راه را برای کامپیوترهای بدون نمایشگر باز کند و یک مدیوم کاملا جدید در زمینه تفریح و سرگرمی بسازد.

اما علاوه بر موارد فوق؛ می‌تواند یک کاربرد جنبی جالب هم داشته باشد: اجازه نمی‌دهد که کلیدتان را گم کنید. 

اخیرا مایکروسافت پتنت جدیدی ثبت کرده که می‌تواند در زندگی روزمره افراد نقش زیادی داشته باشد. در توضیح آن آورده شده که با فناوری روبرو هستیم که می‌تواند برای ردگیری اجسام به‌کار گرفته شود. دوربین‌هایی که روی هدست تعبیه می‌شود در اصل برای مانیتور کردن محیط فیزیکی است (یعنی اجسام مجازی می‌توانند به آن افزوده شوند)؛ هم‌چنین می‌توان از آن برای شناسایی و مانیتور کردن مکان‌ها و حرکات اجسام در دنیای واقعی استفاده کرد.

مطلب پیشنهادی

چرا غول دنیای فناوری عاشق لینوکس شده است؟
دنیای کلاود و استراتژی‌های جدید تجاری

در ادامه توضیح پنتنت جدید مایکروسافت می‌خوانیم که این فناوری یاد می‌گیرد کلیدهای شما چه شکلی دارند و اگر یادتان برود که آن‌ها را کجا گذاشته بودید به‌شما می‌گوید که آن‌ها را آخرین بار کجا دیده است.

قضیه زمانی جالب‌تر می‌شود که بدانیم این امکان وجود دارد تا هدست‌های AR چندین کاربر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. "هر شخص از تغییرات اعمال شده روی اجسام که توسط سایر کاربران صورت گرفته آگاه می‌شود. این کار از طریق اشتراک‌گذاری اطلاعات ردیابی اجسام انجام می‌شود. به‌کمک این روش؛ کاربر می‌تواند آخرین جایی که کلیدهای گم‌شده در آن‌جا دیده شده بوده را شناسایی کند. شاید به‌عنوان یک یادآوری کننده برای خرید شیر از سوپرمارکت استفاده شود یا این‌که اطلاعات مربوط به مکان وشرایط اجسام را ردیابی کرده و به‌خاطر می‌آورد."

فرض کنید فردی به‌نام "ویل" کیف پولش را روی میز می‌گذارد. سپس "لیرا" آن را جابه‌جا می‌کند. زمانی‌که ویل به‌دنبال آن باشد؛ هدست AR که روی سر وی قرار دارد به وی می‌گوید که لیرا آن را کجا برده است و به‌این ترتیب پیدا کردن آن بسیار ساده می‌شود.

البته این فناوری تنها به کلید یا کیف پول محدود نمی‌شود. از نظر تئوری می‌توان آن را برای هر جسمی به‌کار برد. چون دوربین‌های AR این توانایی را دارند تا اجسام را شناسایی کنند. 

اما به این زودی ذوق زده نشوید. اگر قرار باشد این پتنت راهی به دنیای واقعی پیدا کند؛ تا آن روز زمان زیادی باقی مانده است. هدست واقعیت افزوده مایکروسافت به‌نام هولولنز هنوز در مراحل ابتدایی خود قرار دارد و مشخص نیست که چه زمانی وارد بازار می‌شود و در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد.

از طرف دیگر؛ هر سال هزاران هزار پتنت توسط شرکت‌های فناوری ثبت می‌شود که ایده آن‌ها جالب به‌نظر می‌رسد ولی معمولا به یک محصول پایان یافته و آماده ورود به بازار تبدیل نمی‌شوند. 

اما این پتنت که در سپتامبر 2016 به ثبت رسیده به‌قدری جالب است که علاقه‌مندان را بیشتر به‌خود جذب می‌کند. اگر پتنت جدید مایکروسافت موفق به ورود به دنیای واقعی شود؛ قابلیت‌های استفاده از آن می‌تواند فراتر از حد انتظار باشد.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟