هدفونها و هندزفریها به یک وسیله روزانه جوانها و نوجوانان تبدیل شدهاند. در مترو، اتوبوس، پیادهروی، ترافیک طولانی شهرهای بزرگ، ورزش و مطالعه یا کار با کامپیوتر و بازیهای ویدیویی شاهد استفاده طولانی مدت از این دستگاهها هستیم. در یک عادت بد؛ هنگام خواب برای اینکه صدای موسیقی یا فیلم مزاحم دیگر اعضای خانه و خانواده نشود؛ هندزفری استفاده میکنیم و ساعتها و گاهی تا دمدمای صبح بیدار میمانیم و لذت میبریم؛ غافل از اینکه چه خطراتی در آینده گوشمان را گرفتار خواهند کرد.
دکتر پدارم برقعی، متخصص گوش، حلق و بینی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران درباره استفاده از هندزفری میگوید: «هرگونه وسیلهای که به صورت مستقیم صدا را به گوش برساند؛ در صورتی برای گوش خطرناک است که شدت صوت بسیار بالا باشد. قابل ذکر است استفاده طولانی از هدفونها و هندزفریها یا هرگونه وسیلهای که روی گوش قرار میگیرد؛ آلودگیهایی را به همراه دارد که به وسیله این هندزفریها به گوش منتقل میشود و جریان طبیعی گوش را مختل کرده و در نهایت گوش دچار عفونتهای خطرناکی میشود.»
گوشیهای موبایل هنگام اتصال هندزفوری و هدفون یک اخطار درباره بلند بودن صدا میدهند و خودشان صدای مناسب گوش را تنظیم میکنند ولی بیشتر کاربران به این اخطارها توجه نکرده و بیشتری صدای ممکن گوشی را به هندزفری منتقل میکنند. در بازیهای ویدیویی و فیلمها از هدفونهایی استفاده میشود که صدای بسیار قویتر و با شدت و افکتهای هیجانانگیز داشته باشند. به گفته دکتر برقعی؛ این گونه استفاده از هندزفوری و هدفون خطرزا و عفونتزا برای گوش است.
این متخصص گوش درباره استفاده از هندزفریهای دیگران نیز یک توصیه جدید و هشدارگونه دارد: «مهمتر از همه توصیه میشود افراد از هندزفریهای دیگران به هیچ وجه استفاده نکنند چرا که از نظر پزشکی این کار بسیار خطرناک بوده و گوش را درگیر بیماریهای سختی میکند.»
منبع: جامجم
نظر شما چیست؟