Silent Speech Communication یاد میکند. فیسبوک روی فناوری کار میکند که امکان تایپ متن با سرعت 100 کلمه در دقیقه را از طریق مغز امکانپذیر میسازد.
رجینا دوگان معاون بخش مهندسی و مدیر این مرکز، در کنفرانس سالانه F8 وعده داد: «طی دو سال آینده، سامانههایی خواهیم ساخت که با رمزگشایی فعالیتهای عصبی مربوط به سخن گفتن، قادر به تایپ 100 کلمه در دقیقه خواهند بود.» او پیش از این مدیر گروهی در شرکت گوگل بود که روی فناوریها و پروژههای پیشرفته کار میکردند. وی پیش از آن هم مدیریت دارپا (سازمان پروژههای تحقیقاتی پیشرفته دفاعی) را بر عهده داشته است.
او معتقد است هرچند اجرای چنین ایدهای غیرممکن به نظر میرسد، «اما از آنچه فکر میکنید به تحقق آن نزدیکتریم.» اساس این پروژه ایده جدیدی نیست. به طور مثال، محققان دانشگاه استنفورد رابط مغز ـ کامپیوتری را ارائه کردهاند که از طریق الکترودهایی در مغز، علائم مغزی کنترلکننده ماهیچهها را دریافت میکند و افراد ناتوان میتوانند با کنترل مغز خود کلماتی را تایپ کنند. اما چنین روشی تهاجمی است و پیادهسازی و اجرای آن محدودیتهای زیادی دارد. به گفته دوگان، کار گذاشتن الکترودها در مغز مقیاسپذیر نیست و فیسبوک بهدنبال استفاده از روشهای غیرتهاجمی بوده است و فناوریهای مبتنی بر تصویربرداری نوری، بهترین گزینه برای به دست آوردن کیفیت لازم برای نقشهبرداری از سیگنالهای مغزی هستند.
او بر این باور است که روش فیسبوک روزی بهکمک افراد ناتوان خواهد آمد یا در سامانههای مبتنی بر واقعیت افزوده استفاده خواهد شد. در اینجا بحث ایمنی و حریم خصوصی نیز مطرح میشود. دوگان میگوید با این فناوری قرار نیست افکار فرد را پایش کنیم. هدف فقط این است، آن دسته از کلماتی که وی تصمیم دارد به اشتراک گذارد و به بخش مربوط به سخن گفتن مغز ارسال کند را رمزگشایی کنیم. مارک زاکربرگ مدیر ارشد اجرایی فیسبوک مینویسد: «مغز ما در هر ثانیه حجمی از دادهها معادل چهار فیلم HD را تولید میکند.» مغز انسان در هر ثانیه یک ترابیت اطلاعات استریم میکند و در هنگام صحبت کردن، این میزان به 40 تا 60 بیت در ثانیه میرسد. سامانهای که فیسبوک روی آن کار میکند، به کاربران اجازه خواهد داد تا با سرعتی پنج بار سریعتر از سرعت تایپ روی تلفن همراه فعلیشان تایپ کنند. بهعقیده زاکربرگ، حتی اگر بتوانیم با استفاده از ارتباط مغزی کارهای سادهای نظیر انتخاب گزینه بله/ خیر را انجام دهیم، بهکارگیری ابزارهایی نظیر سامانههای مبتنی بر واقعیت افزوده سادهتر خواهد شد.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟