این مطلب یکی از مقالات پرونده ویژه «چشمانداز فناوریهای سال 2016» است. تمام این پرونده ویژه را میتوانید از اینجا دانلود کنید.
پیتر آبیل؛ دانشمند کامپیوتر در دانشگاه بروکلی
دیدگاه: رباتها امنیت بیشتری برای ما به ارمغان خواهند آورد، به ویژه در ارتباط با حوادث.
خلاصه گفتار: هوش مصنوعی به رباتیک این توانایی را خواهد داد تا بر چالشهایی همچون مراقبت و نظارت بر افزایش سن جامعه غلبه کند. دستاورد بزرگ دیگر هوش مصنوعی در ارتباط با کاهش شدت تصادفاتی است که اغلب منجر به مرگ میشوند. پاسخگویی فعالانه در ارتباط با موقعیتهای خطرناک همچون بحران اتمی در نیروگاه فوکوشیما، نمونهای از این موارد به شمار میرود.
شیمون وایتسون؛ استاد مؤسسه انفورماتیک در دانشگاه آمستردام
دیدگاه: من واقعا بر این باور هستم که ما در آینده به سمت دنیای سایبورگ پیش خواهیم رفت.
خلاصه گفتار: من فکر میکنم این موضوعی است که مردم در ارتباط با هوش مصنوعی واقعا آنرا دست کم گرفتهاند؛ به اعتقاد من انسانها و کامپیوترها به معنای واقعی کلمه با سرعتی باورنکردنی در مسیر شناختی (cognitive) و همسو با یکدیگر در حال حرکت هستند. کامپیوترها به شدت به سمت و سوی متفکر بودن نزدیک شدهاند. همان کاری که ما در طول هزاران سال انجام دادهایم. حال تصور کنید، زمانیکه الگوی فکری ما و ماشینها همسو شوند، بهرهوری ما تا چه اندازه افزایش پیدا خواهد کرد و بسیاری از کارهای آینده ما از خطا مصون خواهد بود.
یوکی ماتسوکوا؛ معاون اسبق مدیرعامل شرکت نست
دیدگاه: ایمپلمنتها، انسانها را در هر کاری قدرتمند خواهند ساخت.
خلاصه گفتار: به اعتقاد من پیشرفتهای هوش مصنوعی این پتانسیل را در اختیار آن قرار میدهد تا همانند یک دستیار واقعی برای انسان باشد. تصور کنید، اگر من یکی از اندام خود را از دست بدهم، توانایی شنا کردن را نخواهم داشت؛ اما اگر یک ایمپلمنت هوش مصنوعی واقعا بداند چگونه باید این اندام مصنوعی را کنترل کند، آنگاه اتصال این اندام به بدن من نه تنها باعث میشود توانایی گذشته را به دست بیاورم؛ بلکه به من این امکان را میدهد تا بهگونهای کارآمدتر و با سرعت بیشتری توانایی شنا کردن داشته باشم.
توماس دیتریچ؛ رییس Advancement of Artificial Intelligence
دیدگاه: امیدوار هستم روند پیشرفت هوش مصنوعی متوقف نشده و مغز ما را تبدیل به یک ابرمغز کند.
خلاصه گفتار: من فکر میکنم ترکیب انسان و هوش مصنوعی بسیار جذاب است. هوش مصنوعی این ظرفیت را دارد تا یک سیستم ترکیبی ایجاد کند. ترکیبی که هوشمندانهتر از یک موجودیت انفرادی خواهد بود. ما مشابه چنین ترکیبی را در بسیاری از برنامههای کاربردی هوش مصنوعی، مشاهده کردهایم. زمانی که این اتفاق رخ دهد، من هوشمندانهتر از گذشته به گوگل دسترسی خواهم داشت. سیستمهای هوش مصنوعی در آینده ممکن است با استفاده از واقعیت افزوده، قدرت بالایی به حواس شنیداری و بینایی ما اهدا کنند. هوش مصنوعی در آینده به اندازهای از پیشرفت خواهد رسید که به اسکلت انسانهای سالخورده و ضعیف اجازه میدهد به خوبی راه بروند. همین موضوع در ارتباط با اعصاب بینایی و شنوایی نیز صدق میکند.
استورات راسل؛ استاد علوم کامپیوتر در دانشگاه برکلی کالیفرنیا
دیدگاه: کامپیوترهای فوق هوشمند توانایی حل تمامی مشکلات، حتی مشکلات اقلیمی را خواهند داشت.
خلاصه گفتار: اگر شما به جای آنکه از سیستمی استفاده کنید که برای فعالیتهای خود به سراغ 26 میلیون صفحه برود تا جوابهایی را در سریعترین زمان ممکن به محاورها ارائه کند از سیستمی استفاده کنید که توانایی خواندن و درک تمامی صفحات را داشته باشد، این سیستم به راحتی از عهده پاسخگویی به هر سؤالی بر خواهد آمد. این چنین سیستمی توانایی درمان بیماریها و از بین بردن فقر را خواهد داشت. این سیستم بدون شک یارای ایستادگی در برابر مشکلات زیستمحیطی را دارد. هوش منصوعی ظرفیت انجام تمامی این کارها را دارد.
اورن اتزیونی؛ مدیرعامل Allen Institute
دیدگاه: هوش مصنوعی ممکن است جهان ما را نجات دهد.
خلاصه گفتار: ما امروزه به موضوعاتی چون ریشهکن کردن بیماریهای صعب العلاج همچون سرطان و ابولا و سفر به فضا میاندیشیم. اگر ماشینها به سطح قابل توجهی از هوشمندی برسند، این توانایی را خواهند داشت تا برای این مشکلات، راه حل بالقوهای ارائه کنند. کامپیوترها این ظرفیت را دارند تا مسائل پیچیده را بهطرز مؤثری حل کنند.
سابین هابرت؛ پژوهشگر رباتیک در دانشگاه بریستل
دیدگاه: هوش مصنوعی درهای جدیدی برای کشف جهانهای جدید به روی ما خواهد گشود.
خلاصه گفتار: من واقعا بر این باور هستم که علم ربایتک باعث بهبود شیوه کاری ما و بهتر زندگی کردن ما خواهد شد. رباتیک به ما راههایی برای کشف مرزهای جدید نشان میدهد. کافی است درباره اقیانوسها و فضا کمی تامل کنید. به اعتقاد من این موضوع به صورت تدریجی اتفاق خواهد افتاد؛ زیرا پیادهسازی چنین الگویی کار دشواری است.
جوانا برایسون؛ دانشمند علوم کامپیوتر در دانشگاه پریستون
دیدگاه: برنامههای شگفتانگیزی که امروزه وجود دارند به مردم اجازه میدهند، سادهتر از گذشته به پیشبینی بپردازند.
خلاصه گفتار: آنچه در مورد یادگیری و در رأس آن یادگیری ماشینی وجود دارد؛ پیشبینی آینده با اتفاقات گذشته است. شما ممکن است در آینده توانایی پیشبینی این موضوع را داشته باشید که آیا دو نفر با یکدیگر خواهند ماند یا از هم جدا خواهند شد. ممکن است این توانایی را داشته باشید تا پیشبینی کنید که یک زوج چه زمانی صاحب فرزند خواهند شد. این کار تنها با نگاه کردن به خریدهای آنها و فعالیتهای آنها پیرامون یک موضوع رخ خواهد داد؛ البته به این نکته توجه داشته باشید که پیشبینیهای شما بسیار بسیار دقیقتر از قبل و با جزییات بیشتری همراه خواهد بود.
پیتر استون؛ پروفسور علوم کامپیوتر در دانشگاه آستین تگزاس
دیدگاه: تغییرات هوش مصنوعی به آرامی اتفاق میافتند؛ به گونهای که ما متوجه آنها نمیشویم.
خلاصه گفتار: هوش مصنوعی به معنای واقعی کلمه در بسیاری از وسایلی که امروزه مورد استفاده قرار میدهیم، ورود پیدا کرده است. از ماشینها تا موتورهای جستوجو هر چیز و هر فناوری که از آن استفاده میکنیم از پایه در حال تغییر است. ما نمیتوانیم به یک تغییر واحد اشاره کنیم. هوش مصنوعی از چند دهه گذشته حرکت خود را آغاز کرده است.
هکتور گفنار؛ پژوهش گر دانشگاه Pompeu Fabra
دیدگاه: هوش مصنوعی به آرامی و بهگونهای اغواگرانه به زندگی ما راه پیدا کرده است؛ بهطوری که بر نحوه تعامل ما با دیگر انسانها تأثیر گذاشته است.
خلاصه گفتار: یکی از مهمترین تغییراتی که همراه با هوش مصنوعی به وجود آمده است، به روابط اجتماعی ما باز میگردد. فیلم “Her” دقیقا به همین موضوع اشاره میکند. هر چه ماشینها هوشمندتر، مطلعتر و آگاهتر شوند، به راحتی خود را با الگوی کاربران هماهنگ میسازند؛ بهطوری که در نهایت مردم ترجیح دهند به جای مردم با ماشینها در تعامل باشند؛ البته این دقیقا همان کاری است که در حال انجام آن هستیم.
کارلوس گاسترین؛ مدیرعامل و بنیانگذار داتو (شرکتی که در زمینه ایجاد سیستمهای مصنوعی هوشمند در ارتباط با تجزیه و تحلیل دادهها فعالیت میکند)
دیدگاه: هوش مصنوعی ممکن است به بهترین دوست ما تبدیل شود.
خلاصه گفتار: تفکرات کامپیوترها و انسانها در ارتباط با جهان با یکدیگر کاملا متفاوت است. عاملی که باعث تأثیرگذاری عمیقی شده است به مثبت و منفی بودن، البته بیشتر به مثبت بودن این موضوع باز میگردد. در آینده نزدیک یک همزیستی مثبت مابین انسان و فناوری به وجود خواهد آمد. از نگاه مثبت، هوش مصنوعی به ما کمک میکند، ارتباط بهتری با مردمی که ما را دوست دارند برقرار کنیم؛ به ما کمک میکند در قرار ملاقاتها به خوبی رفتار کنیم و همواره اتفاقاتی را که پیرامون دنیای ما در حال رخ دادن است پیگیری میکند. به گونهای که به ما واقعیت افزودهای را در ارتباط با درک درست از جهان اهدا میکند.
========================
شاید به این مطالب هم علاقمند باشید:
ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را میتوانید از کتابخانههای عمومی سراسر کشور و نیز از دکههای روزنامهفروشی تهیه نمائید.
ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه
ثبت اشتراک نسخه آنلاین
کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکهها
- برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network اینجا کلیک کنید.
کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون
- اگر قصد یادگیری برنامهنویسی را دارید ولی هیچ پیشزمینهای ندارید اینجا کلیک کنید.
نظر شما چیست؟