با توجه به اینکه تقریبا همه اپها برای اجرا بهاینترنت نیاز دارند دسترسی بهوایفای برای مالکان اسمارتفون تبدیل به یک امر ضروری شده است. شاید بههمین دلیل است که نامهایی که کاربران برای شبکه وایفای خود استفاده میکنند بامزه و جالب است زیرا با اینکار جلوی استفاده نادرست از آنرا میگیرند. اما گاهی اوقات نیاز دارید تا یک دستگاه جدید را به وایفای وصل کنید اما هرچه فکر میکنید گذرواژهای که برای آن گذاشتهاید یادتان نمیآید. شاید قصد اشتراکگذاری گذرواژه وایفای را دارید اما نمیدانید از طریق اسمارتفون به چه شکلی بهآن دسترسی داشته باشید.
هر مشکلی که داشته باشید این مقاله بهشما کمک میکند تا آنرا حل کنید. گوشی شما چه آندرویدی باشد چه iOS، راهکارهای مفیدی برای دسترسی به گذرواژههای ذخیره شده به شما ارائه میشود که مشکلتان را حل میکند.
آندروید
پیدا کردن گذرواژه وایفای در گوشیهای آندرویدی کار بسیار سختی است. زیرا پوشه آن در دایرکتوری روت ذخیره میشود و سیستمعامل هیچگونه دسترسی بهآن ندارد. بههمین علت، برای دسترسی بهآن پوشه و دیدن گذرواژه به اختیارات سطح بالای مدیر نیاز دارید. یعنی برای اینکار باید دستگاه آندرویدی خود را روت کنید.
روی دستگاه روت شده آندروید، باید از برنامههای مدیریت فایل مانند Solid Explorer استفاده کنید تا بهصورت دستی گذرواژهها را جستجو کنید. همچنین، با استفاده از یک اپ اختصاصی میتوانید بهطور خودکار تمام گذرواژهها را استخراج کنید. اما اگر بهدنبال روشی آسان برای مدیریت و اشتراکگذاری گذرواژهها هستید از اپهای طرف سوم استفاده کنید.
بهترین اپ رایگان برای این منظور Wifi Password Show است و کار با آن فوقالعاده آسان است. این اپ را روی گوشی روت شده خود نصب کنید تا تمام گذرواژههای ذخیره شده وایفای را همراه با SSID مربوطه لیست کند. این اطلاعات را هم میتوانید کپی کنید و هم از طریق ایمیل یا پیامک با دیگران بهاشتراک بگذارید.
اگر فقط قصد جابهجا کردن گذرواژههای ذخیره شده وایفای را از یک دستگاه به دستگاه دیگر دارید نیازی به روت دستگاه نیست. گوگل بهطور خودکار تمام این گذرواژهها را بههمراه سایر اطلاعات مهم در سرورهایاش بکاپ میگیرد. پس این احتمال هم وجود دارد که تمام گذرواژهها در اکانت گوگل شما بکاپ گرفته شده باشد. کافی است با یک گوشی آندرویدی دیگر وارد اکانت گوگلتان شوید. سپس، همه اطلاعات شبکههای وایفای شما بهصورت خودکار سینک میشوند.
iOS
سیستمعامل iOS هم بهمانند آندروید بهشما اجازه دسترسی به گذرواژههای وایفای را نمیدهد، مگر اینکه گوشی آیفون شما جیلبریک شده باشد. در اینصورت، عبارت "see WiFi passwords" را در Cydia جستجو کنید تا چندین اپ برای نمایش گذرواژههای وایفای برای شما لیست شود.
اگر گوشیتان جیلبریک نشده باید از دستگاهی استفاده کنید که MacOS روی آن نصب است. "آیکلاود کیچِین" (iCloud Keychain) یک ویژگی کاملا مفید و کاربردی برای سینک تمام گذرواژههای وایفای روی دستگاههای اپل شماست.
کافی است آنرا فعال کنید تا تمام گذرواژههای دستگاه iOS شما بهصورت خودکار با مک سینک شود. بعد از آن با اجرای چند دستور بهراحتی میتوانید گذرواژهها را ببینید. با این ویژگی، حتی میتوانید شبکههای وایفای را به یک دستگاه iOS دیگر منتقل کنید.
پیدا کردن گذرواژههای ذخیره شده وایفای روی هر دو گوشی آندروید و iOS سخت و دشوار است، اما راهکارهایی که در بالا اشاره شد خیلی ساده و سریع هستند.
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟